poniedziałek, 18 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Ormiański smak: Gandżabur

  Edytuj ten wpis
Dodano: 6 września 2010, 13:08
Autor: (SZ)

Niezwykle sycąca i aromatyczna zupa z dodatkiem słynnej przyprawy chorut.

Składniki:
Kości wołowe na wywar, włoszczyzna, chorut, śmietana, mąka kukurydziana. Na uszka: ciasto jak na kołduny, siekane mięso wołowe z dodatkiem baraniny, sól, pieprz, cebula.


Wykonanie:
Ugotować esencjonalny wywar z kości i włoszczyzny. Dodać kawałek chorutu roztartego z pół szklanki śmietany i łyżką mąki kukurydzianej.
Zagnieść ciasto, jak na kołduny. Posiekane surowe mięso doprawić solą, pieprzem i drobno posiekaną cebulą. Dokładnie wymieszać. Sklejać małe uszka. Po ugotowaniu wyłożyć do miseczek, zalać zupą z chorutem.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!