poniedziałek, 18 grudnia 2017 r.

Lublin

Dzień łasucha

  Edytuj ten wpis
Dodano: 26 lutego 2003, 20:59
Autor: (mal)

Marcin Dyrda (na zdjęciu przygotowuje ciasto) z cukierni Chmielewskiego w Lublinie smażył pączki prz
Marcin Dyrda (na zdjęciu przygotowuje ciasto) z cukierni Chmielewskiego w Lublinie smażył pączki prz

- Wolę faworki i przygotowuję je sama. Dzisiaj częstuję nimi rodzinę i gości - mówi Jadwiga Stoczkowska, dyrektor Ogrodu Zoologicznego im. Stefana Milera w Zamościu. Inni rozmówcy przedkładają nad ten kruchy i cienki specjał, pulchne wyroby cukiernicze. Zjadając je dzisiaj w domu i w pracy w większej niż zwykle ilości kultywują tradycję tłustego czwartku, czyli ostatniego czwartku przez Wielkim Postem rozpoczynającym się za tydzień. - Zdecydowanie pączki, koniecznie z nadzieniem z róży, od Cieślińskich. Rodzina preferuje te z budyniem lub czekoladą - dopowiada Ewa Wiszniowska, p.o. dyrektor delegatury Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w Lublinie
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!