Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Lublin

24 października 2012 r.
14:09
Edytuj ten wpis

Kuchenne Rewolucje w Lublinie: Magda Gessler odmieniła Orient Express

Autor: Zdjęcie autora (jotem)
0 22 A A
Magda Gessler w Orient Expressie (Cezary Piwowarski / TVN)
Magda Gessler w Orient Expressie (Cezary Piwowarski / TVN)

Znana restauratorka Magda Gessler odwiedziła lubelską restaurację Orient Express. Efekty przeprowadzonej przez nią rewolucji będzie można obejrzeć w czwartek o 21.30 w telewizji TVN.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
Magda Gessler wraz z ekipą telewizyjną gościła w restauracji Orient Express (ul. Złota 2) pod koniec czerwca. Miejsce nawiązuje swoją nazwą i wystrojem do legendarnego pociągu pasażerskiego, który kursował z Paryża do Konstantynopola (obecnie Stambuł).

Podróż licząca blisko 3000 km była pełna komfortu, luksusu, bogactwa i dobrego jedzenia. Okazało się jednak, że w lubelskiej restauracji nie było orientu, nie było ekspresu, tylko ledwo dysząca ciuchcia. Dlatego z pomocą przyszła Magda Gessler.

- Te pierogi są twarde jak kamień. Można nimi zabić. Nie ma tu ani jednej świeżej potrawy. Nie lepiej zrobić mniej, a dobrze? – pytała pierwszego dnia restauratorka. Magda Gessler całkowicie zmieniła menu, miała także duże zastrzeżenia do kucharzy, który okazali się absolwentami technikum samochodowego.

Na gości lokalu czeka m.in. "fałszywa zupa z żółwia" według oryginalnej francuskiej receptury, która była podawana w legendarnym pociągu. W menu pojawiło się także m.in. marokańskie Taine z baraniny, oraz autorski deser Magdy Gessler, copa melba.

– Pani Gessler spodobało się nasze wnętrze, stylizacja na przedziały słynnego pociągu. Spróbowała naszej kuchni, sporo rzeczy skrytykowała, natomiast bardzo posmakowała jej nereczka duszona na oliwie z masłem i pietruszką. Powiedziała, że musimy odwołać się do dań serwowanych w wagonie restauracyjnym Orient Expressu. Na to ja powiedziałem jej, że w Małaszewiczach stoi zabytkowy skład. Nie mogła w to uwierzyć – mówi Robert Michnowicz z restauracji "Orient Express” w Lublinie.

Magda Gessler w Lublinie "zrewolucjonizowała" już Czarcią Łapę, JeszBurgera i dawny Antykwariat (dzisiaj Ąka).

Obejrzyj zwiastun czwartkowego odcinka "Kuchennych Rewolucji"

