Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

17 maja 2013 r.
16:39
Edytuj ten wpis

Restauracja "Na Prowincji” w Bochotnicy Kolonii (recenzja)

27 40 A A

O restauracji, której nazwa chwyta za serce, dowiedziałem się od znajomych, którzy mieli jeść tam wybitnie dobre szaszłyki, reklamowane jako specjalność szefa kuchni. I choć mam swoje ulubione miejsce z szaszłykami w przydrożnym barze w Lublinie, to dobra opinia zadziałała.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
Wizyta na stronie restauracji "Na Prowincji” jeszcze narobiła nam smaku. Tekst o najlepszych sezonowych polskich składnikach i potrawach, które zaspokoją oczekiwania najbardziej wymagających klientów – nas wzruszył.

Restaurację łatwo minąć, choć szyld jest ładny. Zaraz za wjazdem znajduje się malutka stacja benzynowa. Zadbane podwórko, weranda. A z prawej strony absolutny rarytas – sklep, w którym kupicie siekierę, gwoździe i picie. Restauracja jest nieduża, przyzwoicie urządzona z przedwojennymi aktami na ścianach.

Kiedy zajrzeliśmy do karty, trochę opadły nam ręce. Słabo. Przekąsek na zimno i gorąco nie było. Były sałatki, na które nie mieliśmy ochoty, bo szaszłyki siedziały nam w głowach.

Zaintrygowały nas "Dania prosto z kociołka”. Pod malowniczą nazwą kryły się 3 pozycje: flaki i fasolka po bretońsku po 8 zł oraz zupa dnia po 6 zł. Co mogło wybrać dwóch facetów? Zamówiliśmy z Robertem (uwielbia steki, golonkę i szaszłyki) flaki. Na pytanie, kiedy zostały ugotowane, małomówna obsługa odparła, że właśnie dziś.

Czekaliśmy około 10 minut. Podano do stołu. Już po pierwszej łyżce spojrzeliśmy na siebie. Nad potrawą górował niezbyt szczęśliwy zapach. Co gorsza, z każdą nabieraną łyżką do głosu dochodził obcy smak. Kucharz nie poszalał. Zaprawił flaki zasmażką z mąki. Były rzadkie, mało apetyczne, zostawiliśmy.

Z drugim też nie mieliśmy specjalnego wyboru. Robert zamówił schabowego po lubelsku z domowymi frytkami za 17 zł. Ja kotlet "Prowincja” za 22 zł. Czekaliśmy dobre 20 minut.

Schabowy zajmował prawie cały talerz i wywołał zdecydowany uśmiech na twarzy mojego recenzenckiego kompana. Mój kotlet był już zwykłej wielkości schabowym, na panierce znajdowała się spora porcja pieczarek w śmietanie. Robert szybko odkrył, że połowa schabowego to mięso, połowa to omlet z mąki i jajka. Mięso było świeże. I to była jedyna zaleta. Panierka była bez smaku. Frytki domowe, za to bukiet sałatek zupełnie bez charakteru i wyrazu.

A moja "Prowincja”? Zwykły schabowy z pieczarkami. Wypiliśmy po soku i na deser już nie mieliśmy ochoty.

Nasza ocena? Tylko jedna gwiazdka. Zapłaciliśmy 61 zł za przydrożny obiad wart średniego baru, a nie restauracji mamiącej ludzi zapewnieniem świetnej kuchni. Jedzenie bez charakteru, bezradny kucharz lub kucharka. Szkoda, bo miejsce z klimatem.

A szaszłyki? – Są w sezonie – odparła milcząca pani.

Nie polecamy.

Restauracja \"Na Prowincji” w Bochotnicy Kolonii

Bochotnica Kol. 30, tel. 81 50 15 540
Czynne od 13 do 21, weekend 11 do 22
Można płacić kartą

Komentarze 40

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Klara / 26 lipca 2014 o 20:16

Witam wszystkich serdecznie.Jeśli chodzi o restaurację "Na Prowincji" to jest świetna pizza jest tam wyśmienita a desery mmm palce lizać.Polecam :) 

Avatar
gość / 18 sierpnia 2013 o 20:31

no prawie ... plus mus malinowy (z malin własnej uprawy) z lodami waniliowymi niebo w gębie :)

i odłoży się jak nic...,ale czego nie robi się dla tego nieba... :)

Avatar
Gość / 18 sierpnia 2013 o 19:47

ach i to już pełnia szczęścia... :)  ;)

no prawie ... plus mus malinowy (z malin własnej uprawy) z lodami waniliowymi niebo w gębie :)

Avatar
gość / 18 sierpnia 2013 o 19:17

ach i to już pełnia szczęścia... :)  ;)

Avatar
annn / 18 sierpnia 2013 o 18:53

dziś wybieram się do Prowincji na obiad :)

ojj wspaniale było tylko szkoda, że trudno o stolik w niedzielę ... rosół pyszny, dzieci zadowolone ... obsługa mimo dużego ruchu miła i sprawna ... piekna pogoda, taras, zieleń i dobre jedzenie.

