![]() |
Byłoby fajnie, gdybyśmy nauczyli się stosować jedną miarę do takich samych uczynków. Kapitan, który porzucił tonący statek z pasażerami na pokładzie jest tchórzem, podłym człowiekiem,nikczemnikiem, zasługującym na surową karę. Jest pośmiewiskiem dla świata. Gdyby to pisali w innym kraju, w którym takich kapitanów nie ma, to byłoby fajnie. Ale u nas naczelny wódz uciekł do Rumunii pozostawiając walczące armie! W naszym kraju prezydent i premier rwali jak zające do Rumunii w obawie, by nikt nie zrobił im bubu, ani kuku, tuż za nimi rwali wyżsi oficerowie którzy porzucili walczące jednostki! Dziś ci tchórze w naszym kraju są bohaterami narodowymi! Nie było państwa PRL, była szlachetna II RP, a teraz jest III RP. Dla tej z prostytuowanej III RP, wzorem godnym do naśladowania jest II RP, naczelny wódz, podwójne obywatelstwo premiera pozwalało tamtym renegatom przeżyć. Dziś w III RP mamy grupę kryminalistów sprawujących władze z podwójnym obywatelstwem. Rostowski obywatel Anglii, na wypadek wojny szukał dla córeczki miejsca pod niebem USA, o czym głośno mówił, póki co załatwił z kolegą kosmopolitą Sikorskim obywatelem USA, miejsce pracy córeczce w ambasadzie polskiej w Londynie. Jej kwalifikacje są wysokie, zna język angielski! A to ci dopiero! Kto by pomyślał, że angielka zna język angielski. Mogę wymienić jeszcze kilka takich dziwolągów naszych meneli. Tusk ocenił Polskę jako dziwno -śmieszny kraj, i chciał parę lat temu, być jak najdalej od Polski! I ten kaszubski menel jest premierem tego kraju! To kim my jesteśmy, jak menele w naszym kraju sprawują wladzę
|
![]() |
Co chcecie od Kapitana, zrobił dobrze ida nowe czasy, nowe wartości. Kapitan Tytanika to Frajer. Włoski Kapitan to nowoczesny bohater. Można go klonować
|
![]() |
Tak jak naszego tuska. |
![]() |
Nie dżiw się, oni są ZEREM, srają wszyscy w pory i siedzą u sovietów w kieszeni. |
![]() |
Słuchaj no nollet, a raczej czytaj ! Wiele z tego co napisałeś to prawda niestety (przykra prawda), ale z jednym nie mogę sie zgodzić. Mianowicie nie obrażaj Kaszubów ok ? Moja żona to Kaszubka, w związku z tym znam wielu Kaszubów. To uczciwi ludzie, także licz się ze słowami konstruująć swoje posty ok ? W każdym narodzie są ludzie i taborety, ale nie można na podstawie taboretów generalizować swoich poglądów o reszczie ludzi, pamiętaj o tym na przyszłość. |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|