Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Szósty akt. Po spektaklu, czyli aktorska uczta

Szósty akt. Po spektaklu, czyli aktorska uczta

Mariusz Gołaj, który ongiś brał udział w szeregu projektów organizowanych przez słynny Teatr Laboratorium Jerzego Grotowskiego, dziś filar Ośrodka Praktyk Teatralnych Gardzienice zbudował wielką rolę, która na trwałe wpisze się w historię polskiego teatru.

Nie zawsze musi być rosół. Jak ugotować wojskową grochówkę w domu?

Nie zawsze musi być rosół. Jak ugotować wojskową grochówkę w domu?

Nie ma lepszej rzeczy, niż grochówka wojskowa na wędzonych żeberkach. No chyba, że jest to grochówka strażacka na ogonie. Podstawą jest dobry groch, który kupicie na targu i sprytny patent, stosowany w polowej kuchni.

Na scenie: Festiwal „Generator nadziei” w Gardzienicach

Na scenie: Festiwal „Generator nadziei” w Gardzienicach

W czwartek, 12 października, w Ośrodku Praktyk Teatralnych w Gardzienicach rozpocznie się Festiwal „Generator nadziei”. W ciągu czterech dni będzie można obejrzeć kilkadziesiąt wydarzeń.

Kulinarna mapa Lubelszczyzny. Buraczki muszą być

Kulinarna mapa Lubelszczyzny. Buraczki muszą być

Wielbił je już Mikołaj Rej, na wyżyny smaku wyniósł je Władysław Kucharski, który przyrządzał je dla hrabiego Tyszkiewicza. Jak je zrobić u siebie w domu?

Jesień w kuchni. I fasola na osiem sposobów

Jesień w kuchni. I fasola na osiem sposobów

Na targu można kupić fasolę „Piękny Jaś”. To wdzięczny temat w kuchni. Od fasoli ze świeżym pieprzem, przez jesienną fasolową, fasolkę po bretońsku, pyszny pasztet z fasoli i świeżych grzybów aż po smaczne kotlety i pierogi.

Miłość zwycięża zło

Miłość zwycięża zło

Recenzja po premierze „Toski” w Operze Lubelskiej. Wszystko dobre, co się dobrze kończy. Premierowy spektakl „Toski” Giacoma Pucciniego zakończył się huraganem braw i owacjami na stojąco. Na dwa premierowe spektakle organizatorzy sprzedali ponad 2 tysiące biletów

Złota jesień na talerzu. 10 sprawdzonych przepisów

Złota jesień na talerzu. 10 sprawdzonych przepisów

Jesień to prawdopodobnie najsmaczniejsza pora roku w polskiej kuchni. Wybraliśmy dla was złotą dziesiątkę smacznych dań.

Opera Lubelska inauguruje działalność. Co na początek?

Opera Lubelska inauguruje działalność. Co na początek?

„Tosca” to jedna z trzech najbardziej znanych oper Pucciniego. To także jedna z najczęściej znanych oper na świecie. Powstała po tym, jak Puccini zobaczył przedstawienie „La Tosca” Victorena Sardou. „Toscę” zobaczymy dziś i w sobotę w Operze Lubelskiej.

Nalewki z lubelską duszą. Mamy sprawdzone przepisy
galeria

Nalewki z lubelską duszą. Mamy sprawdzone przepisy

To temat przewodni 33 Ogólnopolskiego Turnieju Nalewek, który 8 września odbędzie się w Lublinie. A my mamy dla was sprawdzone receptury na nalewki, które warto nastawić na przełomie sierpnia i września.

Żeby ratować biznes i załogę w czasie pandemii wystawił dom na sprzedaż. Teraz otworzył kolejną restaurację

Żeby ratować biznes i załogę w czasie pandemii wystawił dom na sprzedaż. Teraz otworzył kolejną restaurację

W dzisiejszych czasach prowadzenie restauracji jest wciąż ostrą wspinaczką w górę, żeby utrzymać się na powierzchni. Dopóki mamy siłę walczyć, to idziemy do przodu. W tym biznesie stagnacja oznacza porażkę. Trzymam się zasady uczciwości, bo wierzę, że dobro wraca – rozmowa z Jackiem Abramowskim, jednym z najbardziej doświadczonych restauratorów lubelskich.