Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik
Znowu jabole w modzie?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Ale się epatują zwykłą prytą. Józefów, Kluczkowice, Milejów to miejscowości gdzie prytę wytwarzało się dziesiątki lat bez ogłupiania ludzi zmianą nazwy na cydr. Solis dobrze pamięta smak prytozolu.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Jeśli zabieramy głos to trzeba wiedzieć, że po pierwsze cydr i wino jabłkowe to nie to samo, ma zupełnie inny proces produkcji. Po drugie wiele krajów na świeci produkuje cydr, więc dlaczego w Polsce nie można, zwłaszcza że jabłek ci u nas dostatek. Po trzecie to sposób na zagospodarowanie jabłek w okresie rosyjskiego embarga.Nie rozumiem więc tych krytycznych głosów.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Cyd powstaje w naturalny sposób, a sok z jabłek rewelacyjny, jeśli ktoś myślał że im słodsze tym lepsze to jest w błędzie im kwaśniejsze takie co nie da się zjeść tym sok wyciśnięty słodki jak ulepek inaczej mówiąc słodszy od cukru rewelacja
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
A czy znowu Pan Solis będzie kombinował jak z tymi powidłami wg receptury babci co to kupował tonami marmoladę z Kluczkowic pakował ładnie i naklejał etykietki. Ten to umie czarpać forsę od naiwnego państwa.Szkoda ze potem wszystko szybko marnuje.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Bardzo niska cena linii produkcyjnej. 60.000zł czy to możliwe?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
czy cydr nie zabierze piwu części rynku?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Ciekawe czy cały czas łaził (Solis) ze słuchawką bluetooth w uchu?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Podoba mi sie zwlaszcza tekst ze z ze zbytem cydru w sklepach ze zdrowa zywnością i slowfoodowych restauracjach nie bedzie problemu. Zajmuje sie cydrem od dwoch lat i ze zbytem juz jest duzy problem. Po 1. Karty na rynku cydru zostały w wiekszosci juz rozdane przez duże i średnie firmy jak Ambra, Jantoń. Jest już około 20 małych producentow ktorzy rownież opanowali niszowe punktu sprzedaży jak wspomniane sklepy i knajpy. Po 2. żeby zrobić dobry cydr nie wystarczy "wzorcowa cydrownia", potrzeba przede wszystkim dużej wiedzy i doświadczenia w fermentacji. Jak ktoś myśli ze to złoty interes to niestety musze powiedziec ze na to juz za pozno. 3. Nawet jeśłi uda się komuś sprzedać 10 tys litrow nie uda mu sie z tego utrzymać. Zostaje tylko produkcja niewielkich ilości ( 2 - 3 tys litrow) przez pasjonatow i sprzedaz na lokalnych imprezach typu dożynki. Pozdrawiam
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
No i Tomuś został prezesem cydru!Jak to można szybko ogłupić ludzi i stworzyć sobie stołek? A ludziska mówią,że w PIS-ie to sami solidni ludzie!? Tam też się robi przekręty tylko inaczej,bo biednych się ogłupia i obdziera ze skóry robiąc tu i ówdzie SKOK-i !!!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zazrdośnicy! Sami weźcie się do roboty cholerne darmozjady i lenie, a nie tylko wytykać komuś że coś chce w życiu osiągnąć. Zamiast płaszczyć tyłki i pisać jakieś złośliwe komentarze - do roboty próżniaki! Bo już mnie wkurzają te kolejki do OPS po zasiłki, zapomogi itp itd. - do czego ten kraj zmierza? Wyśmiewa się ludzi pracujących, współczuje się i pomaga próżniakom - ŻENADA !!!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...