sobota, 16 grudnia 2017 r.

Lublin

Meeting z HoReCa: Warsztaty i degustacja potraw

Dodano: 11 sierpnia 2017, 15:31

– Ideą wydarzenia jest promocja rynku w Elizówce oraz produktów naszych najemców – mówi Beata Piasecka z Lubelskiego Rynku Hurtowego S.A. W piątek odbył się tam „Meeting z HoReCa”, czyli warsztaty kulinarne połączone z degustacją przyrządzonych potraw.

Wydarzenie odbyło się już po raz drugi. W pierwszej części warsztaty prowadzili Dawid Furmanek – ekspert kulinarny oraz Jarosław Sak – szef kuchni „Trybunalskiej”. – HoReCa to łączne określenie branży hotelarskiej i gastronomicznej, a zatem w warsztatach wzięły udział osoby profesjonalnie zajmujące się gotowaniem. Uczestnicy pod nadzorem instruktorów przyrządzali potrawy, wykorzystując głównie warzywa i owoce, pochodzące od naszych najemców – dodaje Piasecka.

Dla uczestników warsztaty były nie tylko okazją do nauki, ale też do promocji. – Nasza placówka kształci m.in. kucharzy, dlatego są one dla nas okazją do zaprezentowania efektów włożonej pracy – mówi Teresa Chwała, v-ce dyrektor Szkoły dla Dorosłych „Etat” w Lublinie.

W menu znalazły się m.in. zupa szczawiowa z jajkiem oraz podsmażane mięso ze śliwkami. Goście mogli degustować przyrządzone potrawy w trakcie drugiej części wydarzenia. Przy tej okazji odbyły się też pokaz sommelierski oraz branżowe prezentacje firm. – W następnych latach zamierzamy zorganizować kolejne edycje– zdradza Piasecka.

Czytaj więcej o: Lublin kuchnia
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!