poniedziałek, 23 października 2017 r.

Kuchnia

Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Potrawy z boczniaka, pieczarek i grzybów shitake. Zapraszam

  Edytuj ten wpis

W piątek 16 października 2009 od 9 do 12. Nie ma grzybów. Za oknem śnieg? Jaki problem. Boczniaki mogą urosnąć Ci w domu. Jak? Słuchaj Radia Lublin.

Przepadam za flakami z boczniaka. Najpierw gotuję wołowinę. Z listkiem, zielem. Na patelni podsmażam pokrojone w słupki 2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera.

Wrzucam do bulionu.

Kroję boczniaki w paski, smażę na masełku. Dodaję do bulionu. Doprawiam solą z pieprzem.

I ostatni akcent. Robię zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzam z 3 łyżkami bulionu, zaprawiam flaczki z boczniaka. Są fantastyczne. Polecam.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!