środa, 22 listopada 2017 r.

Lublin

Jesz Burger w Lublinie czeka kontrola sanepidu i inspekcji pracy

  Edytuj ten wpis
Dodano: 13 września 2010, 19:54

Inspektorzy sanepidu pojawią się dziś w lubelskim Jesz Burgerze. To efekt sobotniego programu TVN "Kuchenne Rewolucje”. Jego autorka Magda Gessler nie zostawiła na restauracji suchej nitki.

– Przeprowadzimy w Jesz Burgerze rutynową kontrolę. Ocenimy surowce, sprawdzimy warunki sanitarne – informuje Barbara Sawa-Wojtnanowicz z lubelskiego sanepidu. – Skłoniła nas do tego negatywna opinia Magdy Gessler na temat serwowanego tam mięsa.

A na początku przyszłego tygodnia kontrolę przeprowadzi też Okręgowa Inspekcja Pracy w Lublinie. – Sprawdzimy przestrzeganie przepisów pracy, legalność zatrudnienia oraz bezpieczeństwo i higienę pracy – zapowiada Krzysztof Sudoł, z-ca okręgowego inspektora pracy.

Wszystko przez ostatni odcinek "Kuchennych Rewolucji”. Znana restauratorka Magda Gessler stara się w tym programie wyciągać lokale z tarapatów. W kilka dni zmienia ich wystrój, menu, a czasem przeprowadza prawdziwą, tytułową rewolucję. W sobotę widzowie zobaczyli "kontrolną” wizytę Gessler w Jesz Burgerze na lubelskim deptaku.

Zobacz program nagrywany w lubelskim Jesz Burgerze

– Właściciele mnie kompletnie olali. Muszę zrobić coś, żeby nie stać za taką rewolucją. Pie… to! – grzmiała w sobotnim programie Magda Gessler. Nie spodobało jej się m.in., że restauracja nie wdrożyła zarządzonych przez nią zmian. A mięso w hamburgerze, który dostała, było nieświeże. – Jest zepsute, śmierdzi trupem – oceniła zbulwersowana.

– Daję sobie uciąć rękę, że mięso u nas zawsze jest świeże. Wtedy, specjalnie dla Magdy Gessler, sprowadziliśmy najlepszą, świeżą polędwicę – odpowiada Maciej Kubejko, współwłaściciel Jesz Burgera. – Tyle że jeszcze przed wejściem do restauracji wiedziała, że tego hamburgera wypluje.

Zdaniem właścicieli Jesz Burgera, sobotni program to manipulacja. – Podczas nagrywania nie tak to wyglądało – przekonuje Kubejko. – Widocznie byliśmy dobrym materiałem do tego, żeby w programie wreszcie coś zaczęło się dziać, na czym przecież zależy telewizji. Jest nam po prostu przykro, że tak to zostało pokazane.

Do Jesz Burgera już zgłaszają się prawnicy. Chcą pomóc restauratorom w podaniu TVN do sądu. – To trzeba na spokojnie przemyśleć – ucina Kubejko.

Tymczasem, pod koniec tygodnia Magda Gessler przyjedzie do Lublina znowu. Tym razem do Czarciej Łapy. W tej restauracji restauratorka nagrywała odcinek w wakacje. Teraz czas na kontrolę.

– Wprowadziliśmy wszystkie zmiany – mówi Łukasz Nowomiejski, menedżer Czarciej Łapy. Wczoraj pojawiła się plotka, że po kontrowersyjnym programie o Jesz Burgerze, Czarcia Łapa chce się wycofać z "Kuchennych Rewolucji”. – Nie ma mowy – ucina Nowomiejski. – Jesteśmy dobrej myśli i czekamy na emisję odcinka z naszym udziałem (data jeszcze nie jest znana – red.).
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
Petro
Aśka
haha
(60) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Petro
Petro (1 maja 2011 o 20:41) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
hahaha b0o zaraz spadne z krzesła. Ja widziałęm ten program i widac było gołym okiem, ze to mieso było zepsute , tak wiec niech nie gada sie głupot , że było inaczej. Pani Magda przyjezdza , pomaga , daje wspazówki, aby było lepiej , a oni jeszcze ja olewaja i na koniec numer z tym miesem. Brak słów. Ja bym sie wkurzył , gdybym dostał zepsute mięso, wiec nie dziwie sie jej rekacji na to. O klientów trzeba dbac aby byli i tyle
Rozwiń
Aśka
Aśka (16 września 2010 o 01:02) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Dzięki takiej szansie nieodkryte talenty mają szansę zaistnieć na scenie muzycznej

Co się dziwić, że jacyś właściciele knajpy nie mają o niczym pojęcia, jak w tym mieście dziennikarze piszą tak "Dzięki takiej szansie nieodkryte talenty mają szansę zaistnieć na scenie muzycznej". I to jest cytat z tego portalu.
Rozwiń
haha
haha (15 września 2010 o 17:56) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
ha ha i bardzo dobrze prostakom, powinni zamknąć tą budę. MG jest super! hehehe
Rozwiń
Pola
Pola (15 września 2010 o 16:50) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
BYłam dzisiaj w Jesz-Burgerze, zamówiłam Cheeseburgera- bułka była przypieczona, co w efekcie spowodowało, że hamburger rozpadł mi się w rękach a mięso było ohydne- jakby spalone, niedoprawione i całe w czarnym, starym tłuszczu. Żałuję, że tam poszłam i wydałam pieniądze na to gówno.Nie ma jak to jak Cheeseburger w Macu.
Rozwiń
annakej
annakej (15 września 2010 o 11:37) 0
Zaloguj się, aby oddać głos
Wg mnie właściciel Bogumił zachował sie jak prostaczek, niekulturalny, niemiły, zadufany w sobie bufon! Ktoś z takim podejściem do życia z góry jest przegrany bo najgorzej jak Cię ludzie nie lubią. Podejrzewam, że zachowałabym sie jak M. Gessler.
A poza tym na koniec programu B. sam sie wrobił. Ona, że mięso jest zepsute a on, ze nie wie jak to się stało. No to chyba wiedział, że stare...
Rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze (60)

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!