Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Lublin

1 października 2010 r.
14:01
Edytuj ten wpis

Jesz Burger znika z deptaka. Gessler wykończyła lokal

0 49 A A

- Niestety. Zamykamy lokal na deptaku – mówią właściciele lubelskiego Jesz Burgera. Powód? Fatalna opinia i coraz mniej klientów po udziale w telewizyjnych "Kuchennych Rewolucjach”.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
– Nie udało się. Program, który miał nam pomóc, na co bardzo liczyliśmy, tylko zaszkodził – mówi Maciej Kubejko, współwłaściciel restauracji. – Po jego emisji ludzie przestali do nas przychodzić. Czas pokazał, że musimy zamknąć lokal na deptaku. Decyzja zapadła.

Wszystko przez wrześniowy odcinek "Kuchennych Rewolucji”. Widzowie zobaczyli wizytę Magdy Gessler w Jesz Burgerze na lubelskim deptaku.

– Właściciele mnie kompletnie olali. Muszę zrobić coś, żeby nie stać za taką rewolucją. Pier… to! – grzmiała w programie Gessler. Nie spodobało jej się m.in., że restauracja nie wdrożyła zarządzonych przez nią zmian. A mięso w hamburgerze, który dostała do zjedzenia, było nieświeże. – Jest zepsute, śmierdzi trupem – oceniła zbulwersowana. Po czym je wypluła.

– Daję sobie uciąć rękę, że mięso u nas zawsze jest świeże. Tak samo było wtedy. Specjalnie dla Magdy Gessler sprowadziliśmy najlepszą, świeżą polędwicę – broni się Maciej Kubejko. – Tyle, że jeszcze przed wejściem do restauracji wiedziała, że tego hamburgera wypluje.

Zdaniem właścicieli Jesz Burgera, program o nich to manipulacja. – Podczas nagrywania nie tak to wyglądało – przekonuje Kubejko. – Z 50 godzin nagrań można przedstawić każdą restaurację w każdym świetle. Widocznie my byliśmy dobrym materiałem do tego, żeby w programie wreszcie coś zaczęło się dziać, na czym przecież zależy telewizji. Jest nam po prostu przykro, że tak to zostało pokazane.

Zarzuty odpiera TVN. – Godząc się na udział w tym programie, znając jego zasady, podejmuje się oczywiście jakieś ryzyko. Ale to jest ryzyko własne, podobnie jak w przypadku uczestników "Mam Talent”, a nawet "Tańca z Gwiazdami” – odpowiada Karol Smoląg, rzecznik stacji.

– Jak to się dzieje, że właścicielom wszystkich poprzednich lokali, które brały udział w programie, udało się przekonać panią Magdę, że rokują nadzieje, że będą się rozwijać pomimo trudności i niedociągnięć. A w tym wypadku to się nie udało? – pyta Smoląg. – Mam wrażenie, że to pytanie o intencje samych właścicieli.

– Byłam przekonana, że będzie dobrze. Dla mnie to było ogromne rozczarowanie, i duża porażka, także moja. Każdy program musi być prawdą o restauracji, którą rewolucjonizuję. Nie ma scenariusza. On się dzieje, dzień po dniu – komentowała całą sytuację Magda Gessler na wrześniowym otwarciu jednej ze swoich nowych restauracji. – Jeżeli ktoś nie ma honoru i godności, jeśli ktoś źle traktuje pracowników i siebie samego taki jest rezultat.

W Jesz Burgerze na deptaku można zjeść jeszcze do końca przyszłego tygodnia. Całkiem lokal zniknie w połowie miesiąca.

– Ale nadal będziemy prowadzili Jesz Burgera przy ul. Jasnej. Chcemy jeszcze bardziej postawić na jakość w tym miejscu i rozwijać ten lokal – zapowiada Kubejko. – Niektórzy mówili nam, że powinniśmy zmienić jego nazwę. Nie zrobimy tego. Nie pozwolimy jednej osobie zniszczyć tego, na co pracowaliśmy kilka lat!

