Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

sulisz

Lista artykułów:

Sny o wielkim formacie (wyjątkowe zdjęcia)
MAGAZYN
galeria

Sny o wielkim formacie (wyjątkowe zdjęcia)

Zafascynował mnie niesamowity efekt końcowy, ta bardzo specyficzna, jedyna w swoim rodzaju fotografia, która nie jest podobna do żadnej innej, czy też żadna inna nie jest podobna do niej. Nie do podrobienia, nawet w Photoshopie – Rozmowa z Mariuszem Tomczukiem, ogrodnikiem, który został fotografem.

Smakiem dorównują trufli. Sezon na te grzyby już się zaczął
przepisy

Smakiem dorównują trufli. Sezon na te grzyby już się zaczął

Zaczęły się smardze, zaczął się czosnek niedźwiedzi, czyli zaczęło się życie – napisał Aleksander Baron, jeden z najciekawszych szefów kuchni w Polsce. Pierwsze smardze pojawiły się w ogrodzie Ireneusza Pilipczuka w Lublinie już 1 kwietnia 2023 i nie jest to prima aprilis. Od 2014 roku smardze nie podlegają całkowitej ochronie, wolno je zbierać w ogrodzie, na działce, w szkółkach leśnych i parkach.

Dziewczyna w Złotej Masce chce być teraz Marią Magdaleną
magazyn

Dziewczyna w Złotej Masce chce być teraz Marią Magdaleną

Widz kupujący bilet musi od nas otrzymać to, co najlepsze: śpiewaków w dobrej formie. Psychicznie musimy także nauczyć się oddzielić życie prywatne od zawodowego. To, co dzieje się na scenie, to kreowanie roli, zatopienie się w niej, by być wiarygodnym – Rozmowa z Pauliną Janczaruk-Czarnecką, solistką Teatru Muzycznego w Lublinie, nagrodzoną Złotą Maską, jedną z najważniejszych nagród teatralnych w Polsce.

To jest magia folkloru. To jest magia tradycji
magazyn

To jest magia folkloru. To jest magia tradycji

Taniec był zawsze pierwszy. Natomiast paralotnię zostawiłam w momencie, kiedy w 2013 r. zerwałam więzadło krzyżowe, przeszłam operację i przygotowywałam jubileusz 65-lecia o kulach, ledwie chodząc – Rozmowa z Bożeną Baranowską, dyrektorem Zespołu Pieśni i Tańca „LUBLIN” im. Wandy Kaniorowej, który w tym roku świętuje jubileusz 75-lecia działalności.

Pasztet po królewsku. Wielkanoc z 720 jajkami
Magazyn

Pasztet po królewsku. Wielkanoc z 720 jajkami

Największym i na dodatek bez wątpienia królewskim specjałem wielkanocnym był „pasztet ollaputreda francuska” przyrządzony z kapłona – Rozmowa z prof. Jarosławem Dumanowskim z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.

Jak upiec dobry schab na ostatnią chwilę. Radzi mistrz Łukasz Oroń

Jak upiec dobry schab na ostatnią chwilę. Radzi mistrz Łukasz Oroń

Jakieś problemy w kuchni? Pomóc może Łukasz Oroń, szef kuchni restauracji „Legendy Miasta” w Hotelu Ibis

Żółtko nie może mieć szarej obwódki. Rady mistrza kuchni Marcina Żydka

Żółtko nie może mieć szarej obwódki. Rady mistrza kuchni Marcina Żydka

Jak zrobić idealne jajka faszerowane – tłumaczy Marcin Żydek, szef kuchni restauracji „Trzy Romanse”, Hotel Wieniawski.

Łukasz Oroń, szef kuchni restauracji „Legendy Miasta” w Hotelu Ibis specjalnie dla naszych Czytelników

Jak zrobić idealne jajka faszerowane

Jak zrobić idealne jajka faszerowane

Specjalnie dla naszych Czytelników Marcin Żydek, szef kuchni restauracji „Trzy Romanse”, Hotel Wieniawski

Justyna Pargieła poleca: Pieczarki nadziewane podagrycznikiem i nasionami konopi

Justyna Pargieła poleca: Pieczarki nadziewane podagrycznikiem i nasionami konopi

O tym, co podać na wielkanocny stół mówi nam, zielarka fitoterapeutka, miłośniczka kuchni roślinnej, Justyna Pargieła.