poniedziałek, 21 sierpnia 2017 r.

Lubartów

Magda Gessler w Lubartowie. Jak wypadła rewolucja? Zobacz odcinek

Dodano: 20 maja 2016, 09:47
Autor: dudi, p.p

Tym razem obyło się bez rzucania talerzami. Magda Gessler zamieniła lubartowskiego "Ognistego Smoka" w "Phúc Phúc" z prawdziwą wietnamską kuchnią. Odcinek "Kuchennych Rewolucji" można było obejrzeć w czwartek.

Magda Gessler z ekipą odwiedziła Lubartów na początku kwietnia. Pierwsze wrażenie kulinarnej ekspertki nie było najlepsze. W lokalu stały automaty do gier, a w karcie były dania z różnych kuchni: kebab, sajgonki, zapiekanki. W dodatku właściciele restauracji mieli słaby kontakt z kucharzem, który jest Wietnamczykiem. Nam nie mówił zbyt dobrze po Polsku. 50-latek pracuje w Polsce żeby pomóc swojej rodzinie, która mieszka w Wietnamie.

Początkowo Magda Gessler nie była zadowolona z dań, ale chwaliła zupę, którą jej podano. Potrawy w Ognistym Smoku różniły się od typowo wietnamskich dań, ponieważ kucharz bał się, że nie będą smakowały gościom z Polski. Magda Gessler postanowiła to zmienić. W miejscu Ognistego Smoka powstało "Phúc Phúc".

– Nowa nazwa oznacza po wietnamsku szczęście i fortunę – tłumaczył nam właściciel. Z karty zniknął kebab i smażone skrzydełka, a w ich miejsce pojawiła się tradycyjna wietnamska zupa Pho i szereg azjatyckich specjałów, z sajgonkami i smażonym ryżem na czele.

Lokal także przeszedł metamorfozę. Pojawiły się bambusy, fototapeta i wiele akcentów wietnamskich. Podczas specjalnej kolacji goście chwalili kuchnię i zmiany jakie wprowadziła znana restauratorka.

– Przez kilka pierwszych dni po rewolucjach przeżywaliśmy prawdziwe oblężenie. Teraz ruch jest bardzo duży. Rewolucje odmieniły moją restaurację – mówił nam jeszcze przed emisją Michał Ściborski, właściciel lubartowskiej restauracji. – Po wizycie pani Gessler 90-proc. smakoszy jest zadowolonych z naszej nowej kuchni. Pozostałe 10 proc. wolało menu „Ognistego smoka”. Na zupę i inne wietnamskie przysmaki wielu ludzi specjalnie fatyguje się z Lublina – zapewnia Ściborski.

Jak wypadła kontrola Magdy Gessler w restauracji? Cały odcinek możecie zobaczyć TUTAJ

aby się wypowiadać to trzeba znać się na tym
Użytkownik niezarejestrowany
Użytkownik niezarejestrowany
(15) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

aby się wypowiadać to trzeba znać się na tym
aby się wypowiadać to trzeba znać się na tym (20 maja 2016 o 18:27) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Użytkownik niezarejestrowany napisał:
do tych co krytykują rewolucje to nie wypowiadam się co do nazw lokali ale zawsze problemem sa potworny syf i brud tych miejs. zwłaszcza kuchni oraz często bardzo niskiej jakości produkty do tworzenia potraw, gesslerowa nie wymaga cudów tylko czystej kuchni i dobrych składników, dzięki takim trepom ktorzy tego nie widzą takie meliny trwaja az do przyjazdu rewolucji i gdzie sanepid po drugie...
Użytkownik niezarejestrowany napisał:
gdzie tu widziałeś syf i brud,po pierwsze to nie była do tej pory melina, a co do dobrych składniów to jest problem właścicieli a nie sanepidu, sanepid nie układa jadłospisów i nie narzuca co ma być serwowane,niby mądry a taki tępy
Rozwiń
Gość
Gość (20 maja 2016 o 17:43) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
A ja tam lubię oglądać ten program, oprócz gotowania ukazane są problemy między ludzkie i sposób jak je rozwiązywać. Bo z Magdą Gessler pracuje cały sztab ludzi których nie widać.
Rozwiń
Gość
Gość (20 maja 2016 o 12:50) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
do tych co krytykują rewolucje to nie wypowiadam się co do nazw lokali ale zawsze problemem sa potworny syf i brud tych miejs. zwłaszcza kuchni oraz często bardzo niskiej jakości produkty do tworzenia potraw, gesslerowa nie wymaga cudów tylko czystej kuchni i dobrych składników, dzięki takim trepom ktorzy tego nie widzą takie meliny trwaja az do przyjazdu rewolucji i gdzie sanepid po drugie...
Rozwiń
smakosz
smakosz (20 maja 2016 o 12:39) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Użytkownik niezarejestrowany napisał:
Magda, jak zawsze-ładna i w formie, z prawdziwym znastwem kulinarnym i fachowymi poradami. Niestety do lubelaków to nie dociera, żarli by tylko bliny i pirogi a ich znastwo kulinarne ogranicza się do kebsów i to ......z kurczakiem. Od kiedy prawdziwy kebab robi się z brojlerów? matoły. Won wam od Małgosi która przyjmuje u siebie zagranicznych gości, pokazuje im piękną kuchnię polską.Porcje estetyczne i w sam raz, a nie propaguje obżarstwa. jak wam mało to dokuptase pirogów w garmażerce Już nie reklamuj :) A to dobre :) osobe otyłą uważasz za ładną i w dobrej formie :) O jej znawstwie to już tomy napisali ale jak wiadomo na kuchni zna się niewiele , wystarczy odwiedzić jej kilka lokali i stwierdzić że ani jedzenie nie smakuje , niezbyt czysto to nawet i serwetek brakuje , tylko ceny z kosmosu . Zamiast reklamować tą osobę należało by osobiście sprawdzić a nie pisać głupoty i ciekawy jestem skąd ta wiedza kebabowa chyba sama jesteś ta osobą która się tym żywi bo nie znam nikogo kto by kebaby uważał za jedzenie i to konsumował :)
Rozwiń
qlkn10
qlkn10 (20 maja 2016 o 12:39) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
generic viagra
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (15)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!