![]() |
nie chodzi tylko o to co zaproponował premier Tusk, o te polepszenie sie bytu rodzin poslkich. chodzi o to,że jakby nikt nie zauwazył od tego roku zreszta tak samo jak i od poprzednich podrożał prąd, gaz, art. żaywnościowe, przewozy miejskie. nikt z pracodawców nie zauważa tego. podrożało wszystko oprócz pensji, emerytur, ren zresztą jak zawsze... coraz bardziej się zastanawiam czy mieszkanie, studiowanie a potem założenie rodziny ma jeszcze jakiś sens w Polsce, skoro jedyne pensje które co roku są waloryzowane to pensje posłów i urzędników państwowych.
|
![]() |
ja pracuje w administracji samorzadkowej czyli jestem urzednikiem...i dostaje na reke ledwo ponad tysiac....wiec to ze urzednicy zarabiaja kokosy to populizm i nic wiecej... |
![]() |
Ja jestem tzw. urzędnikiem państwowym (tak naprawdę to "pracownikiem służby cywilnej" - urzędników w rozumieniu przepisów jest bardzo mało) i w ciągu ostatnich pęciu lat dostawałem "waloryzacje" na poziomie 1% Poprzednio przez kilka lat waloryzacji z powodu przejściowych trudności rządu nie było - a inflacja, owszem, była. Czyli przy tym tempie waloryzacji moje pobory za 10 lat odzyskają realną wartość sprzed 10 lat :-)
|
![]() |
Przypomniały mi się obietnice przed wejściem do Unii, jak miało być fajnie, mają słuszność ci wszyscy co obliczyli sobie życie w tym kraju. Jeszcze nie dawno obiecano cuda, niech każdy się wstydzi za to że na to głosował a teraz niech ryjeeee i siedzi cicho!!!!!!!!
|
![]() |
co do wejscia do UE to nie ma sensu dyskutowac bo kazdy wie ze wejscie bylo sukcesem i koniec tematu. a co do cudow...radze troche pragmatyzmu bo jezeli chcesz cudu to poszukaj magicznej lampy! okres komuny sie skonczyl i skonczylo sie rozdawnictwo wszystkiego za darmo...chcesz cos osiagnac to musisz na to ciezko zapracowac! ale tutaj pojawia sie problem wynagrodzenia |
![]() |
nie jestem fanem tego rządu ale w gwoli sprawiedliwości trzeba powiedzieć,że w mieniane podwyżki /energia ,woda ,żywność a przedewszystkim paliwa zestały podiesione na mocy decyzji poprzeddniego rządu i to poprzednicy dawali po 1% podwyski a emerytom nawet tego nie.Ten jak narazie proponuje dużo więcej od poprzedników i budzi to protesty,a gdzie panowie byli poprzednio nie było protestów.Proponuję likwidację szarej strefy u celnników,lekarzy i będą pieniądze dla wszystkich, nawet dla zbędnej całkowicie administracji powiatowej.Likwidacja powiatów ,zdublowanych urzędów wojewódzkich ,kuratoriów itp da środki na lepsze płace.
|
![]() |
ZUS to mnie ubawił.Już dwa lata nie dał odpowiedzi dot.kapitału początkowego.Takich jak ja podobno są miliony.Mają czelność nawet chcieć mysleć o podwyżce.
|
![]() |
Ogólnie zgadzam się z tą opinią, poza jednym. Poprzednicy uwzględniali realia, natomiast obecna ekipa pije i pić będzie piwo, które sama nawarzyła swoimi obietnicami bez pokrycia tylko po to, aby wygrać wybory. Biorą w obronę wszystkich tych, którzy w ostatnich latach nakradli i nakombinowali. Poprzednicy chcieli to ukrócić. I co? Proszę mnie i sobie odpowiedzieć co może obchodzić dobieranie się do skóry kolesiom ze służb, tzw. biznes-złodziejom i innym krętaczom jakim by to nie odbywało się sposobem (narazie nic nie wskazuje na to że bezprawnym, pomimo jazgotu niektórych pismaków), kiedy czasem nie mam na chleb, a pracuję uczciwie ponad trzydzieści lat. A oto wylewa się rzewne łzy. Nad kim? Nad nami? Nie. Nad tymi, którzy powinni być często potępieni czy ukarani. To jest absurdalne. Co kieruje ludźmi? Łatwowierność? Przekora? Niewiedza? Chęć uwierzenia w cuda, które nigdy się nie zdarzą? Historia nas uczy, że historia niczego nas nie nauczyła. Nie jestem fanem ani poprzedniego, ani tym bardziej obecnego rządu. |
![]() |
Tak samo myślałem jak oni tak mogą!!! dopóki moja znajoma tam nie zaczęła pracować to wielki szok taka firma takie marmury a pensja 900-1100 netto toszto w markecie można mieć więcej i podobno stres kamery nie można wyjść np do lekarza czy załatwić coś pilnego trzeba urlop - kamery w środku aby monitorować obiekt i PRACOWNIKÓW!!! masakra nie chciałbym tam pracować.... (Połowę bym zwolnił a reszcie dał konkretną podwyżkę) |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|