wtorek, 12 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Sylwestrowy bufet

  Edytuj ten wpis
Dodano: 27 grudnia 2005, 12:31

Plaster świeżego łososia, kolorowy pieprz, oliwa. Tak mało potrzeba, żeby zrobić coś dobrego na sylwestrowe przyjęcie.

Carpaccio z łososia

Plaster wędzonej ryby układamy na talerzu. Posypujemy marynowanym pieprzem. Ozdabiamy oliwkami, świeżym koperkiem i ćwiartkami cytryny. Kto lubi, może skropić łososia dobrą oliwą.
Zamiast łososia możemy użyć wędzonego halibuta lyb pstrąga.
Carpaccio zaostrza apetyt. I pozwala wypić kieliszeczek nalewki ziołowej. Dla zdrowotności.

Marynowana mozarella

Składniki:
25 dag mozarelli
pęczek bazylii
20 pomidorków koktajlowych
4 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki dobrej oliwy
sól
biały pieprz
Wykonanie:
Ser pokroić w kostkę. W naczyniu wymieszać oliwę, ocet balsamiczny, posiekaną bazylię, sól i pierz. Zalać w misce mozarellę. Marynować 12 godzin. Podawać z pomidorkami. Ozdobić całymi listkami bazylii.

Oscypki z grilla

Oscypki pokroić w plastry. Skropić oliwą. Obsypać pieprzem i ziołami prowansalskimi. Grillować po 3 minuty z obu stron.
Doskonała zakąska do wytrawnej nalewki.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!