piątek, 20 października 2017 r.

Kuchnia

Tatarski smak: Bielusz

  Edytuj ten wpis
Dodano: 6 sierpnia 2010, 09:48

To surowe mięso, pokrojone na drobne kawałki, zawinięte w ciasto drożdżowe, zapieczone w rondlu lub formie do pieczenia.

Składniki:
2 kg mąki, 1 szklanka mleka, 1 l kefiru, 2-3 jaja, 20 dag drożdży, 1 kg masła.
Na farsz: 1,5 kg mięsa, 4-5 cebul, łój.


Wykonanie:
Zagnieść ciasto drożdżowe, odstawić do wyrośnięcia. Pokroić mięso na małe kawałki, posiekać cebulę i łój, doprawić solą z pieprzem.
Rozwałkować ciasto na podłużny placek, posmarować roztopionym masłem, nałożyć farsz, zwinąć w rulon, ułożyć w prodiżu, posmarować rozbitym jajkiem.

Cierpliwe piec, aż bielusz dojdzie smaku - mówią mieszkanki Studzianki.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!