niedziela, 20 sierpnia 2017 r.

Lubelskie

Z miodem w tle

Dodano: 13 kwietnia 2005, 22:12

Cannelloni z mięsem i sosem bolognese Pauliny Pokory i Patrycji Rylec z klasy Ia zachwycało delikatnością i sposobem podania.

Pierś z indyka Eweliny Mielnik i Michała Tkaczyka z kl I b warta była dobrej restauracji. Nic dziwnego, że jury konkursu bezapelacyjnie przyznało młodziutkim kucharzom dwa I miejsca.
Wczoraj w Pszczelej Woli po raz siódmy zorganizowano konkurs kulinarny „Konkurs łasucha”.
Z roku na rok poziom konkursu rośnie. Niezmienne jest jego założenie. Każda z potraw ma miodowe akcenty. Cieszymy się, że uczniowie Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego gotują z coraz większą pasją – mówi Beata Kowalczyk, wicedyrektor Zespołu Szkół Rolniczych w Pszczelej Woli.
Najcenniejsze jest to, że konkurs jest dowodem na kreatywność i fantazję kulinarną młodziutkich kucharzy.
Dwie drugie nagrody dostały Dorota Złotucha i Monika Szabat z kl. II c za ciasto „snikers” oraz Magdalena Felc i Joanna Ziętek z kl. III c za roladę z piersi indyka. Dwie trzecie nagrody – Małgorzata Widz i Ewa Sulowska z kl III b za znakomity filet z indyka w sosem pomarańczowo miodowym oraz Ewelina Kozłowska i Małgorzata Krawczyk z kl IIa za szczupaka faszerowanego z miodowym chlebem razowym. (sz)
Reporterowi „Dziennika” najbardziej smakował szczupak faszerowany Małgorzaty Krawczyk i Eweliny Kozłowskiej oraz kurczak faszerowany ryżem i warzywami Iwony Boguty i Huberta Szałamaja z kl III a.
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!