czwartek, 23 listopada 2017 r.

Kuchnia

Przepisy na Wielkanoc. Jaja faszerowane halibutem i ziołami z sałatką z cukinii, rzodkiewki i rukwi wodnej

  Edytuj ten wpis
Dodano: 3 kwietnia 2015, 08:30
Autor: sz

Przepisy kulinarne na Święta Wielkanocne.

Składniki: cztery jaja ugotowane na miękko, 80 g wędzonego halibuta (obranego ze skóry i ości), 200 g cukinii, pęczek rzodkiewki, jedna doniczka rukwi wodnej, 20 g kiełków rzodkiewki, 40 g kawioru z pstrąga, natka pietruszki, koperek i szczypiorek oraz 40 g majonezu.

Wykonanie: ugotowane jajka przecinamy ostrym nożem tak, aby skorupka jaja podzielona została na dwie połówki. Jajka z połówek wyjmujemy z pomocą łyżki, mieszamy z halibutem, siekanymi ziołami i doprawiamy do smaku.

Farszem nadziewamy nasze skorupki. Układamy je na kiełkach rzodkiewki, obok nakładamy majonez, na niego cienko krojoną cukinię marynowaną w oliwie i przyprawioną. Na cukinię dajemy cienkie plastry rzodkiewek, a na samą górę rukiew wodną.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o: kuchnia przepisy
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!