Nie jestem pewny czy mamy wspólną wiarę - ja wierzę w wartości, wierzę w Boga i że są jeszcze porządni ludzie w naszej Ojczyźnie. Członkowie wrażej koalicji zdrady narodowej do nich nie należą, sami się zdradą, aferami i zaprzaństwem spośród nich wyłączyli. Nawet mi się nie chce tłumaczyć dlaczego tak uważam, bo i tak nie zrozumiesz - masz inne preferencje i inne podejście do życia i ludzi: peeselowskie tj. interesowne. Język miłości, którym się posługujesz też jest mi znany z epoki wspólnego nierządu współczesnej Targowicy. Dobrej nocy życzę i samozadowolenia z napisanego tekstu. PS Jeśli wyrzucony człowiek należał do tych porządnych to bardzo go przepraszam, ale znając panujące w naszym kraju i województwie obyczaje i kolesiosko-rodzinne koneksje to go wcale nie żałuje. Stąd mój krótki i dosadny tekst.Nie chrzań mi tu o wartościach, daj spokój Bogu i Ojczyźnie! Nie dla takich głów jak twoja mój tekst. Niczego nie rozumiesz, niestety. Twoje słowa to potwierdzają. Dalsze dyskutowanie z tobą byłoby niepotrzebnym promowaniem pieniactwa i głupoty, jak mawiał pewien mądry człowiek. Dla takich jak ty wszyscy, którzy mają inną wizję zdarzeń i świata, to zdrajcy, peeselowcy. Innej optyki u was nie ma. Za kilka lat tacy jak ty, z woli "ludu", wylądują na śmietniku. To pewne, jak dwa razy dwa. Ciekawe, co wtedy powiesz.
![]() |
|
![]() |
Nie chrzań mi tu o wartościach, daj spokój Bogu i Ojczyźnie! Nie dla takich głów jak twoja mój tekst. Niczego nie rozumiesz, niestety. Twoje słowa to potwierdzają. Dalsze dyskutowanie z tobą byłoby niepotrzebnym promowaniem pieniactwa i głupoty, jak mawiał pewien mądry człowiek. Dla takich jak ty wszyscy, którzy mają inną wizję zdarzeń i świata, to zdrajcy, peeselowcy. Innej optyki u was nie ma. Za kilka lat tacy jak ty, z woli "ludu", wylądują na śmietniku. To pewne, jak dwa razy dwa. Ciekawe, co wtedy powiesz.Póki co to was wysyłają na śmietnik historii - na zawsze, czujesz to? Czujesz, stąd ta złość, stąd ten kwik. :) |
![]() |
Czapski teraz zrozumie co czuły rzesze bezrobotnych mieszkancow miasta, bez układów i znajomosci, które do niego przychodziły by pomogl im znalezc prace, by mogi godnie, a czasem nawet niegodnie ale w ogole żyć, co smutne byli to zwlaszcza mlodzi, zdolni ludzie. Oni poprostu chcieli czuc sie potrzebni temu miastu, a on niebardzo starał się wykorzystać ich potencjału, tylko się na nich wypinał, słowem miał ich za nic. ,,(...) teraz czuję, jakbym nie mógł pracować". Niech Pan założy własną działalność gospodarczą, opłaci Zus, najem, vat i inne podatki, wtedy zobaczymy jaki z Pana doswiadczony organizator. Panie Czapski czyzby koledzy się odwrócili od Pana? Gdzież są przyjaciele w potrzebie? Czy niemoglby zrobic Pan coś w czynie społecznym i poza sferą budżetową?
|
![]() |
no i dobrze
|
![]() |
Najsmieszniejsze jest to, ze Pis wysmiewal PO i obiecywal dobra zmiane a robo dokladnie to samo tylko z jeszcze wieksza starannoscia, nikt bez jarka za klapa sie nie uchowa. Nie dziwie sie ludziom co na nich glosowali, ze teraz sie nie przyznaja, mialo byc fajnie a wyszlo jak zwykle.
|
![]() |
Bardzo dobrze. Bratał się z czerwonymi świniami, to niech się nie dziwi jak go ludzie traktują. Jak śmiecia.
|
![]() |
Panie Andrzeju do roznoszenia ulotek przyjmują w Białej !!! A mój znajomy jest rolnikiem i potrzebuje ludzi do wywalania gnoju z chlewa. Oferuje stawkę 10 zł za godzinę. Widły , filce i micha żarcia gratis.
