![]() |
Super. Kocham zbierać grzyby.
|
![]() |
serce rośnie na taką wiadomość. Brawo leśnicy z lubelszczyzny, wykonujecie wspaniałą pracę. Pomnażacie nasze dobra i zdrowie. Chciałbym jeszcze dowiedzieć się czy sadzone są drzewka tam gdzie spustoszyły lasy huragany w opolskiem i Puszczy Piskiej. W młodości jako uczeń też sadziłem drzewka i dzisiaj chętnie popracował bym w lesie. Człowiek cvoś zostawia po sobie.
|
![]() |
Chwali się, zwłaszcza, ze lasy sa ciagle wycinane. Mam nadzieję, ze następny rok bedzie jeszcze lepszy i zostanie zasadzone jeszcze więcej lasu!
|
![]() |
ciekawi mnie ile sadzonek posadzili obrońcy drzew i ekolodzy ?????? z artykułu wynika że to leśnicy sadzą
|
![]() |
I to jest wiadomość na niedzielę! Lesnicy- Dziękujemy
|
![]() |
Ciekawe ile drzewek zostało posadzonych na działkach na prywatnych posesjach
|
![]() |
Ciekawe, ile drzewek posadzono w ciągu jednej minuty? Ilu leśników zgięło się sadząc drzewko w ciągu jednej, tej samej sekundy? To są pytania na miarę epoki...
|
![]() |
za to w lasach kozłowieckich, na północ od lublina wycieli w jednym miejscu ze 3 ha starodrzewu (głównie dęby i buki)
|
![]() |
Wycinaja w 90 proc dęby, sądzą w 90 proc swierki. Leśnicy to szkodnicy.
|
![]() |
Hmm... żeby rekordowo odnowić trzeba chyba rekordowo wyciąć...
Nadleśnictwa nie posiadają zbyt wielu terenów do nowych zalesień.
|
![]() |
Ciekawe ile drzewek zostało posadzonych na działkach na prywatnych posesjachJak pozwolili wycinać drzewa bez pozwolenia to miałem posadzić kilka drzew. Jak postanowili powrócić do zezwoleń to wyciąłem to co mogłoby mi za kilka lat przeszkadzać. Nowych drzew nie zasadzę. Czym bardziej zaszkodzili? Pozwoleniem na wycinkę czy ponownym zakazie wycinki bez zezwolenia? |
![]() |
Masz rację: każde ograniczanie prawa własności prowadzi do biernego lub czynnego oporu. Homo sapiens, jak sama nazwa wskazuje, wyciąga wnioski.Ciekawe ile drzewek zostało posadzonych na działkach na prywatnych posesjachJak pozwolili wycinać drzewa bez pozwolenia to miałem posadzić kilka drzew. Jak postanowili powrócić do zezwoleń to wyciąłem to co mogłoby mi za kilka lat przeszkadzać. Nowych drzew nie zasadzę. Czym bardziej zaszkodzili? Pozwoleniem na wycinkę czy ponownym zakazie wycinki bez zezwolenia? |
![]() |
Wycinaja w 90 proc dęby, sądzą w 90 proc swierki. Leśnicy to szkodnicy.Najwięksi szkodnicy to leśnicy wycinaja i jak to twierdzą zgodnie z planem. Wynagrodzenia mają zawaliste.Więkzość lesników po 50 wpada w drugi próg po 80 tys rocznie .Siedza cicho i żyja z naszych lasów,to szkodnicy. |
![]() |
Hmm... żeby rekordowo odnowić trzeba chyba rekordowo wyciąć... Nadleśnictwa nie posiadają zbyt wielu terenów do nowych zalesień.Można to skwitować krótko: wycięli, to nasadzili. :) |
![]() |
Myślący człowiek zrozumie ile lasu się wycina rocznie na Lubelszczyźnie i te nasadzenia to żadna łaska tylko taki młody las to kolejne 30 lat nakładów także chwalić się nie ma czym!!! Ludzie obudzcię się!!!!!!!!!!!
|
![]() |
a czemu to nie sadzą drzew liściastych ,mniej podatnych na ogień? iglaki sadzić to głupota i strata pieniędzy
|
![]() |
teraz trzeba zaczekac 20 lat .
|
![]() |
Okey wszystko ładnie pięknie, ale i tak drzew w Polsce i na świecie ubywa szybciej i to w zastraszającym tempie. Zanim te drzewka wyrosną do takiego rozmiaru, żeby produkowały przyzwoitą ilość tlenu, to znikną miliony innych dużych drzew. Oby te nowo posadzone przetrwały jak najdłużej.
|
![]() |
dla równowagi warto byłoby podać ile wycięli w tym samym okresie a tak brzmi to jak propaganda sukcesu
|
![]() |
Zrobili sobie z lasów państwowych czyli naszych prywatny folark i tak go gospodarują po pierwsze na wynagrodzenia a reszta to ile zostanie na działalność gospodarczą. Srednia wieku drzewostanu gwałtownie spada a dlacZego poprzez nadmierne wycinki. pogospodarza jeszcze 20 lat i lasu ze strodrzewiem nie ujrzysz.Jednynie zostaną w wydzielonych terenach w parku lub rezerwatu. Robią rezerwaty aby było na pamiatke przyszłym pokoleniom. Brak kontroli społecznej nad leśnictwem
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|