Komentarze 49

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
katja / 2 listopada 2010 o 12:41
gessler mogła by związać kudły jak coś w kuchni trobi..Taka z niej mistrzyni a nie zna podstawowych zasad BHP.
Avatar
droki / 7 października 2010 o 08:31
Po cholerę było sprowadzać i godzić się na tą Gessler.

[size="5"]Właściciele innych restauracji - zastanówcie się, zanim ja zawołacie do siebie! Ona was może wykończyć, bo tak "umówią" się z producentem, aby coś się działo w programie, a nie tylko ochy i achy...[/size]
Avatar
bambosh / 4 października 2010 o 13:12
A ja powiem tak: powinny upaść WSZYSTKIE firmy i zakłady,w których pracownik jest "białym murzynem" i nie szanuje się klientów!
Avatar
tefałenwidz / 3 października 2010 o 16:08
Czy ktoś jeszcze widział dzisiejszy (2010-10-03) program w TVN z ową "damą", kiedy robiąc miny degustowała potrawę? Wzięła patyczek i spróbowała sosu, który stał na środku stołu, oblizała, po czym ponownie ten oblizany patyk włożyła do sosu. Rozumiem, że ten sos, stojący na środku jest także dla innych potencjalnych stołowników. To tak, jakby napluć do cukru albo nasmarkać do pieprzu. Kto uczył panią Gessler podstaw zachowania się przy stole?
Avatar
Gość / 2 października 2010 o 12:14
moze trzeba i tam pania Magde poslac, zeby udowodnila lysemu, ze nawet do smazenia hamburgerow w McDonald's sie nie nadaje, z reszta obaj to udowodnili. szkoda mi ich matki tylko, gdyz wychodzi na to ze sama im pod nos zarcie cale zycie podstawiala, skoro nie potrafia rozmrozic miesa (ten mlodszy panikowal jak mial hamburgera upiec, na dodatek kucharz stal niedaleko i go instuowal jak ma smazyc-żenada) a ten starszy nie potrafi upiec steka. to nie mowie nawet o gotowaniu byle jakiej zupy, albo jajecznicy w ich przypadku... matka musi sie wstydzic teraz za nich. pozatym najgorsze co czlwoiek-szef moze czlowiekowi-pracownikowi zrobic to nie placic pensji. za co ludzie maja zyc??? jak dojechac do pracy? co jesc przez 3 miesiace? oni nie zdawali sobie z tego sprawy? nie daj Boze, zeby ktoregos z nich an ulicy spotkal. w pysk by mieli za takie traktowanie jak sie patrzy. i dobrze ze zbankrutowali, ja bym sanepid jeszcze zmusil do nalozenia wiekszej kary an nich za to surowe, zimne mieso... kto takie rzeczy widzial???
moze trzeba i tam pania Magde poslac, zeby udowodnila lysemu, ze nawet do smazenia hamburgerow w McDonald's sie nie nadaje, z reszta obaj to udowodnili. szkoda mi ich matki tylko, gdyz wychodzi na to ze sama im pod nos zarcie cale zycie podstawiala, skoro nie potrafia rozmrozic miesa (ten mlodszy panikowal jak mial hamburgera upiec, na dodatek kucharz stal niedaleko i go instuowal jak ma smazyc-żenada) a ten starszy nie potrafi upiec steka. to nie mowie nawet o gotowaniu byle jakiej zupy, albo jajecznicy w ich przypadku... matka musi sie... rozwiń
Avatar
xxx / 2 października 2010 o 11:51
[quote name='Gość' date='02 październik 2010 - 08:33 ' timestamp='1286001211' post='355618']
I właśnie mamy obraz ze brakuje rozumu samym szefom. Facet, który zakłada restaurację i nie wie, jak zrobić hamburgera ? Nie wie jak mięso rozmrozić ? Nie orientuje się co ma itd. ? Że ktoś robi kanapki i podjada i on twierdzi, ze to jest źródło jego finansowych problemów ??? Litości. Ci dwaj powinni pójść sobie popracować do McDonalds, zobaczyliby jak typowy fast-food funkcjonuje, jakie maja procedury trzymania żywności, jakie mają STANDARDY, których oni nie maja w ogóle !!! Praca na brudnym sprzęcie !!! Przecież to od razu zdyskwalifikowało ich w oczach Lublinian !!! Jak tak można !!! W McDonalds lub KFC sprzęt się parę razy na dzień czyści, a tutaj brak jakiejkolwiek formy !!! Żeby w mikrofali rozmrażać na szybko naleśniki, a potem podawać ??? Ciekawe jak zostaną sami tylko bez żadnej kelnerki lub kucharzy, to jak sobie poradzą ??? Nie umieją w ogóle zarządzać restauracją !!! Przekonali UP, żeby dostać dofinansowanie, ktoś po znajomości załatwił lokal, ale to nie wystarczy, żeby ktoś z "ulicy" bez doświadczenia się brał za prowadzenie restauracji !!! Nie dziwie się, ze ludzie wolą do KFC chodzić, niż do totalnej amatorki jaką był Jeszburger !!
[/quote]