|
![]() |
Panie Andrzeju do roznoszenia ulotek przyjmują w Białej !!! A mój znajomy jest rolnikiem i potrzebuje ludzi do wywalania gnoju z chlewa. Oferuje stawkę 10 zł za godzinę. Widły , filce i micha żarcia gratis.Ileż w tobie "prawdziwej, chrześcijańskiej miłości, empatii, miłosierdzia". Naprawdę, ręce opadają... Nie daj Boże. I jak na ironię piszesz coś tu waść o miłości. Myślę, że PiS nie potrzebuje takich "sprzymierzeńców", a nawet dla swego dobra winien gonić takich jak ty głupców. |
![]() |
Panie Andrzeju proszę nie przejmować się oszołomami z pisuaru oni tak mają , a znam to z autopsji .Mówią o miłości bliźniego a w ręku trzymają nuż i nawet się nie spostrzeżesz jak będziesz miał go w plecach.
|
![]() |
Platformen Guten Morgen ;)trolling gut gut, polecam pod kazdym wpisem tego pana doklejać. |
![]() |
Ileż w tobie "prawdziwej, chrześcijańskiej miłości, empatii, miłosierdzia". Naprawdę, ręce opadają... Nie daj Boże. I jak na ironię piszesz coś tu waść o miłości. Myślę, że PiS nie potrzebuje takich "sprzymierzeńców", a nawet dla swego dobra winien gonić takich jak ty głupców.O co Ci chodzi. Przecież koleś chce pomóc. Daję pracę dla Pana Andrzeja w roznoszeniu ulotek lub przy wywalaniu obornika. Przecież żadna praca nie hańbi. Pan Andrej mógłby roznosić ulotki to bardzo prosa praca i by się na pewno nauczył. Jeśli chodzi o wywalanie gnoju to by Pana Andrzeja przeszkolili. Na pewno by się nauczył. Przy gnoju nie trzeba wiele myśleć. Dlatego nie rozumiem Twojej flustracji. Koleś udziela rad bezrobotnemu gdzie są wolne miejsca pracy i gdzie Pan Andrzej może zarobić na chleb a Ty na gościa psioczysz. Typowe Polaczki - pomagasz komuś a ktoś tego nie docenia. |
![]() |
Czego lamentujecie...bo "pociotkowi" odebrano koryto? Musimy to w całej Polsce zrobić, bo koniec już z tym cichodajnym rozp...w pracy domu i zagrodzie. PSL PO i SLD należy jak najszybciej wysłać tam gdzie jest naszych 3,5 rodaków. Owszem boli, gdy "kolesie" lecą nałeb na szyję ze stanowiska za "kury i jajka", lub odziedziczonych po "pociotkach"...ale tak tylko można coś w tej naszej Polsce zmienić. Zwłaszcza w takich regionach gdzie od lat panuje ta sama mafia niemożności i nieumiejętności. Dlaczego wschód ma zawsze wschodem pozostać?
|
![]() |
Gonić, a jeśli peeselowiec dać wilczy bilet.niech mu "brateńki " pomogą....pociotki , wszak PSL jest za trwałością zacofania wsi na wschodzie. Im z tym dobrze, oni mieli koryto i stół zastawiony. A polski rolnik? i tak ich musi poprzeć, bo oni tak pięknie w tych mundurkach OSP wyglądają. |
![]() |
Najwyższy czas, aby wykopać od koryt tych zawodowych koryciarzy!! I tu się z pisem całkowicie zgadzam!! Przyrosły im te grube, spasione dupska do stołków, przyzwyczaili się do kilkudziesięcio tysięcznych pensji za nic nie robienie!!Dupska mają przyklejone do stołków butaprenem i wierzyli głeboko. że nic ich nie ruszy!! Przyszedł PIS i dostaną kopa!! Mogą, ewentualnie aplikować o pracę, w zarzadzanych przez siebie firmach, jako gońcy lub sprzątaczki, na umowie śmieciowej!! Osobiscie, jestem zwolennikiem, całkowitej prywatyzacji mediów, tak jak ma to miejsce w USA. Tam mediów państwowych nie ma, a demokracja ma się świetnie. Jednak, to co robi PIS, to krok w dobrym kierunku, można powiedzieć: it is better then nothing. A ty kim jesteś, ćwoku?! Dlaczego przynosisz wstyd naszej wierze?! Czy musisz, baranie, "dowartościowywać" się w ten sposób?! Wilczy bilet to dałbym takim jak ty, patriotom i katolikom od siedmiu boleści. Rzadko używam mocnych słów, ale wobec takiego draństwa, pychy i chamstwa nie mogłem zdzierżyć. Napleniło się ostatnio "odważnych" idiotów na różnych forach. Ty jesteś jednym z nich. Nie jestem pewny czy mamy wspólną wiarę - ja wierzę w wartości, wierzę