czwartek, 17 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Rozkosze

Dodano: 18 maja 2005, 15:13

Czy lubicie pleśniowe sery? Ja za nimi przepadam. Wystarczy mi mały kawałek. Do tego winogronko. I doskonała przekąska gotowa. Z kieliszkiem czerwonego wina smakuje nad podziw.

Cebularze

Uwielbiam cebularze. Zawsze kupuję na zapas. Na cebularze nakładam po plastrze sera gouda, na to po odrobinie pokruszonego pleśniowego. Na trzy minuty do duchówki. Albo mikrofali. I gotowe. Jak to smakuje?

Makarony

Wystarczy ugotować dobry makaron. Czule obsypać go serem pleśniowym. Zapiec. Skropić oliwą.
Do takiej kompozycji pasują oliwki, czosnek, ostre papryczki.
Proste. Jakże dobre.

Naleśniki

Najlepiej z mąki gryczanej. Zmieszanej z pszenną pół na pół. Duży naleśnik. Na nim układamy okruchy pleśniowego sera. Można szynkę. Można szpinak. Można surowe jajko. I do duchówki.
Też takie jedzonko też dobre jest.

Cielęcina

Najpierw upieczona. Potem na zimno krojona w plastry. Do tego sos. Na bazie tuńczyka, śmietany i pleśniowego sera. Pieprz, sól.
Wytworna przekąska.
Z ziarnistą bagietką pyszności.
I tak dalej, i tak dalej.
Smacznego
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!