środa, 18 października 2017 r.

Kuchnia

Prosta zupa gulaszowa

  Edytuj ten wpis

Jesienią w moim domu najlepiej schodzą: fasolowa, gulaszowa, ziemniaczana i żurek z kiełbasą. Zupa gulaszowa jest najbardziej posilna. I ten ostry charakter.

Składniki

1 kg wołowiny, 2 wędzone udka z kurczaka, 1 czerwona papryka, 2 cebule, 3 marchewki, 1 puszka czerwonej fasoli, ziemniaki, sól, pieprz, czerwona słodka i ostra papryka, oliwa.

Wykonanie

Mięso pokroić, oprószyć pieprzem, obsmażyć na oliwie, żeby puściło sos. Przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować.

Na oliwie podsmażyć pokrojoną cebulę. Oraz mięso z wędzonych udek kurczaka. Dodać do mięsa razem z pokrojoną papryką i marchewką.

Pogotować, na końcu wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę i odsączoną fasolę. Jak ziemniaki będą dobre, doprawić do smaku ostrą i słodką papryką. Odgrzana na drugi dzień smakuj jeszcze lepiej.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!