żargonowe "po pijaku" to chyba tutaj niefortunne wyrażenie.
|
|
Bardzo dobrze bo Ci co pracuja w zakladach karnych to wogole nie maja podejscia do ludzi, to gbury i chamy
|
|
uważasz siebie za coś lepszego... mylisz się mocno. to ty jesteś taki, gdybyś nie był nie szkalowałbyś innych publicznie, a poza tym spodziewam się,że ktoś z nich dobierze się do twojej dupy za to co napisałeś |
|
No cóż.... sprawiedliwość po Polsku.
Tutaj więzień ma większe prawa niż ten co go pilnuje, ten co poszkodowany.
Policjanta oskarża więzień i sąd daje wiarę więźniowi, co za durny kraj.
jeśli tak dalej pójdzie to przestępcy będą oskarżać , zamykać i pilnować normalnych.
ZERO i co zrobiłeś z tym krajem ????/
|
|
ZWYKŁA POKAZÓWKA,co oni winni. chciał sobie odebrać życie to odebrał.
jedynie z błędami psychologa można się zgodzić.
|
|
System penitencjarny w Polsce jaki jest każdy widzi. Pytanie podstawowe jest takie: Dlaczego osadzeni dostają wypasioną michę, super śniadanka, obiadki, kolacyjki a ludzie w szpitalach jakieś ochłapy? Wykolejeńcy mają lepiej od chorych ludzi. To jakiś obłęd! A teraz jeszcze ukarano ludzi, w moim przekonaniu niesłusznie. Bandyci mają większe prawa od uczciwych ludzi! Chory ten system od góry do dołu!
|
|
No niewiem czy tak micha taka wypasiona, idz tam i zobacz. Jak ktos nie ma pojecia to niech nie odzywa sie
|
|
Do cyca; pewnie odezwal sie zakompleksiony klawisz haha Uderz w stol....
|
|
popieram w 100% |
|
Do ERYK-a: Drogi nieznawco tego tematu. Otóż doskonale wiem jaka jest ta micha i celowo nazwałem ją wypasioną bo jest taka w istocie. Gdyby osadzeni dostali to co dostają ludzie w szpitalu do jedzenia to zapewniam cię, że byłby natychmiastowy bunt i cały stos pism do Trybunału Praw Czowieka. Znam temat, natomiast jak widzę wiedzy w tym temacie brakuje tobie. Więc idź za swoją radą i nie odzywaj się...
|
|
[quote name='ja' date='15.01.2010, 21:20:22' post='218686']
Bardzo dobrze bo Ci co pracuja w zakladach karnych to wogole nie maja podejscia do ludzi, to gbury i chamy
[/quote
Żeby o czymś takim pisać, musisz najpierw postarać się o minimum wiedzy na temat jaki chcesz podkreślić. Ja "tam" pracuję (służę) i znam rzeczywistość. W obecnych czasach jest zupełnie odmienna od twojej opinii, no chyba że przychodzisz do takiej instytucji na widzenia, to zmienia postać rzeczy. Ale większość z f-szy to ludzie, którzy wiedzą że mają kontakt też z ludźmi i tak ich traktują.
|
|
To jest śmieszne, żeby karać kogoś za samobójstwo bandyty- recydywisty!!! Nie chciał żyć? Jego decyzja. Zrobiłby to prędzej czy później. Dlaczego nikt nie reagował kiedy wyszedł z więzienia po odbyciu kary za "zabójstwo" po pijaku? Dlaczego nikt nie przewidział, że może to zrobić po raz kolejny.
Żałujecie winnego a oskarżacie niewinnych ludzi. A co z poszkodowanymi w wypadkach, których był sprawcą?
|
|
Jak się któryś z bandziorów chce wieszać to dać mu sznurek, podprowadzić na szubienicę i po kłopocie.
|
|
Ja to zrozumiałem tak,jakby funkcjonariusze powieśili skazanego.Co na to prokuratura jeśli było inaczej to nie widzę żadnej winy funkcjonariuszy.Natomiast winny jest system psychologiczny i wychowawczy.
|
|
Albo klawisz się wypowiada albo ktoś kto nie ma pojęcia jak tam jest ale z tej drugiej strony ! dajcie sobie spokój bo wasze wypowiedzi są żenujące nie macie pojęcia o czym piszecie .
|
|
Tam nikt nikogo nie wychowuje tam nikt na to nie ma czasu a to że się koleś powiesił taka była jego wola i wcześniej czy później zrobił by to i nic mu w tym by nie przeszkodziło więc nie chce klawiszy bronić ale stali się kozłami ofiarnymi ,a czemu się powiesił można się domyśleć pewnie bał się powrotu do współwięźniów a psycholog w puszce a kto go widzi ! przychodzi po kasę zresztą i ten nie zapobiegł by samobójstwu ale lepszy winny szeregowy klawisz jak system gówno warty . |
|
Widziałem jak żarłeś jak wieprz,leżałeś na koju antenką do góry i pierdziałeś w materac. |
|
szkoda mi tych GADOW. pozwolili zrobic temu deb***o...i co do niego nalezalo. po co darmo trzymac dozywotnio typa skora i tak zero pozytku z niego.
|
|
Ciekawy punkt wiedzenia o zajściu w siennickim areszcie. http://bezzmian.redblog.poranny.pl/2009/11...rci-jedna-kara/
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|