Komentarze 22

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Gość / 9 listopada 2017 o 11:28
gesler nie powinna ponizac kucharza ktory byl kucharzem w wiezieniu. guwno ja powinno ja to obchodzic. nadaje sie tylko do ponizania ludzi. gotowac w zab nie umie nadrabia smieciami co wrzuca do gara. niech te klaki zepnie bo zygac sie chce jak ona niby gotuje. Nie ma zadnej kultury zadnego respektu do ludzi.
Avatar
Flavio / 17 lutego 2016 o 12:02
To co to babsko wpuszczać do kuchni? Chyba tylko po to aby porozrzucała jedzenie po podłodze, to taki ma się szacunek do jedzenia? Na mieijscu właściciela kazał bym jej to zlizać, bezguście totalne na każdym kroku!
Avatar
lop / 29 stycznia 2013 o 14:09
Mój pierwszy raz w tej restauracji to sałatka, która była niczym nie doprawiona a raczej samym olejem z suszonych pomidorów..Ale co sie dziwic ,skoro kucharze po samochodówce....Zawitałam 2gi raz po rewolucjach M.Gessler. Zamówiłam Tażin (bo to przecież sygnowane danie przez gwiazdę) No i wielkie rozczarowanie..Tak suchego jedzenia jeszcze w życiu nie jadlam..Sam kus kus do tego rodzynki a mięsa jeden kawałek na pół kilo kaszy.. Musialam prosic o oliwe i przyprawy bo oczywiscie kelnerzy nie podali.. Obsługa ok. Chociaz nie orientująca sie w menu oraz skladnikach sprzedawanych dań. Ceny nie wygórowane..
Mój pierwszy raz w tej restauracji to sałatka, która była niczym nie doprawiona a raczej samym olejem z suszonych pomidorów..Ale co sie dziwic ,skoro kucharze po samochodówce....Zawitałam 2gi raz po rewolucjach M.Gessler. Zamówiłam Tażin (bo to przecież sygnowane danie przez gwiazdę) No i wielkie rozczarowanie..Tak suchego jedzenia jeszcze w życiu nie jadlam..Sam kus kus do tego rodzynki a mięsa jeden kawałek na pół kilo kaszy.. Musialam prosic o oliwe i przyprawy bo oczywiscie kelnerzy nie podali.. Obsługa ok. Chociaz nie orientująca sie w ... rozwiń
Avatar
nefrytowa_lisica / 29 października 2012 o 11:46
Skusiłam się, wczoraj... I to będzie mój pierwszy i ostatni raz... Pierwsza "wtopa" to brudna i niedomyta filiżanka na herbatę,bleee, później maty pod talerze również brudne, z zaschniętymi resztkami jakiegoś sosu... kawa kolegii zimna... jak już się doczekaliśmy na jedzeni ( pierś z kurczaka w sosie z kaparów + puree ziemniaczane i fasolka szparagowa) wcale nie było lepiej: puree okazało się słabo gniecionymi ziemniakami bez smaku, fasolka była niedogotowana jedynie sos na piersi z kurczaka( z której notabene wyciągaliśmy jakieś twarde chrząstki czy ściegna) był smaczny. I żeby było mało całość ledwo letnia, bo nawet nie da się o tym powiedzieć ledwo ciepłe. Zdecydowanie od-ra-dzam!
Skusiłam się, wczoraj... I to będzie mój pierwszy i ostatni raz... Pierwsza "wtopa" to brudna i niedomyta filiżanka na herbatę,bleee, później maty pod talerze również brudne, z zaschniętymi resztkami jakiegoś sosu... kawa kolegii zimna... jak już się doczekaliśmy na jedzeni ( pierś z kurczaka w sosie z kaparów + puree ziemniaczane i fasolka szparagowa) wcale nie było lepiej: puree okazało się słabo gniecionymi ziemniakami bez smaku, fasolka była niedogotowana jedynie sos na piersi z kurczaka( z której notabene wyciągaliśmy jakieś t... rozwiń
Avatar
Gość / 27 października 2012 o 18:52
W jakim celu i po co to babsko przyjeżdza do Lublina , chyba po to aby położyć wszystkie knajpy, niechluja jedna
Avatar
lubliniak / 25 października 2012 o 11:01
tam gdzie ta gruba baba bywa ! ja już sie nie pojawie. tyle w temacie
Avatar
Kleopatra / 25 października 2012 o 08:24
Wczoraj byłam z mężem na kolacji w Orient Expressie. Jedlismy rewolucyjne dania Pani Gessler ..... Fałszywa zupa z żółwia do przełknięcia, marokańskie Taine z baraniny - ohyda!!!!!!! Najlepszy był tylko autorski deser Copa Melba. Reszty stanowczo nie polecam!!!!!
Avatar
Josef / 25 października 2012 o 06:31
Ciekaw jestem po jakim czasie /średnio/od wizyty rewolucjonistki knajpa upada?I jeszcze jedno,!Czy teraz sanepid nie zwraca uwagi na rozczochrane fryzury personelu w restauracjach???
Avatar
anty kicz / 24 października 2012 o 20:43
Program skopiowany zywcem z USA, tyle ze w USA sa fachowi kucharze a nie jakas sklęta baba chodzaca krokiem starego kaczora na powykrzywianch nogach , ktora dzieki nazwisku pierwszego czy drugiego mężą probuje robic kulinarną kariere. Może i o kiczowatej wersjii polskiej kuchni ma jakies pojecie ale jesli chodzi o kuchnie np. chińską, tajską czy indyjską to kilka razy przyłapałem ją na BŁĘDACH, nie ma zielonego pojecia o podstawach. To samo sie tyczy jej znajomosci PIZZY.
No ale jak towarzysz papcio i towarzysz braciszek maja chody to i znalazla sie posada w TV.
Avatar
Stasioo / 24 października 2012 o 19:33
Ta Pani z telewizji Gesler kilka lat temu miała u nas restauracje ... A w niej sam syf i brud hmm niestety sanepid ja zamknał lub upadła dokładnie nie pamiętam. A teraz taka ironia że ta kobieta ratuje restauracje i wynajduje brudy Ale cóż zrobimy ?? Tak jest nakrecony ten show telewizyjny . Hmm ciekawe czy w jej restauracjach obecnie jest tak pieknie Kucharka z odzysku
Ta Pani z telewizji Gesler kilka lat temu miała u nas restauracje ... A w niej sam syf i brud hmm niestety sanepid ja zamknał lub upadła dokładnie nie pamiętam. A teraz taka ironia że ta kobieta ratuje restauracje i wynajduje brudy Ale cóż zrobimy ?? Tak jest nakrecony ten show telewizyjny . Hmm ciekawe czy w jej restauracjach obecnie jest tak pieknie Kucharka z odzysku rozwiń
