czwartek, 14 grudnia 2017 r.

Kuchnia

Zwycięski przepis na golonkę

  Edytuj ten wpis
Dodano: 2 kwietnia 2012, 10:47
Autor: (SZ)

Do chrupiącej golonki z grilla wystarczy chrzan i kromka dobrego chleba (Maciej Kaczanowski)
Do chrupiącej golonki z grilla wystarczy chrzan i kromka dobrego chleba (Maciej Kaczanowski)

Goloneczka z grilla według internauty podpisującego się Wiesmak wygrała nasz konkurs kulinarny z restaauracją Incognito.

Dziękujemy za konkursowe przepisy. Wybraliśmy propozycję Wiesmaka, który podał przepis na golonkę z grilla oraz klasyczną golonkę na kapuście.

Autora przepisu prosimy o kontakt mailowy z Agnieszką Dragan: agnieszka.dragan@dziennikwschodni.pl - i podanie swoich danych. Przekażemy je restauracji Incognito, która przygotuje dla zwycięzcy naszego konkursu podwójne zaproszenie i ugości go tak jak trzeba.

Dziękujemy za wspólną zabawę. A oto zwycięski przepis.

Goloneczka z grilla

Składniki:
4 golonki, 2 marchewki, 1 seler, 1 cebula, 1 pietruszka, oliwa, sól, pieprz, ulubione zioła do smaku, bulion.

Wykonanie:
Warzywa kroimy w słupki, cebulę w piórka. Golonki nacieramy solą, pieprzem i ziołami. Obkładamy wa-rzywami. Podlewamy oliwą. Prawdziwi smakosze dodają kieliszek żubrówki (resztę butelki chowają na przyjęcie grillowe).


Całość chowamy do lodówki na 24 godziny.
Następnego dnia gotujemy razem z warzywami. Po wyjęciu skrapiamy oliwą, Grillujemy na złoty kolor, tak by były chrupiące.

Smacznego!!!
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!