Avatar
Ania / 18 sierpnia 2013 o 10:38

dziś wybieram się do Prowincji na obiad :)

Avatar
rafaelJ / 7 sierpnia 2013 o 19:05

Ciekawy spis restauracji i pubów w Lublinie :)

Do pizzerii też warto pójść.

Avatar
eM / 7 sierpnia 2013 o 14:29

Dziwna sprawa Na Prowincji to według mnie normalny lokal , można zjeść dobrą pizzę.  Byłam tam

 masz Pawle chyba problemy z własną płcią skoro piszesz byłam  : )))

Avatar
eM / 7 sierpnia 2013 o 14:27

cha cha cha .... tak pewnie wg Ciebie dzieci lepiej zabrać do „restauracji” typu "Mc ... coś tam" to do sztucznego jedzenia dziecko zabawkę dostanie ... i tak rosną stada dzieci z nadwagą …

 dziwne bo tam ktos napisal , ze zamiast w domu obiad - to w tym lokalu, wiec dlaczego sugerujesz, ze wg niego  restauracja typu Mc?

Avatar
Mryyyy / 12 czerwca 2013 o 14:01

a skad ty wiesz czy jedzenie jest swieze ? pracujesz na kuchni czy za barem ? ja znam to miejsce ale tylko z pozycji klienta i wiem, ze szalu nie robi.. impreze zorganizowac ? ile tych imprez tam urzadzilas ? a niedziele na obiad z dziecmi zamiast w domu proponujesz ten lokal? to ladnie pokazujesz dzieciom swiat gastronomii... beda mialy gust..

cha cha cha .... tak pewnie wg Ciebie dzieci lepiej zabrać do „restauracji” typu "Mc ... coś tam" to do sztucznego jedzenia dziecko zabawkę dostanie ... i tak rosną stada dzieci z nadwagą … przykre, ale prawdziwe trudno znaleźć lokal gastronomiczny ze zdrową smaczną kuchnią ponieważ w prawie każdym są frytki i cola a to dzieciaki wybierają najczęściej. W Polsce powinna być kuchnia polska, rodzima kuchnia bardzo ceniona za granicami na miejscu nie doceniana.

cha cha cha .... tak pewnie wg Ciebie dzieci lepiej zabrać do „restauracji” typu "Mc ... coś tam" to do sztucznego jedzenia dziecko zabawkę dostanie ... i tak rosną stada dzieci z nadwagą … przykre, ale prawdziwe trudno znaleźć lokal gastronomiczny ze zdrową smaczną kuchnią ponieważ w prawie każdym są frytki i cola a to dzieciaki wybierają najczęściej. W Polsce powinna być kuchnia polska, rodzima kuchnia bardzo ceniona za granicami na miejscu nie doceniana.

rozwiń
Avatar
Klara / 26 lipca 2014 o 20:16

Witam wszystkich serdecznie.Jeśli chodzi o restaurację "Na Prowincji" to jest świetna pizza jest tam wyśmienita a desery mmm palce lizać.Polecam :) 

Avatar
gość / 18 sierpnia 2013 o 20:31

no prawie ... plus mus malinowy (z malin własnej uprawy) z lodami waniliowymi niebo w gębie :)

i odłoży się jak nic...,ale czego nie robi się dla tego nieba... :)

Avatar
Gość / 18 sierpnia 2013 o 19:47

ach i to już pełnia szczęścia... :)  ;)

no prawie ... plus mus malinowy (z malin własnej uprawy) z lodami waniliowymi niebo w gębie :)

Avatar
gość / 18 sierpnia 2013 o 19:17

ach i to już pełnia szczęścia... :)  ;)

Avatar
annn / 18 sierpnia 2013 o 18:53

dziś wybieram się do Prowincji na obiad :)

ojj wspaniale było tylko szkoda, że trudno o stolik w niedzielę ... rosół pyszny, dzieci zadowolone ... obsługa mimo dużego ruchu miła i sprawna ... piekna pogoda, taras, zieleń i dobre jedzenie.