ŚWIĘTA RACJA, podpisuję się pod każdym słowem.

Bracia Maciej Kubejko (lat 27) i Bogumił Kubejko (lat 29) nie nadają się do niczego. Parodia biznesu + kombinacje + nieszanowanie ludzi. Sami powiedzieli w programie, że w samym Śródmieściu Lublina funkcjonuje około 70 knajp. Po JESZBURGERZE nikt płakał nie będzie. A PIP i ZUS dowalą swoje za przekręty pseudo-knajpiarzy.
[quote name='Gość' date='02 październik 2010 - 08:33 ' timestamp='1286001211' post='355618']
I właśnie mamy obraz ze brakuje rozumu samym szefom. Facet, który zakłada restaurację i nie wie, jak zrobić hamburgera ? Nie wie jak mięso rozmrozić ? Nie orientuje się co ma itd. ? Że ktoś robi kanapki i podjada i on twierdzi, ze to jest źródło jego finansowych problemów ??? Litości. Ci dwaj powinni pójść sobie popracować do McDonalds, zobaczyliby jak typowy fast-food funkcjonuje, jakie maja procedury trzymania ... rozwiń
Avatar
Juras / 2 października 2010 o 11:35
Obydwaj właściciele zrobili niemiłe wrażenie, niekulturalni, brak szacunku do pracowników i klientów - nastawieni jedynie na robienie mamony, brak doświadczenie w branży. Ubiór w markowe ciuchy i 'kolorowy wystrój' wewnątrz lokalu nie zatuszował ich szarej strony - pazerności i chęci wyzysku młodych pracowników. Kreowanie wizerunku terrorysty wyglądało co najmniej komicznie i było jak najbardziej nie na miejscu. Zaściankowe cwaniactwo spotkało się z zasłużonym finałem - zniknięciem z rynku! Dla ludzi z takim podejściem miejsca w biznesie powinny być jak najbardziej ograniczone!
Obydwaj właściciele zrobili niemiłe wrażenie, niekulturalni, brak szacunku do pracowników i klientów - nastawieni jedynie na robienie mamony, brak doświadczenie w branży. Ubiór w markowe ciuchy i 'kolorowy wystrój' wewnątrz lokalu nie zatuszował ich szarej strony - pazerności i chęci wyzysku młodych pracowników. Kreowanie wizerunku terrorysty wyglądało co najmniej komicznie i było jak najbardziej nie na miejscu. Zaściankowe cwaniactwo spotkało się z zasłużonym finałem - zniknięciem z rynku! Dla ludzi z takim podejściem miejsca w ... rozwiń
Avatar
krisek007 / 2 października 2010 o 11:03
Tak, może i mięso było świeże, ale jeśli Ci GÓWNIARZE (bo właścicielami to oni nie są) usmarzyli je na tej zgniłej, niemytej, brudne i zatęchłej blasze do pieczenia kotletów, to napewno śmierdziało trupem i najświeższe mięso tu by nie pomogło...! Pani Gessler jest super, ale niestety trafiła na dwóch GÓWNIARZY myślących tylko o tym żeby zrobić dużą kasę, a nie mających pojęcia o prowadzeniu takiego lokalu.
Tak, może i mięso było świeże, ale jeśli Ci GÓWNIARZE (bo właścicielami to oni nie są) usmarzyli je na tej zgniłej, niemytej, brudne i zatęchłej blasze do pieczenia kotletów, to napewno śmierdziało trupem i najświeższe mięso tu by nie pomogło...! Pani Gessler jest super, ale niestety trafiła na dwóch GÓWNIARZY myślących tylko o tym żeby zrobić dużą kasę, a nie mających pojęcia o prowadzeniu takiego lokalu. rozwiń
Avatar
gość / 2 października 2010 o 10:55
[quote name='jinxii' date='01 październik 2010 - 20:31 ' timestamp='1285957871' post='355523']
Jestem montazystka w tv i wiem ze za pomoca montazu mozna swietnie zmanipulować widza!!! Nawet z samych superlatyw mozna wyciac , dokleic pare rzeczy i zla opinia jest gotowa. Pamietajcie nie wierzcie co widzicie w Tv!!!!
[/quote]
Owszem, montażem można zmanipulować rzeczywistość, ale przecież głosu za właścicieli i pracowników nikt tu nie podkładał - wszyscy słyszeli, co mówili.
Avatar
Iwona / 2 października 2010 o 10:34
Nie piszcie, że Gessler wykończyła lokal, bo to nieprawda. Wykończyli go sami właściciele!
Avatar
katja / 2 listopada 2010 o 12:41
gessler mogła by związać kudły jak coś w kuchni trobi..Taka z niej mistrzyni a nie zna podstawowych zasad BHP.
Avatar
droki / 7 października 2010 o 08:31
Po cholerę było sprowadzać i godzić się na tą Gessler.

