Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Magazyn

17 sierpnia 2012 r.
15:22
Edytuj ten wpis

Restauracja Hotelu Korona (recenzja)

0 7 A A
Hotel Korona i restauracja.
Hotel Korona i restauracja.

O miejscu, gdzie snobują się Vipy, ich żony zażywają SPA, a piękne kobiety delektują się masażami i kuchnią Wellness słyszałem wiele. Nawet o wiele za dużo. A co z jedzeniem? Od dorady nie można oderwać oczu, od kobiet też. Polecamy ryby i romantyczne kolacje ze śniadaniem do łóżka...

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
Do wizyty w sali restauracyjnej hotelu Korona w Zemborzycach Tereszyńskich skłoniły nas specjalne dania "Wellness”, oferowane w karcie. Na czym polega kuchnia Wellness? To połączenie filozofii fitness ze zdrowym jedzeniem, które można celebrować.

Wśród dań "Wellness” można wybierać między "Grillowanymi krewetkami królewskimi z awokado i kiełkami” (25 zł), "Łososiem norweskim z cukinią, marchewką i szczypiorkiem” (31 zł) czy "Filetem z kurczaka grillowanym na carpacio z pomidorów z pesto” (24 zł). Skusiliśmy się na "Carpaccio z gruszki z szynką parmeńską, winogronem i kolorowymi sałatami” za 24 zł.

I to był strzał w dziesiątkę. Na cienkich płatkach świeżutkiej gruszki doprawionej miodem znalazły się ruloniki z szynki parmeńskiej w towarzystwie winogron, sałat, w tym rukoli. Porcja była okazała, słodycz gruszki w połączeniu z goryczką rukoli okazała się nadzwyczajna, było czym się delektować.

Przekąski

Z bogatej oferty przekąsek gorących wybraliśmy "Podgrzybki duszone z kremową śmietanką” za 26 zł oraz "Wątróbkę drobiową na chrupiącej szynce z sosem malinowym” za 19 zł.

Podgrzybki szef kuchni przyrządził bardzo klasycznie, zatopione w kremowym sosie i bardzo gorące rozgrzały nas z chłodny i deszczowy poniedziałek. A wątróbki? Były mocno usmażone, podano je na zbyt mocno podpieczonych plastrach szynki.

Wprawdzie malinowy sos dodawał daniu lekkości, to jadłem już o wiele lepsze i delikatniejsze wątróbki. Tym z restauracji "Hotelu Korona” zabrakło delikatności.

Mus z kurek

W karcie zup jest "Żurek na borowikach z białą kiełbasą (14 zł), "Barszcz czerwony z kołdunami lub krokietem” (9 zł), "Rosół z makaronem lub kołdunami (8zł) a nawet "Flaki szefa kuchni” (10 zł).
Moja towarzyszka skusiła się na "Mus z kurek z grzankami” za 12 zł, ja zamówiłem "Zupę serową z chrupiącymi crostini” w tej samej cenie.

I tu spotkało nas rozczarowanie. W musie z kurek pływały namoknięte grzanki, zupa miała nutę goryczki pochodzącą z zamrożonych kurek. Serowa była delikatna, rozgrzewająca, mocno śmietankowa, z nutą słodyczy, ale nie zdołała nas urzec wyjątkowym smakiem. Może zawinił nie taki jak trzeba ser?

Smak dorady, królik jak kurczak

Z kolejnym daniem nasz entuzjazm zapoczątkowany gruszkowym carpaccio topniał. Jedzenie było świeże, pięknie podane ale jestem pewien, że szefa kuchni stać na więcej.

Dowodem na to była "Dorada pieczona z pomidorkami i oliwkami w sosie beurre blanc” za 35 zł, które zamówiła M. – i wszystko w tym daniu było na medal. Od świeżutkiej dorady podanej w całości, co zawsze robi wrażenie, przez jej delikatne mięso po świetny sos powstały na bazie masła, białego wina, octu i szalotki.
Nie da się ukryć, że właśnie po sosie najpewniej poznać talent kucharza. W tym wypadku było on uwieńczeniem pysznej dorady.

Ja zamówiłem "Duszonego królika w sosie ziołowym z chrupiącym boczkiem” za 34 zł i już nie byłem taki szczęśliwy. Królik smakował jak banalny kurczak i niech to wystarczy za recenzję.

Nasza recenzja restauracji Hotelu Korona

Nasza ocena? Jedzenie świeże i sezonowe. Modne miejsce dla snoobów i nie tylko. Dyskretnie i na uboczu, ale blisko Lublina. Dużo zacisznych zakątków w pięknym ogrodzie. Polecamy ryby. I romantyczne kolacje ze śniadaniem.

Wydaliśmy 195 zł, bez deseru, za to z kawą. Chyba za dużo.

Restauracja Hotelu "Korona”
Zemborzyce Tereszyńskie 97A, tel. 81 503 20 02
Czynne od 10 do 22
Czynne od 10 do 1 w nocy, w sobotę i niedzielę do ostatniego klienta.
Można płacić kartą.