Avatar
Gość / 9 listopada 2017 o 11:28
gesler nie powinna ponizac kucharza ktory byl kucharzem w wiezieniu. guwno ja powinno ja to obchodzic. nadaje sie tylko do ponizania ludzi. gotowac w zab nie umie nadrabia smieciami co wrzuca do gara. niech te klaki zepnie bo zygac sie chce jak ona niby gotuje. Nie ma zadnej kultury zadnego respektu do ludzi.
Avatar
Flavio / 17 lutego 2016 o 12:02
To co to babsko wpuszczać do kuchni? Chyba tylko po to aby porozrzucała jedzenie po podłodze, to taki ma się szacunek do jedzenia? Na mieijscu właściciela kazał bym jej to zlizać, bezguście totalne na każdym kroku!
Avatar
lop / 29 stycznia 2013 o 14:09
Mój pierwszy raz w tej restauracji to sałatka, która była niczym nie doprawiona a raczej samym olejem z suszonych pomidorów..Ale co sie dziwic ,skoro kucharze po samochodówce....Zawitałam 2gi raz po rewolucjach M.Gessler. Zamówiłam Tażin (bo to przecież sygnowane danie przez gwiazdę) No i wielkie rozczarowanie..Tak suchego jedzenia jeszcze w życiu nie jadlam..Sam kus kus do tego rodzynki a mięsa jeden kawałek na pół kilo kaszy.. Musialam prosic o oliwe i przyprawy bo oczywiscie kelnerzy nie podali.. Obsługa ok. Chociaz nie orientująca sie w menu oraz skladnikach sprzedawanych dań. Ceny nie wygórowane..
Mój pierwszy raz w tej restauracji to sałatka, która była niczym nie doprawiona a raczej samym olejem z suszonych pomidorów..Ale co sie dziwic ,skoro kucharze po samochodówce....Zawitałam 2gi raz po rewolucjach M.Gessler. Zamówiłam Tażin (bo to przecież sygnowane danie przez gwiazdę) No i wielkie rozczarowanie..Tak suchego jedzenia jeszcze w życiu nie jadlam..Sam kus kus do tego rodzynki a mięsa jeden kawałek na pół kilo kaszy.. Musialam prosic o oliwe i przyprawy bo oczywiscie kelnerzy nie podali.. Obsługa ok. Chociaz nie orientująca sie w ... rozwiń
Avatar
nefrytowa_lisica / 29 października 2012 o 11:46
Skusiłam się, wczoraj... I to będzie mój pierwszy i ostatni raz... Pierwsza "wtopa" to brudna i niedomyta filiżanka na herbatę,bleee, później maty pod talerze również brudne, z zaschniętymi resztkami jakiegoś sosu... kawa kolegii zimna... jak już się doczekaliśmy na jedzeni ( pierś z kurczaka w sosie z kaparów + puree ziemniaczane i fasolka szparagowa) wcale nie było lepiej: puree okazało się słabo gniecionymi ziemniakami bez smaku, fasolka była niedogotowana jedynie sos na piersi z kurczaka( z której notabene wyciągaliśmy jakieś twarde chrząstki czy ściegna) był smaczny. I żeby było mało całość ledwo letnia, bo nawet nie da się o tym powiedzieć ledwo ciepłe. Zdecydowanie od-ra-dzam!
Skusiłam się, wczoraj... I to będzie mój pierwszy i ostatni raz... Pierwsza "wtopa" to brudna i niedomyta filiżanka na herbatę,bleee, później maty pod talerze również brudne, z zaschniętymi resztkami jakiegoś sosu... kawa kolegii zimna... jak już się doczekaliśmy na jedzeni ( pierś z kurczaka w sosie z kaparów + puree ziemniaczane i fasolka szparagowa) wcale nie było lepiej: puree okazało się słabo gniecionymi ziemniakami bez smaku, fasolka była niedogotowana jedynie sos na piersi z kurczaka( z której notabene wyciągaliśmy jakieś t... rozwiń
Avatar
Gość / 27 października 2012 o 18:52
W jakim celu i po co to babsko przyjeżdza do Lublina , chyba po to aby położyć wszystkie knajpy, niechluja jedna
Avatar
lubliniak / 25 października 2012 o 11:01
tam gdzie ta gruba baba bywa ! ja już sie nie pojawie. tyle w temacie
Avatar
Kleopatra / 25 października 2012 o 08:24
Wczoraj byłam z mężem na kolacji w Orient Expressie. Jedlismy rewolucyjne dania Pani Gessler ..... Fałszywa zupa z żółwia do przełknięcia, marokańskie Taine z baraniny - ohyda!!!!!!! Najlepszy był tylko autorski deser Copa Melba. Reszty stanowczo nie polecam!!!!!
Avatar
Josef / 25 października 2012 o 06:31
Ciekaw jestem po jakim czasie /średnio/od wizyty rewolucjonistki knajpa upada?I jeszcze jedno,!Czy teraz sanepid nie zwraca uwagi na rozczochrane fryzury personelu w restauracjach???
Avatar
anty kicz / 24 października 2012 o 20:43
Program skopiowany zywcem z USA, tyle ze w USA sa fachowi kucharze a nie jakas sklęta baba chodzaca krokiem starego kaczora na powykrzywianch nogach , ktora dzieki nazwisku pierwszego czy drugiego mężą probuje robic kulinarną kariere. Może i o kiczowatej wersjii polskiej kuchni ma jakies pojecie ale jesli chodzi o kuchnie np. chińską, tajską czy indyjską to kilka razy przyłapałem ją na BŁĘDACH, nie ma zielonego pojecia o podstawach. To samo sie tyczy jej znajomosci PIZZY.
No ale jak towarzysz papcio i towarzysz braciszek maja chody to i znalazla sie posada w TV.
Avatar
Stasioo / 24 października 2012 o 19:33
Ta Pani z telewizji Gesler kilka lat temu miała u nas restauracje ... A w niej sam syf i brud hmm niestety sanepid ja zamknał lub upadła dokładnie nie pamiętam. A teraz taka ironia że ta kobieta ratuje restauracje i wynajduje brudy Ale cóż zrobimy ?? Tak jest nakrecony ten show telewizyjny . Hmm ciekawe czy w jej restauracjach obecnie jest tak pieknie Kucharka z odzysku
Ta Pani z telewizji Gesler kilka lat temu miała u nas restauracje ... A w niej sam syf i brud hmm niestety sanepid ja zamknał lub upadła dokładnie nie pamiętam. A teraz taka ironia że ta kobieta ratuje restauracje i wynajduje brudy Ale cóż zrobimy ?? Tak jest nakrecony ten show telewizyjny . Hmm ciekawe czy w jej restauracjach obecnie jest tak pieknie Kucharka z odzysku rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze 22