[size="5"]Właściciele innych restauracji - zastanówcie się, zanim ja zawołacie do siebie! Ona was może wykończyć, bo tak "umówią" się z producentem, aby coś się działo w programie, a nie tylko ochy i achy...[/size]
Avatar
bambosh / 4 października 2010 o 13:12
A ja powiem tak: powinny upaść WSZYSTKIE firmy i zakłady,w których pracownik jest "białym murzynem" i nie szanuje się klientów!
Avatar
tefałenwidz / 3 października 2010 o 16:08
Czy ktoś jeszcze widział dzisiejszy (2010-10-03) program w TVN z ową "damą", kiedy robiąc miny degustowała potrawę? Wzięła patyczek i spróbowała sosu, który stał na środku stołu, oblizała, po czym ponownie ten oblizany patyk włożyła do sosu. Rozumiem, że ten sos, stojący na środku jest także dla innych potencjalnych stołowników. To tak, jakby napluć do cukru albo nasmarkać do pieprzu. Kto uczył panią Gessler podstaw zachowania się przy stole?
Avatar
Gość / 2 października 2010 o 12:14
moze trzeba i tam pania Magde poslac, zeby udowodnila lysemu, ze nawet do smazenia hamburgerow w McDonald's sie nie nadaje, z reszta obaj to udowodnili. szkoda mi ich matki tylko, gdyz wychodzi na to ze sama im pod nos zarcie cale zycie podstawiala, skoro nie potrafia rozmrozic miesa (ten mlodszy panikowal jak mial hamburgera upiec, na dodatek kucharz stal niedaleko i go instuowal jak ma smazyc-żenada) a ten starszy nie potrafi upiec steka. to nie mowie nawet o gotowaniu byle jakiej zupy, albo jajecznicy w ich przypadku... matka musi sie wstydzic teraz za nich. pozatym najgorsze co czlwoiek-szef moze czlowiekowi-pracownikowi zrobic to nie placic pensji. za co ludzie maja zyc??? jak dojechac do pracy? co jesc przez 3 miesiace? oni nie zdawali sobie z tego sprawy? nie daj Boze, zeby ktoregos z nich an ulicy spotkal. w pysk by mieli za takie traktowanie jak sie patrzy. i dobrze ze zbankrutowali, ja bym sanepid jeszcze zmusil do nalozenia wiekszej kary an nich za to surowe, zimne mieso... kto takie rzeczy widzial???
moze trzeba i tam pania Magde poslac, zeby udowodnila lysemu, ze nawet do smazenia hamburgerow w McDonald's sie nie nadaje, z reszta obaj to udowodnili. szkoda mi ich matki tylko, gdyz wychodzi na to ze sama im pod nos zarcie cale zycie podstawiala, skoro nie potrafia rozmrozic miesa (ten mlodszy panikowal jak mial hamburgera upiec, na dodatek kucharz stal niedaleko i go instuowal jak ma smazyc-żenada) a ten starszy nie potrafi upiec steka. to nie mowie nawet o gotowaniu byle jakiej zupy, albo jajecznicy w ich przypadku... matka musi sie... rozwiń
Avatar
xxx / 2 października 2010 o 11:51
[quote name='Gość' date='02 październik 2010 - 08:33 ' timestamp='1286001211' post='355618']
I właśnie mamy obraz ze brakuje rozumu samym szefom. Facet, który zakłada restaurację i nie wie, jak zrobić hamburgera ? Nie wie jak mięso rozmrozić ? Nie orientuje się co ma itd. ? Że ktoś robi kanapki i podjada i on twierdzi, ze to jest źródło jego finansowych problemów ??? Litości. Ci dwaj powinni pójść sobie popracować do McDonalds, zobaczyliby jak typowy fast-food funkcjonuje, jakie maja procedury trzymania żywności, jakie mają STANDARDY, których oni nie maja w ogóle !!! Praca na brudnym sprzęcie !!! Przecież to od razu zdyskwalifikowało ich w oczach Lublinian !!! Jak tak można !!! W McDonalds lub KFC sprzęt się parę razy na dzień czyści, a tutaj brak jakiejkolwiek formy !!! Żeby w mikrofali rozmrażać na szybko naleśniki, a potem podawać ??? Ciekawe jak zostaną sami tylko bez żadnej kelnerki lub kucharzy, to jak sobie poradzą ??? Nie umieją w ogóle zarządzać restauracją !!! Przekonali UP, żeby dostać dofinansowanie, ktoś po znajomości załatwił lokal, ale to nie wystarczy, żeby ktoś z "ulicy" bez doświadczenia się brał za prowadzenie restauracji !!! Nie dziwie się, ze ludzie wolą do KFC chodzić, niż do totalnej amatorki jaką był Jeszburger !!
[/quote]

