piątek, 18 sierpnia 2017 r.

Magazyn

Przyjadą i zjedzą Lublin. Rozmowa z Jeanem Bosem

Dodano: 31 maja 2016, 08:18

(fot. Kamil Zieliński / archiwum Jean Bos)
(fot. Kamil Zieliński / archiwum Jean Bos)

Rozmowa z Jeanem Bosem, królewskim kucharzem z pałacu w Brukseli, mistrzem kuchni molekularnej i szefem kuchni w Hotelu Agit.

• Od 1 do 6 czerwca do Lublina przyjedzie 80 sławnych kucharzy z całego świata. Po co?

- Po to, żeby zjeść Lublin. Sędziować kolejną edycję konkursu Lubelskie smaki. Pokazać smaki świata Lublinowi, poprowadzić warsztaty z uczniami szkół gastronomicznych.

• Jak trafiłeś do Pałacu Królewskiego w Brukseli?

- Z artylerii. Miesiąc po obronie dyplomu dostałem wezwanie do wojska. Do artylerii właśnie. Zostałem wojskowym kucharzem. W drugim dniu służby zostałem powołany do służby w królewskim pałacu w Brukseli. Musiałem spodobać się szefowi królewskiej kuchni, bo wybrał mnie na swego następcę.

Artykuł premium
lub wykup pełny dostęp do portalu:
Prenumerata
30 dni
koszt: 10,00 zł
  • Nielimitowany dostęp do artykułów premium
  • Czas trwania: 30 dni
Prenumerata
90 dni
koszt: 25,00 zł
  • Nielimitowany dostęp do artykułów premium
  • Czas trwania: 90 dni
Prenumerata
180 dni
koszt: 40,00 zł
  • Nielimitowany dostęp do artykułów premium
  • Czas trwania: 180 dni
Prenumerata
360 dni
koszt: 70,00 zł
  • Nielimitowany dostęp do artykułów premium
  • Czas trwania: 360 dni
Czytaj więcej o: kuchnia Jean Bos kulinaria hotel Agit
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!