Avatar
Ania / 18 sierpnia 2013 o 10:38

dziś wybieram się do Prowincji na obiad :)

Avatar
rafaelJ / 7 sierpnia 2013 o 19:05

Ciekawy spis restauracji i pubów w Lublinie :)

Do pizzerii też warto pójść.

Avatar
eM / 7 sierpnia 2013 o 14:29

Dziwna sprawa Na Prowincji to według mnie normalny lokal , można zjeść dobrą pizzę.  Byłam tam

 masz Pawle chyba problemy z własną płcią skoro piszesz byłam  : )))

Avatar
eM / 7 sierpnia 2013 o 14:27

cha cha cha .... tak pewnie wg Ciebie dzieci lepiej zabrać do „restauracji” typu "Mc ... coś tam" to do sztucznego jedzenia dziecko zabawkę dostanie ... i tak rosną stada dzieci z nadwagą …

 dziwne bo tam ktos napisal , ze zamiast w domu obiad - to w tym lokalu, wiec dlaczego sugerujesz, ze wg niego  restauracja typu Mc?

Avatar
Mryyyy / 12 czerwca 2013 o 14:01

a skad ty wiesz czy jedzenie jest swieze ? pracujesz na kuchni czy za barem ? ja znam to miejsce ale tylko z pozycji klienta i wiem, ze szalu nie robi.. impreze zorganizowac ? ile tych imprez tam urzadzilas ? a niedziele na obiad z dziecmi zamiast w domu proponujesz ten lokal? to ladnie pokazujesz dzieciom swiat gastronomii... beda mialy gust..

cha cha cha .... tak pewnie wg Ciebie dzieci lepiej zabrać do „restauracji” typu "Mc ... coś tam" to do sztucznego jedzenia dziecko zabawkę dostanie ... i tak rosną stada dzieci z nadwagą … przykre, ale prawdziwe trudno znaleźć lokal gastronomiczny ze zdrową smaczną kuchnią ponieważ w prawie każdym są frytki i cola a to dzieciaki wybierają najczęściej. W Polsce powinna być kuchnia polska, rodzima kuchnia bardzo ceniona za granicami na miejscu nie doceniana.

cha cha cha .... tak pewnie wg Ciebie dzieci lepiej zabrać do „restauracji” typu "Mc ... coś tam" to do sztucznego jedzenia dziecko zabawkę dostanie ... i tak rosną stada dzieci z nadwagą … przykre, ale prawdziwe trudno znaleźć lokal gastronomiczny ze zdrową smaczną kuchnią ponieważ w prawie każdym są frytki i cola a to dzieciaki wybierają najczęściej. W Polsce powinna być kuchnia polska, rodzima kuchnia bardzo ceniona za granicami na miejscu nie doceniana.

rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze 40

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 23 maja 2018 r.

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 23 maja 2018 r. 0 0

Rząd obiecuje 22 nowe mosty. Jeden ma powstać w woj. lubelskim [lokalizacje]
galeria

Rząd obiecuje 22 nowe mosty. Jeden ma powstać w woj. lubelskim [lokalizacje] 9 10

W ciągu najbliższych lat zaproponujemy program budowy 22 mostów na Wiśle, Odrze, Bugu, Narwi, Pilicy, Warcie i w wielu miejscach Polski – poinformował we wtorek premier Mateusz Morawiecki. Znamy lokalizacje nowych mostów.

Puławy: Lista miejskich zadań do przeglądu

Puławy: Lista miejskich zadań do przeglądu 3 0

Puławscy radni w czwartek przyjmą raport o wykonaniu Programu Zamierzeń Inwestycyjnych. To dokument mówiący o tym, które z dziesiątek zaplanowanych zadań zostały już wykonane, a na które nadal czekamy. Wśród tych ostatnich jest m.in. przedłużenie ul. Powiśle, czy montaż windy w ratuszu.

Przemytnicy stracili 475 podrabianych kurtek. Ale ubrania się nie zmarnują

Przemytnicy stracili 475 podrabianych kurtek. Ale ubrania się nie zmarnują 21 1

Podrobione kurtki trafią do podopiecznych lubelskiego Polskiego Czerwonego Krzyża. Celnicy z Małaszewicz odebrali je przemytnikom.

Lublin: Skradziono wózek inwalidzki, rodzina prosi o pomoc

Lublin: Skradziono wózek inwalidzki, rodzina prosi o pomoc 28 2

Elektryczny wózek inwalidzki został skradziony z klatki bloku przy ul. Skautów w Lublinie.