ŚWIĘTA RACJA, podpisuję się pod każdym słowem.

Bracia Maciej Kubejko (lat 27) i Bogumił Kubejko (lat 29) nie nadają się do niczego. Parodia biznesu + kombinacje + nieszanowanie ludzi. Sami powiedzieli w programie, że w samym Śródmieściu Lublina funkcjonuje około 70 knajp. Po JESZBURGERZE nikt płakał nie będzie. A PIP i ZUS dowalą swoje za przekręty pseudo-knajpiarzy.
[quote name='Gość' date='02 październik 2010 - 08:33 ' timestamp='1286001211' post='355618']
I właśnie mamy obraz ze brakuje rozumu samym szefom. Facet, który zakłada restaurację i nie wie, jak zrobić hamburgera ? Nie wie jak mięso rozmrozić ? Nie orientuje się co ma itd. ? Że ktoś robi kanapki i podjada i on twierdzi, ze to jest źródło jego finansowych problemów ??? Litości. Ci dwaj powinni pójść sobie popracować do McDonalds, zobaczyliby jak typowy fast-food funkcjonuje, jakie maja procedury trzymania ... rozwiń
Avatar
Juras / 2 października 2010 o 11:35
Obydwaj właściciele zrobili niemiłe wrażenie, niekulturalni, brak szacunku do pracowników i klientów - nastawieni jedynie na robienie mamony, brak doświadczenie w branży. Ubiór w markowe ciuchy i 'kolorowy wystrój' wewnątrz lokalu nie zatuszował ich szarej strony - pazerności i chęci wyzysku młodych pracowników. Kreowanie wizerunku terrorysty wyglądało co najmniej komicznie i było jak najbardziej nie na miejscu. Zaściankowe cwaniactwo spotkało się z zasłużonym finałem - zniknięciem z rynku! Dla ludzi z takim podejściem miejsca w biznesie powinny być jak najbardziej ograniczone!
Obydwaj właściciele zrobili niemiłe wrażenie, niekulturalni, brak szacunku do pracowników i klientów - nastawieni jedynie na robienie mamony, brak doświadczenie w branży. Ubiór w markowe ciuchy i 'kolorowy wystrój' wewnątrz lokalu nie zatuszował ich szarej strony - pazerności i chęci wyzysku młodych pracowników. Kreowanie wizerunku terrorysty wyglądało co najmniej komicznie i było jak najbardziej nie na miejscu. Zaściankowe cwaniactwo spotkało się z zasłużonym finałem - zniknięciem z rynku! Dla ludzi z takim podejściem miejsca w ... rozwiń
Avatar
krisek007 / 2 października 2010 o 11:03
Tak, może i mięso było świeże, ale jeśli Ci GÓWNIARZE (bo właścicielami to oni nie są) usmarzyli je na tej zgniłej, niemytej, brudne i zatęchłej blasze do pieczenia kotletów, to napewno śmierdziało trupem i najświeższe mięso tu by nie pomogło...! Pani Gessler jest super, ale niestety trafiła na dwóch GÓWNIARZY myślących tylko o tym żeby zrobić dużą kasę, a nie mających pojęcia o prowadzeniu takiego lokalu.
