Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Leśnicy zasadzili miliony nowych sadzonek. Rok 2018 był rekordowy

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 6 stycznia 2019 r. o 11:20 Powrót do artykułu
Super. Kocham zbierać grzyby.
Odpowiedz
serce rośnie na taką wiadomość. Brawo leśnicy z lubelszczyzny, wykonujecie wspaniałą pracę. Pomnażacie nasze dobra i zdrowie. Chciałbym jeszcze dowiedzieć się czy sadzone są drzewka tam gdzie spustoszyły lasy huragany w opolskiem i Puszczy Piskiej. W młodości jako uczeń też sadziłem drzewka i dzisiaj chętnie popracował bym w lesie. Człowiek cvoś zostawia po sobie.
Odpowiedz
Chwali się, zwłaszcza, ze lasy sa ciagle wycinane. Mam nadzieję, ze następny rok bedzie jeszcze lepszy i zostanie zasadzone jeszcze więcej lasu!
Odpowiedz
ciekawi mnie ile sadzonek posadzili obrońcy drzew i ekolodzy ?????? z artykułu wynika że to leśnicy sadzą
Odpowiedz
I to jest wiadomość na niedzielę! Lesnicy- Dziękujemy
Odpowiedz
Ciekawe ile drzewek zostało posadzonych na działkach na prywatnych posesjach
Odpowiedz
Ciekawe, ile drzewek posadzono w ciągu jednej minuty? Ilu leśników zgięło się sadząc drzewko w ciągu jednej, tej samej sekundy? To są pytania na miarę epoki...
Odpowiedz
za to w lasach kozłowieckich, na północ od lublina wycieli w jednym miejscu ze 3 ha starodrzewu (głównie dęby i buki)
Odpowiedz
Wycinaja w 90 proc dęby, sądzą w 90 proc swierki. Leśnicy to szkodnicy.
Odpowiedz
Hmm... żeby rekordowo odnowić trzeba chyba rekordowo wyciąć... Nadleśnictwa nie posiadają zbyt wielu terenów do nowych zalesień.
Odpowiedz
 Jak pozwolili wycinać drzewa bez pozwolenia to miałem posadzić kilka drzew. Jak postanowili powrócić do zezwoleń to wyciąłem to co mogłoby mi za kilka lat przeszkadzać. Nowych drzew nie zasadzę. Czym bardziej zaszkodzili? Pozwoleniem na wycinkę czy ponownym zakazie wycinki bez zezwolenia?
Odpowiedz
Jak pozwolili wycinać drzewa bez pozwolenia to miałem posadzić kilka drzew. Jak postanowili powrócić do zezwoleń to wyciąłem to co mogłoby mi za kilka lat przeszkadzać. Nowych drzew nie zasadzę. Czym bardziej zaszkodzili? Pozwoleniem na wycinkę czy ponownym zakazie wycinki bez zezwolenia?
 Masz rację: każde ograniczanie prawa własności prowadzi do biernego lub czynnego oporu. Homo sapiens, jak sama nazwa wskazuje, wyciąga wnioski.
Odpowiedz
Wycinaja w 90 proc dęby, sądzą w 90 proc swierki. Leśnicy to szkodnicy.
 Najwięksi szkodnicy to leśnicy wycinaja  i jak to twierdzą zgodnie z planem. Wynagrodzenia mają zawaliste.Więkzość lesników po 50 wpada w drugi próg  po 80 tys rocznie .Siedza cicho i żyja z naszych lasów,to szkodnicy.
Odpowiedz
Hmm... żeby rekordowo odnowić trzeba chyba rekordowo wyciąć... Nadleśnictwa nie posiadają zbyt wielu terenów do nowych zalesień.
 Można to skwitować krótko: wycięli, to nasadzili. :)
Odpowiedz
Myślący człowiek zrozumie ile lasu się wycina rocznie na Lubelszczyźnie i te nasadzenia to żadna łaska tylko taki młody las to kolejne 30 lat nakładów także chwalić się nie ma czym!!! Ludzie obudzcię się!!!!!!!!!!!
Odpowiedz
a czemu to nie sadzą drzew liściastych ,mniej podatnych na ogień? iglaki sadzić to głupota i strata pieniędzy
Odpowiedz
teraz trzeba zaczekac 20 lat .
Odpowiedz
Okey wszystko ładnie pięknie, ale i tak drzew w Polsce i na świecie ubywa szybciej i to w zastraszającym tempie. Zanim te drzewka wyrosną do takiego rozmiaru, żeby produkowały przyzwoitą ilość tlenu, to znikną miliony innych dużych drzew. Oby te nowo posadzone przetrwały jak najdłużej.
Odpowiedz
dla równowagi warto byłoby podać ile wycięli w tym samym okresie a tak brzmi to jak propaganda sukcesu
Odpowiedz
Zrobili sobie z lasów państwowych czyli naszych prywatny folark i tak go gospodarują po pierwsze na wynagrodzenia a reszta to ile zostanie na działalność gospodarczą. Srednia wieku drzewostanu gwałtownie spada a dlacZego poprzez nadmierne wycinki. pogospodarza jeszcze 20 lat i lasu ze strodrzewiem nie ujrzysz.Jednynie zostaną w wydzielonych terenach w parku lub rezerwatu. Robią rezerwaty aby było na pamiatke przyszłym pokoleniom. Brak kontroli społecznej nad leśnictwem
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...