niedziela, 20 sierpnia 2017 r.

Polecamy

W piątek w Magazynie Dziennika Wschodniego

Dodano: 15 czerwca 2012, 11:43

Magazyn, reporterski dodatek do Dziennika Wschodniego w kioskach już w piątek, 15 czerwca 2012 roku. Zobacz, o czym przeczytasz w najnowszym wydaniu.

  • Krzysztof nakręcił sukces


26-letni reżyser z Lublina jest jedynym Polakiem, który znalazł się w gronie 50 finalistów międzynarodowego konkursu filmowego. Rywalizowało o to ponad 15 000 filmów. To, czy nasz człowiek będzie mieć szansę na pół miliona dolarów, zależy także od internautów


  • Metoda małych kroków


Po czym poznać dobrego menedżera? Po piłkarzach, których ma pod swoimi skrzydłami. Kto jest najlepszym polskim futbolistą? Robert Lewandowski. A kto jest jego menedżerem? Cezary Kucharski


  • Zjazd do zajezdni: Koniec przegubowej epoki ikarusa


Dzwoniące na postojach szyby, ryk silnika, ciężko otwierające się okna. Takich atrakcji przez 30 lat dostarczały lublinianom autobusy marki ikarus. W ten weekend ostatni taki wóz odchodzi na emeryturę.

  • Cud w siódmym niebie


Ludzie nie dbają o swoją miłość. Wydaje im się, że mają drugiego człowieka na własność. I tak będzie już przez całe życie. Nie zabiegają o miłość. Nie walczą o uczucie. Nie pracują nad swoim cudem. A nad nim trzeba cały czas pracować, iść na kompromis, być wytrwałym, wyrozumiałym. Mniej zabiegać o siebie, więcej o dobro drugiego człowieka. Umierać dla siebie nawzajem, tak jak śpiewam na najnowszej płycie "W rytmie bolera”. Wtedy miłość nie umrze. Rozmowa z Piotrem Selimem, pianistą, kompozytorem, członkiem Lubelskiej Federacji Bardów

  • Jedną sroką szybko się nudzę


Nawet próbowałem wymyślić, jak by to moje śpiewanie nazwać. I wymyśliłem. Ja śpiewam, ale się nie zaciągam.Rozmowa z Arturem Andrusem, dziennikarzem, radiowcem, poetą, autorem tekstów, piosenkarzem, artystą kabaretowym i konferansjerem

  • Bursztynowy smak


Aż się wierzyć nie chce, że w Radzyniu Podlaskim powstają jedne z najlepszych serów w Europie. Bursztyn, Rubin czy Szafir to wielkie polskie sery z Lubelszczyzny, których zazdroszczą nam Włosi i Francuzi. Maestro Wojciech Styś, główny serowar Spomleku, zdradza nam sekrety produkcji i dojrzewania Bursztynu, króla polskich serów.


  • Ochrzcić psa to nie grzech


Czytaj więcej o:
(0) komentarzy

Skomentuj

avatar
Komentujesz jako Gość (Zaloguj się)

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:

Ostatnie komentarze

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Pozostałe informacje

Alarm 24
Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!