środa, 23 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Przepis: Barszcz na Wigilię

Dodano: 23 grudnia 2015, 17:18
Autor: sz

Składniki: wywar z grzybów lub jarzyn 2 litry, buraki 1.3 kg, jabłko 300 g, cebula 200 g, marchew 100 g, seler korzeń 80 g, pietruszka korzeń 80 g, czosnek 40 g, zakwas buraczany do smaku, liść laurowy 2 szt., ziele angielskie 5 szt., ziarna pieprzu 5 szt., sól i pieprz, cukier do smaku, majeranek.

Wykonanie: jarzyny rozdrabniamy, przyprawiamy solą i cukrem, zostawiamy na 24 godziny.

Zalewamy buraczki zimnym wywarem, doprowadza my do wrzenia i cedzimy. Zachowujemy bulion buraczany.

Czynność powtarzamy 8 razy.

Bulion buraczany przyprawiamy korzeniami, suszonym grzybkiem, dodajemy zakwas do smaku. Przyprawiamy do smaku, cukrem i majerankiem.

Czytaj więcej o: przepisy
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!