czwartek, 14 grudnia 2017 r.

Polecamy

W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego

  Edytuj ten wpis
Dodano: 27 czerwca 2013, 21:23
Autor: red

Magazyn, reporterski dodatek do Dziennika Wschodniego w kioskach już w piątek, 28 czerwca. Zobacz, o czym m.in. przeczytasz w najnowszym wydaniu. Co więcej, w dodatku „Lubelskie na wakacje” będzie można sprawdzić gdzie w czasie wakacji będzie się działo coś ciekawego.

Czarne marzenie Mateusza

Tuż obok niestrzeżonego przejazdu kolejowego od niedzieli stoi krzyż, płoną znicze. Ze zdjęcia uśmiecha się chłopiec. Mateusz miał 11 lat. Wpadł pod pociąg, jadąc motorowerem.

Książę Daniel I pilnie poszukiwany

Pan Piotrek delikatnie odkrywa motyczką kolejne cegły. Duże średniowieczne „palcówki” w doskonałym stanie przetrwały ostatnich 700 lat. Gdyby mogły mówić, to pewnie poznalibyśmy historię księcia Daniela I Romanowicza Halickiego, króla Rusi, który z Chełma uczynił stolicę swojego księstwa.

Każda wojna jest inna

Wywiad z Krzysztofem Millerem, fotoreporterem wojennym.

Od hello kitty do Traktatu o Estetyce

Trzy letnie dni z Forum Tańca Współczesnego. Od dziś w Lublinie będzie można gratisowo zobaczyć tancerzy z Lubelskiego Teatru Tańca oraz zaproszonych przez nich artystów z Łodzi i Sopotu. Z opisów spektakli wynika, że rozrywkowo i łatwo nie będzie.

Małe miasto z wielką historią

To będzie prawdziwa wycieczka w przeszłość. Drewniane domy sprzed lat, żydowski rynek, kościół na wyspie, synagoga, cerkiew znajdą się w niezwykłym miasteczku, które powstaje w Biłgoraju.

Witajcie na froncie wschodnim

Wyniszczające walki o Stalingrad, bitwa o Berlin, zasypane śniegiem wioski, skute lodem rzeki. A za linią frontu NKWD. Co nas jeszcze czeka w grze strategicznej Company of Heroes 2.

Polski smak kaczki

Kaczka z jabłkami jest symbolem polskiej kuchni. Dziś kaczka jest na topie, w lubelskich restauracjach podaje się carpaccio z kaczki, piersi z kaczki w sosie malinowym, a nawet dziką kaczkę w staropolskim sosie śmietanowym.

Restauracja Eger w Kazimierzu Dolnym (recenzja)

Jeśli lubicie dobrze zjeść, poczuć przydymiony smak wędzonej słoniny i aromat węgierskiej papryki, to rodzinna restauracja pensjonatu Eger w Kazimierzu Dolnym jest dla Was.

Lubelskie na wakacje

Gdzie w czasie wakacji będzie się działo coś ciekawego? Zobacz w piątek w dodatku „Lubelskie na wakacje”.
  Edytuj ten wpis
Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!