Rynek w tym miejscu był od zawsze po wojnie, bo takie czasy pamiętam.rynek to obok był tam gdzie Henio "korki" do strzelania sprzedawał, tu to hotel w baraku był
|
|
Czy pracując u polskiego pseudo-pracodawcy za nadgodziny macie płatne 50% i 100% Czy polski pseudo-pracodawca za pracę w soboty płaci wam 100% a za pracę w niedzielę 200 % ??????????????????? Czy za pracę po godzinach oddaje wam dzień wolny , tym samym oszukuje was i zabiera wam wasze pieniądze . Polski tydzień pracy przewiduje 40 godzinny tydzień pracy . Zak kazdą przepracowaną godzinę w tygodniu polski pseudo-pracodawca powinien zapłacić wam 50% więcej dniówki , za sobotę 100% dniówki a za niedzielę 200% dniówki . Jak oddaje wam dzień wolny w tygodniu za pracę w weekend to oszukuje was i ograbia z kasy , waszej kasy . Tak że uczyć sie jezyków i wyjeżdźać za geabice pracować za duze pieniądze i z przestrzeganiem prawa pracy . Wyjeżdźając za granice pracujcie bezpośrednio u zagranicznych pracodawców a nie u polskich pseudo biznesmenów co na czarno rypią i na czarno ludzi zatrudniają . Omijajcie też agencje pracy gdyż tam tez polscy pseudo-pracodawcy pożal sie boże he he he oszukują . Jak praca za granicą to tylko u zagranicznego Pracodawcy . Wdedy zarobicie i sie nie narobicie .
|
|
U polskich pseudo-pracodawców pożal się boże he he he .... to już nawet ukraińcy nie chcą pracować he he he . Wyjeżdżają dalej na zachód europy lub wracają na Ukrainę he he he he .
|
|
Rynek to jest miasta więc w interesie miasta byłoby zrobić parking choćby od strony spolem, na ta chwilę zostawiają tam ale sprzedawcy warzywniaka. Stoją do 15 samochodami małymi i dostawczymi. Więc może najpierw niech oni zwolnią miejsca dla kupców. Pracowalam w chinczyku wiec wiem jak sprzedajacy przyjeżdżają, stawiaja swoje samochody i po pracy dopiero je zabierają. A nie można tak postawić parkomatow
|
|
Czy pracując u polskiego pseudo-pracodawcy za nadgodziny macie płatne 50% i 100% Czy polski pseudo-pracodawca za pracę w soboty płaci wam 100% a za pracę w niedzielę 200 % ??????????????????? Czy za pracę po godzinach oddaje wam dzień wolny , tym samym oszukuje was i zabiera wam wasze pieniądze . Polski tydzień pracy przewiduje 40 godzinny tydzień pracy . Zak kazdą przepracowaną godzinę w tygodniu polski pseudo-pracodawca powinien zapłacić wam 50% więcej dniówki , za sobotę 100% dniówki a za niedzielę 200% dniówki . Jak oddaje wam dzień wolny w tygodniu za pracę w weekend to oszukuje was i ograbia z kasy , waszej kasy . Tak że uczyć sie jezyków i wyjeżdźać za geabice pracować za duze pieniądze i z przestrzeganiem prawa pracy . Wyjeżdźając za granice pracujcie bezpośrednio u zagranicznych pracodawców a nie u polskich pseudo biznesmenów co na czarno rypią i na czarno ludzi zatrudniają . Omijajcie też agencje pracy gdyż tam tez polscy pseudo-pracodawcy pożal sie boże he he he oszukują . Jak praca za granicą to tylko u zagranicznego Pracodawcy . Wdedy zarobicie i sie nie narobicie .[/quote] [quote]U polskich pseudo-pracodawców pożal się boże he he he .... to już nawet ukraińcy nie chcą pracować he he he . Wyjeżdżają dalej na zachód europy lub wracają na Ukrainę he he he he .To prawda van leon . Pracowałem w Danii u polskiego oszusta pośrednika dostawałem od niego 10 euro na godzinę . Poszukałem w internecie i znalazłem sobie Duńskiego pracodawcę . Za tą samą pracę dostałem od niego 16 euro na godzinę . Polski oszust w Danii za nic nie robienie zabierał mi 6 euro na godzininie pracy . Przycinal złodziej 6 euro z każdej godziny mojej pracy. Nigdy więcej nie bedę pracował u żadnego Polaka. |
|
Wpisać do rejestru zabytków i zostawić, tak jak jest. Niech przyszłe pokolenia mają namacalny zabytek, a nie wszystko burzyć i nową, g... nianą tandetą zastępować. Ewentualnie postawić pomnik dla kultowej postaci związanej ze starym rynkiem, który był po drugiej stronie zurtu, czyli Henia Pitoleta. Uprzejmie prosi Miejscowy Dziadek.
|
|
Wpisać do rejestru zabytków i zostawić, tak jak jest. Niech przyszłe pokolenia mają namacalny zabytek, a nie wszystko burzyć i nową, g... nianą tandetą zastępować. Ewentualnie postawić pomnik dla kultowej postaci związanej ze starym rynkiem, który był po drugiej stronie zurtu, czyli Henia Pitoleta. Uprzejmie prosi Miejscowy Dziadek.Może ławkę z Heniem to i chłopaki co sprzedają ruskie faje sobie odpoczną, a i kieliszek chleba będzie można spożyć. |
|
Drogi @Wariacie jak to mówią, żadna praca nie hańbi. Czemu nie, może być i ławeczka, być może i chłopaków od fajek, ktoś będzie wspominał po latach, tak jak Henia i jego stragan z zabawkami, a i kieliszk w doborowym towarzystwie, dobra rzecz.Wpisać do rejestru zabytków i zostawić, tak jak jest. Niech przyszłe pokolenia mają namacalny zabytek, a nie wszystko burzyć i nową, g... nianą tandetą zastępować. Ewentualnie postawić pomnik dla kultowej postaci związanej ze starym rynkiem, który był po drugiej stronie zurtu, czyli Henia Pitoleta. Uprzejmie prosi Miejscowy Dziadek.Może ławkę z Heniem to i chłopaki co sprzedają ruskie faje sobie odpoczną, a i kieliszek chleba będzie można spożyć. |
|
Dziadku szacunek za wyważone komentarze. Jak to się mówi mądrego warto posłuchać (w domyśle poczytać).Drogi @Wariacie jak to mówią, żadna praca nie hańbi. Czemu nie, może być i ławeczka, być może i chłopaków od fajek, ktoś będzie wspominał po latach, tak jak Henia i jego stragan z zabawkami, a i kieliszk w doborowym towarzystwie, dobra rzecz.Wpisać do rejestru zabytków i zostawić, tak jak jest. Niech przyszłe pokolenia mają namacalny zabytek, a nie wszystko burzyć i nową, g... nianą tandetą zastępować. Ewentualnie postawić pomnik dla kultowej postaci związanej ze starym rynkiem, który był po drugiej stronie zurtu, czyli Henia Pitoleta. Uprzejmie prosi Miejscowy Dziadek.Może ławkę z Heniem to i chłopaki co sprzedają ruskie faje sobie odpoczną, a i kieliszek chleba będzie można spożyć. |
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|