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Najtańsze finansowanie dla MŚP z branży turystycznej

Najtańsze finansowanie dla MŚP z branży turystycznej 0

11 mln zł trafi do przedsiębiorców z województwa lubelskiego w formie pożyczek na rozwój usług turystycznych. Zgodnie z podpisaną umową z Bankiem Gospodarstwa Krajowego, Fundusz Pożyczkowy Lubelskiej Fundacji Rozwoju (LFR) w dalszym ciągu przyjmuje od przedsiębiorców wnioski o pożyczki preferencyjne.

DK 19: Samochód zderzył się z łosiem. Jedna osoba nie żyje

DK 19: Samochód zderzył się z łosiem. Jedna osoba nie żyje 39 0

Śmiertelny wypadek w Modliborzycach (pow. janowski) na drodze krajowej nr 19.

Inwestują w kajaki. Z myślą o turystach

Inwestują w kajaki. Z myślą o turystach 1 0

Organizacja spływów kajakowych graniczną rzeką Bug staje się włodawską specjalnością. Tym bardziej, że ta forma turystyki cieszy się coraz większym zainteresowaniem ze strony gości, którzy odwiedzają to miasto.

Klub Obywatelski: Były prezydent spotka się z mieszkańcami regionu

Klub Obywatelski: Były prezydent spotka się z mieszkańcami regionu 18 17

Lech Wałęsa odwiedzi Puławy i Zamość. Spotka się z mieszkańcami w ramach Klubu Obywatelskiego.

Koziołki rządzą na zapleczu Ekstraligi. Wanda zdemolowana w Lublinie

Koziołki rządzą na zapleczu Ekstraligi. Wanda zdemolowana w Lublinie 0 1

Żużlowcy Speed Car Motoru Lublin zgodnie z przewidywaniami wygrali po raz piąty w sezonie i umocnili się na pozycji lidera Nice Pierwszej Ligi Żużlowej.

