niedziela, 20 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Przepisy na Wielkanoc. Sandacz w sosie chrzanowo-jajecznym podany na kaszy gryczanej z listkami botwinki i ćwikłą

Dodano: 3 kwietnia 2015, 12:00
Autor: sz

Przepisy kulinarne na Święta Wielkanocne.

Składniki: 800 g sandacza (filet), 150 g kaszy gryczanej, 100 g masła, 50 g liści botwinki, 40 g ćwikły, 60 g chrzanu, 4 jajka, śmietana kwaśna 18% (100 g) i 200 ml bulionu rybnego.

Wykonanie: rybę porcjujemy na kawałki o wadze 200 g, doprawiamy solą i pieprzem i obsmażamy na złoty kolor od strony skóry. Na maśle po smażeniu ryby dusimy chrzan i obrane jaja krojone w kosteczkę. Dodajemy rybny wywar, odparowujemy i dodajemy kwaśną śmietanę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i redukujemy do odpowiedniej gęstości. Kaszę gotujemy na sypko, dodajemy masło i ćwikłę oraz liście botwiny. W naczyniu do zapiekania układamy kaszę, na niej rybę, polewamy sosem i zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez 10 minut. Serwujemy gorące.
Czytaj więcej o: kuchnia przepisy Wielkanoc
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!