niedziela, 20 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Szczupak po mazursku

Dodano: 2 sierpnia 2011, 16:11
Autor: (SZ)

 (W. Sulisz)
(W. Sulisz)

Podczas kulinarnego konkursu "Mazury zamknięte w słoiku" spróbowałem rewelacyjnego szczupaka. Oto przepis z pierwszej ręki.

Na wspomnianym konkursie, który odbył się w Wilkasach koło Giżycka - zaprezentowano kilkanaście fantastycznych potraw z ryb. Spróbowałem kilku rodzajów sielawy, suma w winnym sosie, rewelacyjnego lina w śmietanie i szczupaka nadziewanego delikatnym farszem z młodej kapusty.

Szczupak po mazursku

Składniki:
4 filety ze szupaka po 15 dag, pół główki młodej kapusty, olej, 3 cebule, listek laurowy, ziele angielskie, 3 łyżki mąki, koperek, sól, pieprz, 1 jajko, bułka tarta.


Wykonanie:
Ugotować poszatkowaną kapustę z listkiem i zielem. Odcedzić, wymieszać z przesmażoną na oleju cebulą, doprawić farsz koperkiem, solą i pieprzem.
Każdy filet posmarować farszem, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w jajku i bułce tartej. Usmażyć na oleju na złoto.
Podawać z młodymi kartoflami.
Smacznego.

Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!