![]() |
... i kolędowanie z bayerfull i ZSL.
|
![]() |
Znani o religii
Marcin Luter:
Każdy, kto chce być chrześcijaninem, powinien wyłupić oczy własnemu rozumowi.
Schopenhauer:
Religia jest jak robaczek świętojański, potrzebuje ciemności, żeby błyszczeć.
Michel de Montaigne:
Ludzie o prostym umyśle, braku ciekawości i wykształcenia są dobrymi chrześcijanami.
Isaac Asimov:
Wydaje mi się, że Bóg jest wygodnym wynalazkiem ludzkiego umysłu.
Ludzka natura nie zna bardziej niebezpiecznego mamidła.
Immanuel Kant o religii
Chrześcijaństwo było do tej pory największym nieszczęściem ludzkości
Fryderyk Nietzsche
Caleb Colton:
"Dla religii ludzie zrobią wszystko; będą się kłócić, pisać, walczyć, umierać, zabijać tylko nie będą zgodnie z nią żyć."
Michel Onfray:
"W ogromnym stopniu religii zawdzięczamy pogardę, rasizm, kolonializm, nietolerancję, wojny, niesprawiedliwość społeczną, ksenofobię."
"Każda religia chce nas utrzymać w przekonaniu, że dysponuje prawdą wieczną, uniwersalną, absolutną, a na dodatek w imię tej prawdy chce narzucić swój porządek całej planecie. Religia nigdy nie przestanie być agresywna."
papież Aleksander VI:
"Każda religia jest dobra, ale najgłupsza jest najlepsza."
Robert Pirsig:
"Jeśli jedna osoba ma urojenia - mówimy o chorobie psychicznej. Gdy wielu ludzi ma urojenia, nazywa się to religią."
|
![]() |
Raz byłem, i dziecko mi się przeziębiło. Potem tylko gorączka. Dzięki, tym razem odpuszczam, tym bardziej że ma byc zimno jak cholera.
|
![]() |
Przybyli, zobaczyli i rozeszli się i słuch o nich zaginął...
PS. Mędrcy? Ze wschodu?!
|
![]() |
K+M+B = Koperta Musi Być
|
![]() |
Jak nie będzie już pisu to znowu zacznę chodzić do kościoła. Nie chcę żeby powiązali mnie z tymi oszołomami co ich wybrali.
|
![]() |
Chodzą słuchy, ze mają iść z Katedry do Abramowić i to w jedną stronę tylko!
|
![]() |
a wiecie dlaczego Budzik tak chodzi?
Bo jakby stał w miejscu, to wszyscy by myśleli, ze sie zespuł, hi hi hi
|
![]() |
Budzik nie dzwoń tyle bo ci sprężyna wysiądzie!!
|
![]() |
szukaj na fb: kz nszz solidarnosc organistów (z do-PiS-kiem: 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9 i 10 ) Resztę obejm u je PiS – lamowska CENZURA!
|
![]() |
Każda religia ogłupia,zniewala,wymusza poczucie winy,,jak powstała religia-otóż mądry spotkał głupiego żeby żyć z niego,żeby jedni panowali nad drugimi i żyli z nich,obiecują i sprzedają towar,którego nikt nie widział,manipulują i mamonę zbierają żyjąc na koszt innych
|
![]() |
"OFICER" - Wojciech Sumliński - książka obowiązkowa. Można zamówić przez Internet.
|
![]() |
A błogosławiony Jarosław zaproszony zostanie i Andrew Guma?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|