Komentarze 7

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
cheap lebron 9 shoes for s / 21 sierpnia 2012 o 11:53
[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]cheap lebron 9 shoes for sale[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]kevin durant shoes[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]wholesale Nike Yeezy 2[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]wholesale lebron 9 shoes[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]cheap kevin durant shoes[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]cheap nike yeezy 2[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]lebron 9 shoes[/url]
Avatar
czysmakuje.blogspot.com / 18 sierpnia 2012 o 09:39
Póki co, wystarczy podać adres email. Swoją drogą kuchnie hotelowe to ciekawy temat. Zazwyczaj menu w nich jest banalne, choć produkty świeże i często dobrze przyrządzone.
Recenzje piszemy również my:
czysmakuje.blogspot.com
Avatar
marek / 17 sierpnia 2012 o 23:33
i to koszmarne zdjecie - antyreklama!
Avatar
Dobry Człowiek / 17 sierpnia 2012 o 21:18
http://meteor-turystyka.pl/hotelkorona,zemborzyce-tereszynskie.html

tutaj są 3 recenzje za darmo.
Avatar
janek / 17 sierpnia 2012 o 21:14
Właściciel hotelu powinien skasować od DW spore odszkodowanie, bo blokując ten artykuł pozbawiony został dochodu od potencjalnych gości . Nie będę płacił za inormację na której Jemu zależało, a DW Jego i moim kosztem chce dla siebie wyciągnąć dodatkową kasę. BANDYTYZM i SZCZYT CHAMSTWA,
Avatar
Piotr / 17 sierpnia 2012 o 20:23
hahhahahaa dobry żart z tym płaceniem za czytanie artykułu! dziękuję, poczytam gdzie indziej
Avatar
Piotrek / 17 sierpnia 2012 o 18:36
Ale głupota!!!
Nie dość że ktoś reklamuje jakąś knajpe z Zemborzycach to ja mam jeszcze za tą reklamę płacić żeby ją przeczytać?
Gratuluję pomysłu
Avatar
cheap lebron 9 shoes for s / 21 sierpnia 2012 o 11:53
[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]cheap lebron 9 shoes for sale[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]kevin durant shoes[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]wholesale Nike Yeezy 2[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]wholesale lebron 9 shoes[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]cheap kevin durant shoes[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]cheap nike yeezy 2[/url]|[url="http://www.cheap-lebron9shoes.com/"]lebron 9 shoes[/url]
Avatar
czysmakuje.blogspot.com / 18 sierpnia 2012 o 09:39
Póki co, wystarczy podać adres email. Swoją drogą kuchnie hotelowe to ciekawy temat. Zazwyczaj menu w nich jest banalne, choć produkty świeże i często dobrze przyrządzone.
Recenzje piszemy również my:
czysmakuje.blogspot.com
Avatar
marek / 17 sierpnia 2012 o 23:33
i to koszmarne zdjecie - antyreklama!
Avatar
Dobry Człowiek / 17 sierpnia 2012 o 21:18
http://meteor-turystyka.pl/hotelkorona,zemborzyce-tereszynskie.html

tutaj są 3 recenzje za darmo.
Avatar
janek / 17 sierpnia 2012 o 21:14
Właściciel hotelu powinien skasować od DW spore odszkodowanie, bo blokując ten artykuł pozbawiony został dochodu od potencjalnych gości . Nie będę płacił za inormację na której Jemu zależało, a DW Jego i moim kosztem chce dla siebie wyciągnąć dodatkową kasę. BANDYTYZM i SZCZYT CHAMSTWA,
Avatar
Piotr / 17 sierpnia 2012 o 20:23
hahhahahaa dobry żart z tym płaceniem za czytanie artykułu! dziękuję, poczytam gdzie indziej
Avatar
Piotrek / 17 sierpnia 2012 o 18:36
Ale głupota!!!
Nie dość że ktoś reklamuje jakąś knajpe z Zemborzycach to ja mam jeszcze za tą reklamę płacić żeby ją przeczytać?
Gratuluję pomysłu
Zobacz wszystkie komentarze 7

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

„Puławy” wycięte z zarządu Grupy Azoty

„Puławy” wycięte z zarządu Grupy Azoty 0 0

Rada nadzorcza Grupy Azoty SA, w skład której wchodzi także puławska spółka, powołała nowy zarząd spółki. Ale w sześcioosobowym składzie nie ma ani jednego przedstawiciela ZA „Puławy”.

Ancestors Legacy: Mieszko I rusza do boju (wideo)
film

Ancestors Legacy: Mieszko I rusza do boju (wideo) 0 0

Podbój średniowiecznej Europy, cztery frakcje i wielkie bitwy. Dziś premiera gry Ancestors Legacy. W specjalnej edycji.