Wykład: o czym myśli pies
26 maja 2018, 16:00

Wykład: o czym myśli pies 5 0

Co Gdzie Kiedy. 26 maja o godz. 16 w Centrum Kultury (ul. Peowiaków 12) odbędzie się wykład O czym myśli pies. Przeprowadzona zostanie także zbiórka na rzecz schroniska.

Polonista wydał nową książkę. "Podróż do XVI-wiecznego Lublina"
Magazyn

Polonista wydał nową książkę. "Podróż do XVI-wiecznego Lublina" 1 0

Ze Sławomirem Błażewiczem, nauczycielem języka polskiego i autorem wydanej właśnie książki „Tajemnice XI gimnazjum. Unia” rozmawiamy o magicznej podróży w czasy renesansu

Puławy dostarczą bąbelki dla znanej firmy

Puławy dostarczą bąbelki dla znanej firmy 10 5

Zakłady Azotowe „Puławy” otrzymały akredytację na dostarczanie dwutlenku węgla dla amerykańskiej korporacji PepsiCo. To kolejny, po Coca Coli, gigant spożywczy, który będzie korzystał produkowanych nad Wisłą bąbelków.

Speed Car Motor - Wanda Kraków 69:21 [WYNIK KOŃCOWY]

Speed Car Motor - Wanda Kraków 69:21 [WYNIK KOŃCOWY] 29 1

O godzinie 19:30 lubelscy żużlowcy podejmą na swoim torze outsidera Nice 1 Ligi Żużlowej - drużynę Wandy Kraków. Fani zgromadzeni na stadionie liczą więc na kolejne zwycięstwo ekipy trenera Dariusza Śledzia

Orion - Olimpiakos 1:1. Pozostałe wyniki zamojskiej klasy okręgowej

Orion - Olimpiakos 1:1. Pozostałe wyniki zamojskiej klasy okręgowej 2 1

ZAMOJSKA KLASA OKRĘGOWA Orion Dereźnia po nieudanej jesieni wiosną zdecydowanie poprawił grę i wciąż liczy się w walce o utrzymanie. Tym razem zespół trenera Artura Czerwa urwał na własnym boisku punkt Olimpiakosowi Tarnogród strzelając gola w 94 minucie

Skatepark w Łęcznej zostanie odnowiony. Za 230 tysięcy złotych

Skatepark w Łęcznej zostanie odnowiony. Za 230 tysięcy złotych 1 2

Skatepark w Łęcznej czeka duża modernizacja. Rozebrane zostaną żelbetonowe fundamenty, wykonana nowa konstrukcja nawierzchni w postaci nowej płyty. Nowy bieg będą miały schody łączące jej dwie części.

Puszcza - Górnik 2:0. Wrócili do strefy spadkowej

Puszcza - Górnik 2:0. Wrócili do strefy spadkowej 0 7

PIŁKARSKA NICE I LIGA Górnik Łęczna uległ na wyjeździe drużynie Puszczy Niepołomice 0:2 i na dwie kolejki przed zakończeniem sezonu mocno skomplikował sobie szansę na zachowanie miejsca na zapleczu Lotto Ekstraklasy

Igros – Victoria 0:2. Grali tylko 55 minut

Igros – Victoria 0:2. Grali tylko 55 minut 7 0

ZAMOJSKA KLASA OKRĘGOWA Victoria Łukowa Chmielek prowadziła po niespełna na wyjeździe 2:0 po niespełna godzinie gry z Igrosem Krasnobród, ale więcej bramek w tym meczu nie padło bo jeden z zawodników gospodarzy naruszył nietykalność arbitra

Wschodnie rysy Maryi. Wystawa artysty z Szanghaju w Chełmie

Wschodnie rysy Maryi. Wystawa artysty z Szanghaju w Chełmie 1 0

W Chełmskiej Bibliotece Publicznej można oglądać wystawę obrazów Garego Chu Kar Kui. To artysta z Szanghaju, kilka lat temu ochrzczony w kościele katolickim

Nie żyje prezes OSP w Kurowie. Pracował przy wypadku, potrącił go samochód

Nie żyje prezes OSP w Kurowie. Pracował przy wypadku, potrącił go samochód 148 5

Nie żyje Witold Drążkiewicz, prezes Ochotniczej Straży Pożarnej w Kurowie (powiat puławski). 55-letni strażak zmarł dzisiejszej nocy. Był jedną z dwóch rannych osób w sobotnim wypadku w Bogucinie, kiedy to w pracowników służby drogowej wjechał kierowca audi.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium
Uwaga czytelniku!
Nie teraz Przeczytaj i wyraź zgodę

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.