Typowa ustawka !!! Chłopcy z urzędu już boją się wyborów za dwa lata. Hehe
Czyżby Iwan był zagrożeniem i teraz Miasto robi mu czarny marketing???
Idę o wszystko, że i tak spoldzielnia tego nie zaplaci i okaże się w kolejnym art, że Miasto standardowo jak od dwoch lat sie pomylilo...
|
|
MY nie USA tylko Polska . Mamy swoje realia i swoje rozumy, a nie to żeby po innych wszystko małpować. A ty jak masz ochotę , to mozesz sobie drzewko posadzic i pielęgnowac go, żeby ci wyrastało ze środka chałupy, ale od innych ci wara, gdyby nawet takie drzewo rosło im obok chałupy. Ostatnio edytowany 20 stycznia 2013 r. o 11:25
|
|
Jasne, pewnie chłopina mówił preziowi, że jest drzewo a ten mu wyjechał z tekstem, że "nikt nie zauważy" więc się człowiek podk^%wił
|
|
A najszybciej przez zawiść podkablował, że nie dostał tego wykarczowanego drzewa dla siebie na opał.
|
|
no to kużwa nie będzie teraz żadnego cennego dobra bo nie posadzę, po cholerę gdzie za dajmy 10-20 lat zechce na swojej działce moje dziecko postawić np. garaż i stop, bo rośnie drzewo, i trzeba będzie pisać podanie, robić opłatę i prosić o pozwolenie na swojej .... swojej .... działce. To jest normalne, że każdy chce aby jego działka ładnie wyglądała i sadzi różne drzewa, ale jak trzeba wyciąć to winien mieć możliwość sam decydować, a nie moja działka i byle .... rządowy będzie rozporządzać moją działką. Także teraz żadnych drzewek, niech będzie pustynia. I co, fajnie jak goło będzie jak na "niemowlęcej pupie".Czyżby ta ustawa miała związek z Tobą, bo chwalisz ją. Nie, moja działka i wuj komu do niej, moja i już, odpieprzcie się ode niej. To własnie za komuny tego nie było, pier***ona solidarność do czego doprowadziła. |
|
to wypieprzaj do USA jak tak chwalisz, kiedyś ruskich chwalili teraz .... amerykę, tak jakbyśmy my nie umieli mądrze sami sobą rządzić. |
|
U mojej mamy, na przydomowej działce w Lublinie rósł orzech włoski. Stare, zagrzbiałe już drzewo pochyliło się i groziło upadkiem na budynek. W związku z tym postanowiła usunąć to drzewo zlecając wycinkę wyspecjalizowanej firmie. Firma podjęła się wykonania prac pod warunkiem uzyskania stosownej zgody z wydziału ochrony środowiska władz miasta.
Na miejsce wycinki przybyły panie, którym nie wystarczyły oględziny starego drzewa lecz jeszcze wymagały oświadczenia czy drzewo w ogródku pełniło funkcję ozdobną czy też było wykorzystywane jako drzewo owocowe. Od tego była zależna zgoda na dokonanie wycinki.
Co o tym sądzicie?
|
|
Nie mieliście tam pistoletu pod ręką czy chociażby granatu ???? |
|
Ale cyrk. Niedługo nie będzie można się załatwić bez pozwolenia.
|
|
A to było z góry załozyc, że jest to drzewo owocowe i ciąć bez jakiejkolwiek zgody.
|
|
Czy jest jakaś partia, która proponuje w swoim programie normalność w kwestii wycinki drzew na swoim terenie, ponieważ chcę na nią głosować?
|
|
Takiej partii nie ma bo regulują to przepisy nadrzędne, ale na pewno rządzący w Kraśniku promują donosicielstwo i z tym trzeba skończyć. Zachęcają na donoszenie na każdego i na wszystko. Donosicieli nagradzają, tylko czy mają świadomość że ci sami "JUDASZE" zaczną donosić również na nich jak przyjdzie pora? |
|
45 tys. zł kary ma zapłacić Spółdzielnia Mieszkaniowa za ścięcie dębu.....NIe popieram samowoli
Dobrze,że nie legalizuje się samowoli,winnych pociąga się "za konsekwencje".Zastanawiam się tylko, dlaczego nie wszystkich to dotyczy.Kilkakrotnie czytałem,że w wielu miejscowościach na zlecenie księży wycięto nielegalnie drzewa na cmentarzach (w tym chronionych)i przy plebanianiach i żadnemu księdzu z tego powodu nawet biret nie spadł
|
|
Nie jest to osamotniony przypadek beztrosklej wycinki drzew przez Spółdzielnie Metalowiec kierowaną przez Prezesa a jednocześnie radnego Pana Iwana. Na ulicy Klonowej wycięto 6 dębów o średnicy ca. 60 do 100 cm w sposób bezmyślny prawdopodobnie przy akceptacji Urzędu Miasta lub Starostwa Krasnickiego w imię niewiadomo jakiego interesu. Drzewa rosły prawdopodobnie blisko 100 lat ale teraz, jest ładnie i czysto, nie przeszkadzają wejściu do apteki i nie zasłaniają słońca. Na całym świecie chroni się drzewa szczególnie w środku zabudowy mieszkalnej, często w komponywujące je architektonicznie ale w Kraśniku brak jest takich wizji.Jak u Grześkowiaka chłop żywemu nie przepuści..... Chodzą słuchy, że dębina dobrze sie pali w kominkach spółdzielczych i miejskich prominentów.
|
|
Fiona - a czy orzech włoski jest drzewem owocowym ? |
|
a co, jak nie owocowe, po drugie, ludzie nie sadźmy drzew, niech w tym popieprzonym kraju będzie pustynia |
|
kraj popieprzony,ale ja nie i dlatego sadzę drzewa-pustynia mi nie odpowiada |
|
Jezeli sam orzech jest owocem, to znaczy , ze drzewo go wydające jest drzewem owocowym. A jak byłoby ci trudno uwierzyc to masz http://pl.wikipedia....i/Owoce_jadalne Owoce jadalne – jadalne części drzew lub krzewów[1] będące z punktu widzenia morfologii roślin owocami lub owocostanami. Rośliny uprawne, z których się je uzyskuje nazywane są drzewami i krzewami owocowymi. Ich uprawą zajmuje się dział ogrodnictwa – sadownictwo. Uprawiane są w sadach, ogrodach i na plantacjach, rzadziej pozyskiwane są ze stanowisk naturalnych (z lasów). Śliwki Zalicza się do nich: drzewa owocowe: ze strefy umiarkowanej: brzoskwinia czereśnia grusza – owoc to gruszka jabłoń – owoc to jabłko leszczyna – owoc to orzech laskowy morela nektaryna orzech włoski śliwa – owoc to śliwka wiśnia Ostatnio edytowany 20 stycznia 2013 r. o 14:40
|
|
muszą mieć haka na Iwana bo niedługo głosowanie za śmieciami, a ten blokuje podwyżki, jasne jak slońce
|
|
To, że rodzina dla pana Mulawy jest najważniejsza to wiemy, bo dzięki niej dostał pracę w Kraśniku i ta rodzina trzyma burmistrza za .... Mógłby jednak wziąć pod uwagę, że rodziny mają też i inni, nawet ten drwal- donosiciel. Jako członek PiS pan Mulawa powinien wiedzieć i wierzyć, że Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy... |
Strona 2 z 5
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|