100 zł za taką budkę? To ja poproszę o udział w produkcji tyuchże, a zapewniam, że będą o wiele tańsze!
Zaraz, zaraz... A może to właśnie o to chodzi, żeby nie były tańsze, a wręcz przeciwnie?
To ja tym bardziej publicznie zapewniam, że jestem w stanie wykonać ich bardzo dużo za o wiele mniejsze pieniądze. Proszę o kontakt.
|
|
Ale z jakich powodów "nareszcie uregulowano rzekę Białą"
"Ten odcinek rzeki wyglądał tragicznie, dlatego chcieliśmy poprawić wizerunek wsi" mówi wójt gminy Godziszów. Ani słowa o tym, że rzeka wylewała powodowała straty, ofiary. Tylko estetyczny gust wójta ma powodować to, że wydajemy grube publiczne pieniądze na wątpliwe, kosztowne i dewastujące rzekę regulacje? Ile kosztowała ta operacja? Jakie przyniosła korzyści oprócz zaspokojenia estetycznych oczekiwań wójta (no i budek dla ptaków)?
|
|
Problem w tym, że wydaje się ciężkie pieniądze na cele co najmniej wątpliwe pod względem gospodarczym a pod względem przyrodniczym szkodliwe. Tak naprawdę jedyną korzyść odnoszą tylko ci, którzy projektują i ci którzy przeprowadzają te prace. Przyroda cierpi, a te pieniądze można by z pewnością wydać rozsądniej, np. na drogi, chodniki, wiejskie szkoły. Potrzeb jest wiele, zamiast tego przekopuje się rzeki i wycina nadbrzeżne drzewa. W ten sposób publiczne pieniądze wędrują do prywatnych kieszeni.
|
|
Ze swojej strony goraco polecam najnowszy raport Towarzystwa na rzecz Ziemi i Polskiej Zielonej Sieci pt. "Srodowiskowe skutki przedsiewzięć hydrotechnicznych współfinansowanych ze środków Unii Europejskiej" znajdujacy sie na stronie: http://www.tnz.most.org.pl/projekty_monitor_raport2.html . Mozna w nim znalezc wiele interesujacycyh informacji dot. prac hydrotechniczncyh m.in. nad rzeka Biala. Dowiecie sie kto zyskuje na tego typu robotach a kto traci, czy sa one potzrebne czy tez nie, itp.
|
|
"modernizacja rzeki" ???? a czy nie dałoby się zmodernizować paru jezior??? jakieś takie nijakie są... tu drzewo...tam szuwary...tam znowu wyspa...
|
|
Budki legowe za 100 PLN !?!?
Proponuję znaleźc innego dostawce tych budek - koszt wyprodukowania jednej budki ( materiał + robocizna ) to niecałe 18 PLN Netto !!!
I znowu ktos zarobił - mam nadzieję że OTOP
|
|
Bardzo przepraszam, ale ja byłem pierwszy i to mnie należy się różnica z tej ceny budek |
|
'W końcu uregulowano rzekę Białą w Godziszowie"
kolejna bezsensowna inwestycja, która niczego nie poprawia, na którą marnuje się nasze podatników pieniądze.
"Ekologów obawia się również wójt Godziszowa"
Jedyne czego powinien się obawiać wójt Godziszowa to własnej głupoty i braku wiedzy na temat regulacji.
ale czego się spodziewać po najgłupszej gminie w Polsce (wynik głosowania na PiS i w referendum europejskim)
zaścianek, że szkoda o nich myśleć
|
|
Gdzie podziały się komentarze pod tym artykułem? Czy wszystkie złamały regulamin? Czy złamaniem regulaminu jest wytykanie nierzetelności tekstu?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|