czwartek, 25 maja 2017 r.

Kuchnia

Sylwestrowy bufet

Dodano: 27 grudnia 2005, 12:31

Plaster świeżego łososia, kolorowy pieprz, oliwa. Tak mało potrzeba, żeby zrobić coś dobrego na sylwestrowe przyjęcie.

Carpaccio z łososia

Plaster wędzonej ryby układamy na talerzu. Posypujemy marynowanym pieprzem. Ozdabiamy oliwkami, świeżym koperkiem i ćwiartkami cytryny. Kto lubi, może skropić łososia dobrą oliwą.
Zamiast łososia możemy użyć wędzonego halibuta lyb pstrąga.
Carpaccio zaostrza apetyt. I pozwala wypić kieliszeczek nalewki ziołowej. Dla zdrowotności.

Marynowana mozarella

Składniki:
25 dag mozarelli
pęczek bazylii
20 pomidorków koktajlowych
4 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki dobrej oliwy
sól
biały pieprz
Wykonanie:
Ser pokroić w kostkę. W naczyniu wymieszać oliwę, ocet balsamiczny, posiekaną bazylię, sól i pierz. Zalać w misce mozarellę. Marynować 12 godzin. Podawać z pomidorkami. Ozdobić całymi listkami bazylii.

Oscypki z grilla

Oscypki pokroić w plastry. Skropić oliwą. Obsypać pieprzem i ziołami prowansalskimi. Grillować po 3 minuty z obu stron.
Doskonała zakąska do wytrawnej nalewki.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24