Tak, może i mięso było świeże, ale jeśli Ci GÓWNIARZE (bo właścicielami to oni nie są) usmarzyli je na tej zgniłej, niemytej, brudne i zatęchłej blasze do pieczenia kotletów, to napewno śmierdziało trupem i najświeższe mięso tu by nie pomogło...! Pani Gessler jest super, ale niestety trafiła na dwóch GÓWNIARZY myślących tylko o tym żeby zrobić dużą kasę, a nie mających pojęcia o prowadzeniu takiego lokalu. rozwiń
Avatar
gość / 2 października 2010 o 10:55
[quote name='jinxii' date='01 październik 2010 - 20:31 ' timestamp='1285957871' post='355523']
Jestem montazystka w tv i wiem ze za pomoca montazu mozna swietnie zmanipulować widza!!! Nawet z samych superlatyw mozna wyciac , dokleic pare rzeczy i zla opinia jest gotowa. Pamietajcie nie wierzcie co widzicie w Tv!!!!
[/quote]
Owszem, montażem można zmanipulować rzeczywistość, ale przecież głosu za właścicieli i pracowników nikt tu nie podkładał - wszyscy słyszeli, co mówili.
Avatar
Iwona / 2 października 2010 o 10:34
Nie piszcie, że Gessler wykończyła lokal, bo to nieprawda. Wykończyli go sami właściciele!
Zobacz wszystkie komentarze 49

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Miał być przy porodzie swojej córeczki. Zaginął w drodze z Niemiec do domu
galeria
film

Miał być przy porodzie swojej córeczki. Zaginął w drodze z Niemiec do domu 0 0

Mateusz Kawecki zaginął w drodze z Niemiec do Hutkowa pod Zamościem, skąd pochodzi. Od blisko dwóch miesięcy nie skontaktował się z najbliższymi. Rodzina nie wierzy jednak w czarne scenariusze snute przez jasnowidza. Liczą, że 30-latek zostanie odnaleziony zdrowy i będzie mógł cieszyć się z urodzonej już po jego zniknięciu córki.

Pisząc o Lublinie pomylił Bystrzycę z Wieprzem!
Wiersze między newsami

Pisząc o Lublinie pomylił Bystrzycę z Wieprzem! 1 0

Stanisław Barańczak wykorzystał Lublin w wierszu o… Dublinie. Wysyłając znajomym wierszowaną kartkę pocztową przywołał nasze miasto. Ale jak!

Już za chwilę zmiany w przepisach na prawo jazdy. Dodatkowe opłaty i szkolenie dla kierowców

Już za chwilę zmiany w przepisach na prawo jazdy. Dodatkowe opłaty i szkolenie dla kierowców 5 4

Jeżeli po 4 czerwca zdacie egzamin na prawo jazdy kategorii B, to szykujcie dodatkowe 300 złotych. Rząd wprowadza obowiązkowe szkolenia dla młodych kierowców.

