środa, 23 sierpnia 2017 r.

Kuchnia

Wasze przepisy: Piotr Wierzchoń: Spaghetti z tuńczykiem


Jest realizatorem dźwięku w Radiu Lublin. Rozpieszcza swoją jamniczkę. I dobrze gotuje. Uwielbia spaghetti z tuńczykiem. Oto jego autorski przepis. Sprawdzony.

Składniki

1 opakowanie makaronu, 1 kostka grzybowa.
Na sos:
2 puszki tuńczyka
1 czerwona papryka
1 cebula
1 pomidor
1 główka czosnku
oliwa
sól
pieprz
ostra papryka w proszku.
Na posypkę:
1 małe opakowanie parmezanu.

Wykonanie

Do garnka z wodą wrzucam kostkę, gotuję makaron. Nie al dente, tylko na miękko.

Na oliwę wrzucam cebulę, dodaję posiekaną paprykę i pomidor, następnie dużo pokrojonego czosnku. Wrzucam osączone kawałki tuńczyka, doprawiam pieprzem i ostrą papryką.

Mieszam z makaronem, na talerzu posypuję parmezanem.

Smakuje.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!