czy przez międzynarodową brygadę z Lublina będzie chroniony ?
|
|
Gdzie najlepsze cebularze ?
|
|
"Po oficjalnej rejestracji wszystkie firmy, które będą chciały wypiekać ten produkt, będą musiały uzyskać certyfikat. Będzie ważny trzy lata.
Inne piekarnie, które nie będą posiadały takiego certyfikatu, w takiej formie i pod tą nazwą tego produktu nie będą mogły sprzedawać."
... i co da taki certyfikat ?
Poprawę jakości cebularza ?
Bo teraz większość sprzedawanych "cebularzy" to gnieciuchy bez smaku.
O smaku cebuli na nich nawet nie wspomnę.
|
|
A co na to pejsaci wynalazcy cebularzy czy trzeba będzie płacić za licencję ?
|
|
Bardzo dobrze :) moim zdaniem trzeba chronić to co lokalne ... nawet gdy trzeba ponosić tego koszty.
|
|
Nie cebularz a cebulak. Tak nazywa sie na podkarpaciu.
|
|
A kto atakuje cebularze, że trzeba je bronić? Ponad 100 lat przetrwał, teraz mu nagle ochrona potrzebna? Bzdura. Tylko zdrożeje.
|
|
Czy wszędzie przy tym musi być piekarnia "Pęzioł" juz nie ma innej w Lublinie ?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|