Karczemna awantura, szarpanie i wyzwiska na przyjęciu komunijnym. O co poszło?
galeria
film

Karczemna awantura, szarpanie i wyzwiska na przyjęciu komunijnym. O co poszło? 59 10

Poszło o rosół, który ponoć miał być nieświeży. Do tego nie wszyscy mieli dostać drugie danie. Przyjęcie komunijne w restauracji „Krokus” w Chełmie zakończyło się karczemną awanturą, szarpaniem i wyzwiskami. Sprawą zajęła się policja i prokuratura.

Burze w woj. lubelskim: Spadł grad, wiele interwencji strażaków

Burze w woj. lubelskim: Spadł grad, wiele interwencji strażaków 30 2

Strażacy kilkanaście razy interweniowali po burzach, które przechodzą nad woj. lubelskim.

Lublin: Wystawa Grupy Twórczej w Galerii w Pasażu
25 maja 2018, 17:00

Lublin: Wystawa Grupy Twórczej w Galerii w Pasażu 1 0

Co Gdzie Kiedy. W piątek, 25 maja o godz. 17 w Galerii w Pasażu (Pracownie Kultury Tatary, ul. Hutnicza 28A) odbędzie się wernisaż wystawy malarstwa Grupy Twórczej pod tytułem Pasja tworzenia.

Mieszkanie Plus w Lubelskiem: Premier wręczy klucze. Dlaczego niektórzy lokatorzy rezygnują?
galeria

Mieszkanie Plus w Lubelskiem: Premier wręczy klucze. Dlaczego niektórzy lokatorzy rezygnują? 47 13

W sobotę pierwsi lokatorzy dostaną klucze do Mieszkań Plus. A wręczać je będzie premier Mateusz Morawiecki. Tyle że lokale są w stanie deweloperskim i trzeba jeszcze grubych tysięcy, żeby w nich zamieszkać.

POP Arena: Alvaro Soler i Alphaville w Lublinie. Bilety na koncert już w sprzedaży
galeria
film

POP Arena: Alvaro Soler i Alphaville w Lublinie. Bilety na koncert już w sprzedaży 45 0

Dziś zaczęła się sprzedaż biletów na koncert POP Arena, którego główną gwiazdą będzie Alvaro Soler, przed którym wystąpi grupa Alphaville.

Azoty po raz szósty zagrają o brązowy medal

Azoty po raz szósty zagrają o brązowy medal 5 0

PGNIG SUPERLIGA PIŁKARZY RĘCZNYCH Po raz szósty w historii Azoty Puławy zagrają o trzecie miejsce mistrzostw Polski. Zmierzą się z rewelacyjną Gwardią Opole

Finałowy koncert XXII Forum Lutosławskiego
25 maja 2018, 19:00

Finałowy koncert XXII Forum Lutosławskiego 1 0

Co Gdzie Kiedy. Filharmonia Lubelska (ul. Curie-Skłodowskiej 5) zaprasza na finałowy koncert 22. edycji Forum Lutosławskiego MOST. W piątek, 25 maja o godz. 19 na scenie Filharmonii wystąpią Robert Kabara, Kamil Tomanek i Aleksandra Ohar.

Główna wygrana w Ekstra Pensji (losowanie 21.05.2018). 5000 zł miesięcznie przez 20 lat

Główna wygrana w Ekstra Pensji (losowanie 21.05.2018). 5000 zł miesięcznie przez 20 lat 0 0

Poniedziałkowe losowanie (21.05.2018) Ekstra Pensji okazało się szczęśliwe dla osoby, która kupiła zakład tej gry w punkcie LOTTO przy ulicy Kopernika 4 w Pucku (woj. pomorskie).

Pociągiem z Lublina nad popularne jezioro. Nowość w rozkładzie na wakacje
galeria
film

Pociągiem z Lublina nad popularne jezioro. Nowość w rozkładzie na wakacje 398 13

24 czerwca uruchomione ma być niedzielne połączenie kolejowe z Lublina do Włodawy przez Okuninkę. Pociąg ma kursować do ostatniej niedzieli sierpnia włącznie.

W sobotę derby Chełmianka - Motor. Bilet lepiej kupić wcześniej

W sobotę derby Chełmianka - Motor. Bilet lepiej kupić wcześniej 8 12

Końcówka sezonu zapowiada się niezwykle ciekawie. W walce o awans faworytami są: Resovia, KSZO i Motor. Temu tercetowi szyki może jeszcze pokrzyżować Chełmianka. Biało-zieloni w najbliższą sobotę zmierzą się w derbach z lubelskim klubem. Gospodarze spodziewają się tłumów na meczu, dlatego apelują o wcześniejszy zakup biletu

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium
Uwaga czytelniku!
Nie teraz Przeczytaj i wyraź zgodę

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.