niedziela, 4 grudnia 2016 r.

Lublin

Dzień łasucha

Dodano: 26 lutego 2003, 20:59
Autor: (mal),

Marcin Dyrda (na zdjęciu przygotowuje ciasto) z cukierni Chmielewskiego w Lublinie smażył pączki prz
Marcin Dyrda (na zdjęciu przygotowuje ciasto) z cukierni Chmielewskiego w Lublinie smażył pączki prz

- Wolę faworki i przygotowuję je sama. Dzisiaj częstuję nimi rodzinę i gości - mówi Jadwiga Stoczkowska, dyrektor Ogrodu Zoologicznego im. Stefana Milera w Zamościu. Inni rozmówcy przedkładają nad ten kruchy i cienki specjał, pulchne wyroby cukiernicze. Zjadając je dzisiaj w domu i w pracy w większej niż zwykle ilości kultywują tradycję tłustego czwartku, czyli ostatniego czwartku przez Wielkim Postem rozpoczynającym się za tydzień. - Zdecydowanie pączki, koniecznie z nadzieniem z róży, od Cieślińskich. Rodzina preferuje te z budyniem lub czekoladą - dopowiada Ewa Wiszniowska, p.o. dyrektor delegatury Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w Lublinie
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24

CENEO