Księgarnie się zamykają, ale on otwiera nową. W centrum Lublina

Księgarnie się zamykają, ale on otwiera nową. W centrum Lublina 0 2

Wbrew tendencji do zamykania księgarni stacjonarnych, w budynku Sądu Okręgowego powstała „Księgarnia sądowa”. Ma już pierwszych klientów.

Mieszkańcy chcą ograniczeń w dostępności alkoholu w mieście

Mieszkańcy chcą ograniczeń w dostępności alkoholu w mieście 7 6

W Białej Podlaskiej trwają kilkudniowe konsultacje społeczne w sprawie liczby zezwoleń na sprzedaż alkoholu. Na pierwszym spotkaniu większość mieszkańców była za ograniczeniem dostępności alkoholu w mieście.

Sąd poprosił o nagrania z TVP i TVN. Chodzi o sprawę Krzysztofa Żuka

Sąd poprosił o nagrania z TVP i TVN. Chodzi o sprawę Krzysztofa Żuka 0 13

Jeszcze w tym tygodniu ma zapaść decyzja, czy sędzia, której prezydent Lublina zarzucił brak obiektywizmu, zostanie odsunięta od wyrokowania w jego sprawie. Chodzi o spór toczący się przed Wojewódzkim Sądem Administracyjnym, gdzie Krzysztof Żuk broni się przed usunięciem ze stanowiska w Ratuszu przez wojewodę lubelskiego.

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 23 maja 2018 r.

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 23 maja 2018 r. 0 0

Rząd obiecuje 22 nowe mosty. Jeden ma powstać w woj. lubelskim [lokalizacje]
galeria

Rząd obiecuje 22 nowe mosty. Jeden ma powstać w woj. lubelskim [lokalizacje] 14 20

W ciągu najbliższych lat zaproponujemy program budowy 22 mostów na Wiśle, Odrze, Bugu, Narwi, Pilicy, Warcie i w wielu miejscach Polski – poinformował we wtorek premier Mateusz Morawiecki. Znamy lokalizacje nowych mostów.

Puławy: Lista miejskich zadań do przeglądu

Puławy: Lista miejskich zadań do przeglądu 5 0

Puławscy radni w czwartek przyjmą raport o wykonaniu Programu Zamierzeń Inwestycyjnych. To dokument mówiący o tym, które z dziesiątek zaplanowanych zadań zostały już wykonane, a na które nadal czekamy. Wśród tych ostatnich jest m.in. przedłużenie ul. Powiśle, czy montaż windy w ratuszu.

Przemytnicy stracili 475 podrabianych kurtek. Ale ubrania się nie zmarnują

Przemytnicy stracili 475 podrabianych kurtek. Ale ubrania się nie zmarnują 39 2

Podrobione kurtki trafią do podopiecznych lubelskiego Polskiego Czerwonego Krzyża. Celnicy z Małaszewicz odebrali je przemytnikom.

Lublin: Skradziono wózek inwalidzki, rodzina prosi o pomoc

Lublin: Skradziono wózek inwalidzki, rodzina prosi o pomoc 50 4

Elektryczny wózek inwalidzki został skradziony z klatki bloku przy ul. Skautów w Lublinie.

Karczemna awantura, szarpanie i wyzwiska na przyjęciu komunijnym. O co poszło?
galeria
film

Karczemna awantura, szarpanie i wyzwiska na przyjęciu komunijnym. O co poszło? 125 24

Poszło o rosół, który ponoć miał być nieświeży. Do tego nie wszyscy mieli dostać drugie danie. Przyjęcie komunijne w restauracji „Krokus” w Chełmie zakończyło się karczemną awanturą, szarpaniem i wyzwiskami. Sprawą zajęła się policja i prokuratura.

Burze w woj. lubelskim: Spadł grad, wiele interwencji strażaków

Burze w woj. lubelskim: Spadł grad, wiele interwencji strażaków 41 2

Strażacy kilkanaście razy interweniowali po burzach, które przechodzą nad woj. lubelskim.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium
Uwaga czytelniku!
Nie teraz Przeczytaj i wyraź zgodę

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.