środa, 23 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Przepis: Ryba po grecku na biało

Dodano: 23 grudnia 2015, 17:21

Składniki: marchew 300 g, seler korzeń 100 g, pietruszka korzeń 100 g, cebula biała 100 g, olej 100 ml, masło 30 g, wywar z jarzyn 250 ml, majonez 150 ml, chrzan 20 g, sok z cytryny 1/2, liść laurowy 2 szt., ziarna pieprzu 8 szt., ziele angielskie 4 szt., sól i pieprz, ryba 600 g, bułka tarta 300 g, jajka 2 szt., mleko 50 ml, mąka 150 g, sól i pieprz, olej 250 ml, masło 60 g.

Wykonanie: warzywa kroimy, dusimy wszystko delikatnie przyprawiając, następnie dodajemy wywar z jarzyn i korzenie.

Cały wywar wygotowujemy, zostawiając jędrne warzywa. Całość studzimy, dodajemy majonez, chrzan, przyprawy, sok z cytryny. Rybę przyprawiamy, panierujemy, smażymy i studzimy.

Podajemy przełożony wcześniej przygotowanymi warzywami.

Czytaj więcej o: przepisy
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!