Dyrektor szpitala poprosi ZUS o sprawdzenie zwolnień lekarskich pielęgniarek

Dyrektor szpitala poprosi ZUS o sprawdzenie zwolnień lekarskich pielęgniarek 1 8

Nie było przyjęć na zaplanowane zbiegi, zawieszono planowe operacje, a karetki nie dowoziły nagłych przypadków – tak w poniedziałek wyglądała sytuacja w szpitalu przy Kraśnickiej w Lublinie. We wtorek zwołano konferencję prasową w związku z sytuacją.

Piotr Tomala został szefem programu Polski Himalaizm Zimowy 2016-2020
galeria
film

Piotr Tomala został szefem programu Polski Himalaizm Zimowy 2016-2020 55 0

Piotr Tomala, himalaista z Lublina został nowym szefem programu Polski Himalaizm Zimowy 2016-2020 im. Artura Hajzera.

Karty odkryte! Skład MKS Perły Lublin na nowy sezon

Karty odkryte! Skład MKS Perły Lublin na nowy sezon 7 2

PIŁKA RĘCZNA MKS Perła Lublin ma za sobą znakomity sezon, ale w klubie nadal praca wre. We wtorek na specjalnie zwołanej konferencji prasowej ogłoszono listę zawodniczek na nowy sezon. Do zespołu dołączą cztery Polki i Dunka

Chciała wyprzedzić skuter, ale jej auto dachowało

Chciała wyprzedzić skuter, ale jej auto dachowało 0 1

34-letnia kobieta trafiła do szpitala po dachowaniu Volkswagena w miejscowości Wilków (gmina Werbkowice).

Sam stracił nogę, chce pomagać innym. Rowerem pojedzie do Rzymu

Sam stracił nogę, chce pomagać innym. Rowerem pojedzie do Rzymu 4 2

Cztery kraje, 17 miast, 19 dni i 2800 km na rowerze. Po raz kolejny Kamil Misztal pokazuje, że chce i może pomagać osobom niepełnosprawnym. Choć sam stracił nogę

Zlot food trucków w Lublinie
26 maja 2018, 10:00

Zlot food trucków w Lublinie 2 0

Co Gdzie Kiedy. Po raz kolejny do Lublina zawitają food trucki z całej Polski. To gratka dla wszystkich miłośników fast foodów. Na uczestników czekają wyjątkowe smaki z całego świata i zabawy dla najmłodszych.

Wege Festiwal po raz pierwszy w Lublinie
26 maja 2018, 12:00

Wege Festiwal po raz pierwszy w Lublinie 0 2

Co Gdzie Kiedy. Już 26 maja o godz. 12 w klubie Radość (ul. Bernardyńska 15) rozpocznie się pierwsza lubelska edycja Wege Festiwalu. Impreza zrzeszy wegańskie i wegetariańskie restauracje z całej Polski.

Mieszkanie na wynajem - co najczęściej odstrasza najemców?

Mieszkanie na wynajem - co najczęściej odstrasza najemców? 0 0

Kupno mieszkania w celu przeznaczenia całego metrażu na wynajem nadal pozostaje jednym z najpopularniejszych sposobów inwestowania większych sum pieniędzy. Jak zatem zaaranżować mieszkanie, by przynosiło dochód przez cały rok?

Kierowca z Ukrainy jechał ekspresówką pod prąd. Dziwnie się tłumaczył [wideo]
film

Kierowca z Ukrainy jechał ekspresówką pod prąd. Dziwnie się tłumaczył [wideo] 0 2

Kierowca busa jechał drogą ekspresową pod prąd. Obywatel Ukrainy tłumaczył, że tak go poprowadziła nawigacja w samochodzie

Chciał bez kluczyka odpalić ciągnik. Trafił do szpitala

Chciał bez kluczyka odpalić ciągnik. Trafił do szpitala 4 1

Do nieszczęśliwego wypadku doszło wczoraj na terenie gminy Wierzbica w powiecie chełmskim

Poseł z pensją kasjerki w Biedronce? Ekspert wyjaśnia, dlaczego zbyt niskie pensje to ryzyko

Poseł z pensją kasjerki w Biedronce? Ekspert wyjaśnia, dlaczego zbyt niskie pensje to ryzyko 26 13

20-procentowe cięcie poselskich pensji to za mało - pokazuje badanie opinii publicznej. Połowa z nas uważa, że wystarczy 3,5 tys. zł na rękę. - Pieniądze to niezależność. Im mniej pieniędzy, tym niezależność polityków maleje - przestrzega ekspert

Ruszyła walka o Mundial

Ruszyła walka o Mundial 2 0

PIŁKA NOŻNA Reprezentacja Polski rozpoczęła pierwsze zgrupowanie przed mistrzostwami świata. W Juracie zabraknie Roberta Lewandowskiego i Łukasza Piszczka

Perła uwarzyła nowe piwo

Perła uwarzyła nowe piwo 0 5

Nowe piwo z lubelskich browarów Perła

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium
Uwaga czytelniku!
Nie teraz Przeczytaj i wyraź zgodę

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.