![]() |
216 PLN za NFZ rocznie. Moja kosmetyczka zapłaciła w grudniu 243,39PLN i nikt jej nie pyta jak rolnika czy ją stać tyle płacić za jeden miesiąc. To się nazywa niesprawiedliwość.
|
![]() |
sprawiedliwie to nie znaczy po równo... |
![]() |
Ile jeszcze będziemy sponsorowali rolników. Średnio miesięcznie płacę 544,7 zł miesięcznie składki na ubezpieczenie zdrowotne. W ubiegłym tygodniu chciałem udać się do kardiologa. Limit zapisów na pierwsze półrocze 2012 roku już wyczerpany, nie zapisali mnie. Krew mnie zalewa jak czytam o składce w wysokości 18 zł. To gospodarka rynkowa czy jakiś ,,dziki kraj".
|
![]() |
gospodarstwa są małe, ale i tak do 20 kilku hektarów nikt nie zapłaci składki, rozpisze ziemię ma członków rodziny i tak czterech członków będzie właścielami 5,99 h - d*** z pomysłu PO
|
![]() |
Rolnicy otwierają firmy a ziemię oddają w dzierżawę,biorą dopłaty i nie płacą składki ZUS co miesiąc tylko raz na kwartał, a ta składka wynosi mniej dla całej rodziny niż miesięczna dla samozatrudnionrgo. To jest niesprawiedliwe dlaczego jeden płaci co miesiąc a drugi raz na kwartał przy prowadzeniu tej samej działalności.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|