sobota, 19 sierpnia 2017 r.

Lublin

Maestro Jean Bos będzie miał w Lublinie tatara. Po belgijsku

Dodano: 28 maja 2017, 14:54
Autor: sz

W karcie tatar po belgijsku będzie miał dopisek „Na cześć Jeana Bosa”
W karcie tatar po belgijsku będzie miał dopisek „Na cześć Jeana Bosa”

Maestro Jean Bos będzie miał w Lublinie tatara po belgijsku. W restauracji Hades Szeroka trwają ostatnie próby przed premierą, która odbędzie się 31 maja o godz. 19.

Szef Marek Panek dwoi się i troi. O tatarze po belgijsku tak pisze na swoim profilu Robert Makłowicz: „Belgijski tatar (wołowina, żółtko, szalotka, kapary, korniszon, worcestershire, tabasco, musztarda Dijon, majonez), domowe frytki z majonezem. Powinno być jeszcze piwko, najlepiej trapistów”. Na premierze tatarowi towarzyszył będzie lubelski kraft Red AIPA z Browaru Chmielny Dom, który poleca się gościom w Hadesie.

Choć Polakom jedzenie tatara z frytkami może wydawać się mocno kontrowersyjne, to jeśli tatarowi towarzyszą prawdziwe belgijskie frytki (podwójnie smażone) – efekt jest wielce smakowity.
Na pomysł tatara dla Bosa wpadli jego lubelscy przyjaciele. W karcie tatar po belgijsku będzie miał dopisek „Na cześć Jeana Bosa”.

Miejsce na premierę jest nieprzypadkowe. Od lat w Hades Szeroka trwa nieustający festiwal tatara. Aktualnie możecie zmówić: tatara ze śledzia, z łososia, tradycyjny befsztyk tatarski, tatara po argentyńsku, chińsku, rosyjsku, prowansalsku, myśliwsku, tatar rżnięty z kaparami i tatar a l’A. A. Wielski. (sz)

Czytaj więcej o: kuchnia Jean Bos tatar
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!