czwartek, 23 listopada 2017 r.

Lubelskie

Bal z krokodylem

  Edytuj ten wpis
Dodano: 29 grudnia 2001, 19:30

Pieczony ogon z krokodyla będzie główną atrakcją sylwestrowego menu w Hotelu Zamojskim. O północy uczestników nawiedzi specjalny gość - hotelowy duch. Na balu w podbialskiej Roskoszy posilić się można będzie przy stole szlacheckim. W lubelskim Klubie MC podczas zabawy można wygrać wycieczkę zagraniczną.

Organizatorzy zabawy w zamojskim Hotelu Jubilat przygotowali także sporo atrakcji. Do tańca będzie przygrywał zespół muzyczny, a uczestnicy zabawy mogą liczyć na pięć gorących dań oraz alkohol bez limitu. W trakcie zabawy dojdzie do wyboru króla i królowej balu.
Szampańską zabawę, ze sztucznymi ogniami zapewnia Zajazd "Trzy Dęby”. Tam sylwestra spędzi m.in. Kazimierz Stocki, starosta chełmski.
Sztuczne ognie podziwiać będą chełmianie witający Nowy Rok na placu Gdańskim. Z ruchu wyłączone zostaną sąsiadujące z nim ulice. Równo o północy życzenia noworoczne mieszkańcom miasta złoży prezydent Henryk Dżaman.
Prezydent Białej Podlaskiej ostatnią noc roku spędzi w gronie najbliższych. - Ewentualnie w gronie przyjaciół, jeżeli mnie odwiedzą - dodaje Andrzej Czapski. O północy wygłosi na placu Wolności orędzie do mieszkańców.
Podobnie, też z rodziną, zamierza przeżyć sylwestra przewodniczący Rady Miasta, Jerzy Sadowski. Nieliczni bialczanie bawić się będą w restauracjach. Najdrożej, bo aż 600 złotych od pary, trzeba zapłacić za bal urządzony przez Stajnię Cugową w podbialskiej Roskoszy, gdzie dodatkowo posilić się można przy stole szlacheckim, na którym obok pieczonego prosięcia znalazły się tak niewyszukane przystawki jak smalec i kiszone ogórki.

Najtańszą imprezę, z tańcami, jadłem i napitkiem, organizuje Capitol. Osób chętnych uzbierało się prawie 120. Ale prawdziwa frajda czeka mieszkańców Międzyrzeca Podlaskiego. Hojność tamtejszych sponsorów przerosła wszelkie oczekiwania. 200 kilogramów kiełbasy, chleb prosto z pieca, wcale nie postny bigos i 400 butelek szampana przeznaczyli miejscowi biznesmeni dla mieszkańców, aby choć pod gołym niebem, w dobrych nastrojach i syci powitali Nowy Rok.

W Oberży "Złoty Osioł” impreza kosztuje 500 zł. - Przygotujemy półmiski wędlin, zupę szparagową, wieprzowinę duszoną z warzywami, boeuf Stroganow i alkohole - mówi Eligia Nowicka, z-ca kierownika Oberży "Złoty Osioł”.
W Klubie MC przy muzyce lat 80., specjalnych efektach świetlnych odbędą się wybory króla i królowej balu. - Najważniejszą nagrodą konkursową tej nocy jest wycieczka zagraniczna dla dwóch osób - mówi Jacek Abramowski, współwłaściciel Klubu MC.
Amatorzy muzyki lat 50., 60., 70. i 80. szampańsko pobawią się w sylwestrową noc w klubie Graffiti. Przygotowano tam cztery gorące posiłki, m.in. schab w sosie, barszczyk, flaki, bigos i kawałki kurczaka w sosie kokosowym.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!