w Boga i że są jeszcze porządni ludzie w naszej Ojczyźnie. Członkowie wrażej koalicji zdrady narodowej do nich nie należą, sami się zdradą, aferami i zaprzaństwem spośród nich wyłączyli. Nawet mi się nie chce tłumaczyć dlaczego tak uważam, bo i tak nie zrozumiesz - masz inne preferencje i inne podejście do życia i ludzi: peeselowskie tj. interesowne. Język miłości, którym się posługujesz też jest mi znany z epoki wspólnego nierządu współczesnej Targowicy. Dobrej nocy życzę i samozadowolenia z napisanego tekstu. PS Jeśli wyrzucony człowiek należał do tych porządnych to bardzo go przepraszam, ale znając panujące w naszym kraju i województwie obyczaje i kolesiosko-rodzinne koneksje to go wcale nie żałuje. Stąd mój krótki i dosadny tekst.Widzę ze pojechałeś po "gościu" , więc czytając uwaznie zauważyłem że piszesz o wierze. Wybacz ale Ty pewnie z tych wierzacych "ale"...Bo głosowanie na zrównaniu płci i uznaniu jako równowartości z małżeństwem to Ty nie widział nie słyszał? A głosowanie i przemycenie gender do naszych szkół i przedszkoli nie widział? jak Tobie jest nie wstyd powoływać się na wiarę? W KOGO? w diabła i jego sługusów? Polska może przez modlitwy posty i wstawiennictwo naszych świetych odwróci ten miecz co wisi nad nami. Ale przestań się oszukiwać, PO i PSL służyli Lucyferowi i są w jego objęciach. A kto ich popierał jest grzesznikiem i nie moze brać udziału w Komunii Świetej. Poczytaj największego polskiego teologa z Szczebrzeszyna prałata prof. dr hab. S.C. Bartnika "Evangelia zawsze wieczysta" to Tobie włosy dęba staną. Mój tato powtarzał bardzo mądre staropolskie powiedzenie..."dlaczegoś biedny, boś głupi; dlaczego głupi, boś biedny" Coś w tym jest. 8 lat strugi ogromnych pieniędzy z kasy Eu popłynęły do Polski i co? Wschód najmniej skorzystał, tylko warsiawka i jej słoiki, bo Polska nie za bardzo. Zanim kogoś skrytykujesz sam pomyśl kim jesteś. |
![]() |
Widzę ze pojechałeś po "gościu" , więc czytając uwaznie zauważyłem że piszesz o wierze. Wybacz ale Ty pewnie z tych wierzacych "ale"...Bo głosowanie na zrównaniu płci i uznaniu jako równowartości z małżeństwem to Ty nie widział nie słyszał? A głosowanie i przemycenie gender do naszych szkół i przedszkoli nie widział? jak Tobie jest nie wstyd powoływać się na wiarę? W KOGO? w diabła i jego sługusów? Polska może przez modlitwy posty i wstawiennictwo naszych świetych odwróci ten miecz co wisi nad nami. Ale przestań się oszukiwać, PO i PSL służyli Lucyferowi i są w jego objęciach. A kto ich popierał jest grzesznikiem i nie moze brać udziału w Komunii Świetej. Poczytaj największego polskiego teologa z Szczebrzeszyna prałata prof. dr hab. S.C. Bartnika "Evangelia zawsze wieczysta" to Tobie włosy dęba staną. Mój tato powtarzał bardzo mądre staropolskie powiedzenie..."dlaczegoś biedny, boś głupi; dlaczego głupi, boś biedny" Coś w tym jest. 8 lat strugi ogromnych pieniędzy z kasy Eu popłynęły do Polski i co? Wschód najmniej skorzystał, tylko warsiawka i jej słoiki, bo Polska nie za bardzo. Zanim kogoś skrytykujesz sam pomyśl kim jesteś.Ale bełkot! Też pełen miłości i wiary! |
![]() |
niech mu "brateńki " pomogą....pociotki , wszak PSL jest za trwałością zacofania wsi na wschodzie. Im z tym dobrze, oni mieli koryto i stół zastawiony. A polski rolnik? i tak ich musi poprzeć, bo oni tak pięknie w tych mundurkach OSP wyglądają.Najgorsze to, że ludzie trzymani w zacofaniu nie mają szansy zrozumieć kim są peeselowcy - uważają wręcz, że PSL to partia chłopska, która broni interesów mieszkańców wsi. A jak miejscowa remiza dostanie od partyjnych kacyków nowy-używany wóz bojowy i sikawkę to cała wieś się cieszy. |
![]() |
Biedny kombatant co chlał gorzalę z ubekami, a ci z litości internowali go na 20 dni...
