1. polecam dragotreetravel - biuro podróży po Maderze prowadzone przez tam mieszkającego Polaka z Wrocławia. organizuje wycieczki po wyspie swoimi dżipami.
2. polecam wycieczke pieszą z Canical po przylądku Św. Laurencio, czy jakoś tak, widoki NIEZAPOMNIANE
3. zalecam kupić przewodnik Trekking po Madrerze, ( czy jakoś tak), w j. ang, za ok 10-12 Euro, był dla nas nieocenioną pomocą
4. do picia, nie wino Madera, tylko poncha, w równych częściach bimber z trzciny cukrowej, miód, sok z owoców cytrusowych - super
5. samochód ?. obylismy się bez niego. autobusy też tam jeżdżą, a drogi są straszliwie pokrętne, no i ktos musi z ponchy zrezygnować :-(
|
|
Madera tania?? "Tydzień wakacji z biurem podróży wraz z przelotem dla jednej osoby wynosi około 2161 złotych, podczas gdy na przykład urlop w Grecji może kosztować nawet 8000 złotych (Mykonos). Za takie wierszówki powiny być kary !! Akurat jest odwrotnie, hotele na maderze są dosyć drogie i w zasadziew tej cenie są to opcje tylko ze sniadaniem , a urlop w Grecji za 8000zł / tydzień ??? Co za szambo dziennikarskie.
|
|
Madera wcale taka tanie nie jest to jednak faktu nie zmienia że warto tam jechać. Ja ponad 2 koła płaciłam za wycieczkę na tą portugalską wyspę. Wszytko miałam zorganizowane tam rzadko hotele all inclusive proponują z tego co się orientowałam ja w hotelu miałam dwa posiłki dziennie jak głodni byliśmy to wychodziliśmy na miasto coś zjeść. Pogoda ładna.. Lot mieliśmy enter airem nie powiem wygodnie było i w miarę szybko cała podróż zleciała i cały tygodniowy pobyt tam taka samo.
|
|
Była pierwszy raz na Maderze jako nastolatka. Niedawno odwiedziłam wyspę po raz kolejny tylko już nie na taki typowy wypoczynek pojechałam tam na trekkingi z biurem sportevents, które specjalizuje się w wycieczkach tego typu. Poznałam wyspę zupełnie z innej strony. Chyba z tej ładniejszej.. Widoki zapierają dech w piersiach.. A roślinność wyspy jest bardzo bogata. Mnie to zachwyciło.. Kolejnym punktem mojej wyprawy będzie Teneryfa.. Wulkan El Teide i Góry Anaga chciałabym bardzo zobaczyć :)
|
|
O Maderze to sporo chyba może powiedzieć Rychu P.
|
|
To prawda, teraz masa osób tam jeździ, w tamtym roku była siostra z rodziną a w tym roku brat, który wrócił zachwycony. Był na wyjeździe z Itaki, miał piękny hotel, jak marzeń a do tego pyszne portugalskie marzenie, bajka!
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|