|
![]() |
No ja rozumiem, że Jarosław chciał być, a że go nie aresztowali, to teraz śpiewka pseudopatriotów, że internowanie to nic nie znaczy. Radzę czytać więcej, bo widzę, że nie pamiętasz tamtych czasów...Cudowne przypadki z życia Kaczyńskich-Kalksteinów …1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie, dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR.2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce. 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji kręgu doradców Lecha Wałęsy, nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji, ujawnia swoja teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególna troską. Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał? Kogo chcesz postawić pod murem i rozstrzelać ?? Twojego nieskazitelnego guru ?? zwiń |
![]() |
Ale bełkot! Też pełen miłości i wiary! Widzę ze pojechałeś po "gościu" , więc czytając uwaznie zauważyłem że piszesz o wierze. Wybacz ale Ty pewnie z tych wierzacych "ale"...Bo głosowanie na zrównaniu płci i uznaniu jako równowartości z małżeństwem to Ty nie widział nie słyszał? A głosowanie i przemycenie gender do naszych szkół i przedszkoli nie widział? jak Tobie jest nie wstyd powoływać się na wiarę? W KOGO? w diabła i jego sługusów? Polska może przez modlitwy posty i wstawiennictwo naszych świetych odwróci ten miecz co wisi nad nami. Ale przestań się oszukiwać, PO i PSL służyli Lucyferowi i są w jego objęciach. A kto ich popierał jest grzesznikiem i nie moze brać udziału w Komunii Świetej. Poczytaj największego polskiego teologa z Szczebrzeszyna prałata prof. dr hab. S.C. Bartnika "Evangelia zawsze wieczysta" to Tobie włosy dęba staną. Mój tato powtarzał bardzo mądre staropolskie powiedzenie..."dlaczegoś biedny, boś głupi; dlaczego głupi, boś biedny" Coś w tym jest. 8 lat strugi ogromnych pieniędzy z kasy Eu popłynęły do Polski i co? Wschód najmniej skorzystał, tylko warsiawka i jej słoiki, bo Polska nie za bardzo. Zanim kogoś skrytykujesz sam pomyśl kim jesteś.Ja przeżyłem ponad 65 lat i taki bełkot o wierze czytam co jakiś czas ! Zacznę od tego co babcia mi mówiła - klęczy pod figura bo ma diabła pod skórą - !! Następnie chciałbym zapytać jak to się do twojej wiary skoro co słowo to kłamstwo, fałsz i obłuda ! To gdzie powinien zmieścić się rydzyk !!! W piekle takich szatanów nie ma względem niego to baranki ! A wypowiedzi guru sekty psior tow. kurdupla gdzie nawet jednego słowa prawdy nie ma w jego bredzeniu o "dobrej zmianie" ! Fałsz, fałsz, obłuda, kłamstwo ! Więc pytam kogo chcesz obrazić ! Siebie pusty podły człeku obrażasz czyniąc jakobyś był "świnty" |
![]() |
Ja przeżyłem ponad 65 lat i taki bełkot o wierze czytam co jakiś czas ! Zacznę od tego co babcia mi mówiła - klęczy pod figura bo ma diabła pod skórą - !! Następnie chciałbym zapytać jak to się do twojej wiary skoro co słowo to kłamstwo, fałsz i obłuda ! To gdzie powinien zmieścić się rydzyk !!! W piekle takich szatanów nie ma względem niego to baranki ! A wypowiedzi guru sekty psior tow. kurdupla gdzie nawet jednego słowa prawdy nie ma w jego bredzeniu o "dobrej zmianie" ! Fałsz, fałsz, obłuda, kłamstwo ! Więc pytam kogo chcesz obrazić ! Siebie pusty podły człeku obrażasz czyniąc jakobyś był "świnty"Pisala Ula. Jakieś transgender??? |
Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.