Przeczytałem twoją wypowiedz jest pouczająca, pozdrawiam, wszystkich kierowców i ich pasażerów aby zawsze dojechali do celu nie koniecznie na cmentarz.
|
|
I potwierdza się powiedzenie iż Lubelszczyzna to Polska B. Skandal nad skandale aby tak dobrej firmie rzucac klody pod nogi. Urzad Marszałkowski zamiast pomagać pasażerom głownie w dostaniu sie do stolicy to stawia
"szlabany" i taki jeden z drugim urzedas ma pretensje do premiera że drogi nie chce budowac do Warszawy a sami co robią? zabieraja koncesje firmie dowożącej ludzi do stolicy. czysty absurd ......
|
|
Warszawa i tak jest zalana falą kmieci - bez urazy.
|
|
Dobre! W Wielkiej Brytanii jest 108 km linii kolei dużych prędkości, maksymalna prędkość jaką mogą na niej osiągać pociągi to 300 km/h (coś brakuje do 320/h prędkości średniej na trasie). Chciałbym w takim razie zobaczyć 160 km w pół godziny. |
|
w sumie masz rację. ludzi, którzy nie rozumieją, że firma działająca niezgodnie z przepisami, w dodatku w branży, w której bierze na siebie odpowiedzialność za zdrowie i życie obywateli, działać nie powinna, nie powinno się trzymać w mieście, ale pozwalać im "uciekać" do Warszawy. to faktycznie da Lublinowi i Lubelszczyźnie możliwość łatwiejszego i szybszego rozwoju. gdybym to JA decydował o koncesji dla Contbusa, w oparciu o Twój argument bym ją im pozostawił |
|
Jezdziłem Contbusami bardzo często - tani i szybki środek transportu. ZAzwyczaj siedziałem obok kierowcy i nigdy nie widziałem żadnej sytuacji niebezpiecznej dla życia pasażerów. Busy mają ogranicznik prędkości, co łatwo da sie zauważyć, jeździły ~~90km/h. Nie wiem komu to przeszkadzało, chyba konkurencji.
|
|
Korzystam czasami z uslug firmy Contbus. Fakt, kierowcy jeżdą szybko ale w miare bezpiecznie. Samochody są czyste a kierowcy uprzejmi. Lubelscy urzędnicy którzy decydowali o odebraniu koncesji Contbusowi powinni się od nich uczyć kultury.Wierzę że tą idiotyczną decyzję podyktowaną napewno nie tymi względami które sie podaje oficjalnie skoryguje Kolegium Odwoławcze. Tam orzekają rozsądni ludzie a nie oszołomy. Zabranie Lublinianom tego przewoźnika oznacza pozbawienie ich pewnego i wygodnego środka transportu na trasie Lublin -Warszawa. Kolejny krok do tyłu tego feralnego miasta..
|
|
Tak ciężko sobie wyobrazić, że ktoś, kto mieszka w Anglii przyjeżdża czasami odwiedzić rodzinę w Lublinie? A pewnie i wcześniej jeździł często tym środkiem transportu. Apropos, przypomniała mi podróż moich znajomych z Londynu do Lublina, której sporo krótszą częścią był przelot Londyn-Warszawa, a dłuższą podróż busem Warszawa-Lublin, ponieważ tego busa na trasie zatrzymali inspektorzy transportu drogowego i prześwietlali ponad godzinę. W końcu puścili dalej w drogę. To jest właśnie służba urzędników w imię dobra obywatela. |
|
i co ty powiesz jeszcze że wawie mieszkasz może? takie wały to my wam a nie wy nam... Człowieku jakby warszawiacy jeździli tak jak jełopy z lublina to warszawa była by w korku 24/7 Tam się jeździ płynnie i nie ma czasu na zastanawianie się czy cię wpuszczą czy nie.. Widzisz lukę wjeżdżasz i jedziesz dalej nie blokując ruchu. Jeździłem cały czas Contbusem i nie słyszałem nigdy aby ktoś miał pretensję. Imo jest to chamski sposób na pozbycie się konkurencji... teraz tylko patrzeć jak wezmą się za big busa... |
|
Nikt już nie pamięta wypadku w Nowym Mieście nad Pilicą? W busach nie zapinamy pasów, i kto odpowiadałby wtedy za przepełniony bus, który pędzi 100km/h - szanse na przeżycie minimalne przy czołowym. Niby wszyscy wiedzieli, ale co mogliśmy zrobić itp. Może dzisiejsza decyzja uratowała komuś życie, tego nie wiem. Urzędnicy wykazali się rozwagą i odpowiedzialnością, za to im dziękuję...
|
|
O czym ty piszesz...co porównujesz...w contbusie nie jeździ sie na skrzynkach od jabłek ani na ławkach z desek masz oddzielne siedzenia z pasami, klimatyzacje i przyjemną obsługę. Nie słyszałem jeszcze o wypadku z udziałem contbusa wiec porównywanie tych faktów świadczy o miernej wiedzy ogólnej. |
|
"Korzystam czasami z uslug firmy Contbus. Fakt, kierowcy jeżdą szybko ale w miare bezpiecznie. Samochody są czyste a kierowcy uprzejmi. Lubelscy urzędnicy którzy decydowali o odebraniu koncesji Contbusowi powinni się od nich uczyć kultury.Wierzę że tą idiotyczną decyzję podyktowaną napewno nie tymi względami które sie podaje oficjalnie skoryguje Kolegium Odwoławcze. Tam orzekają rozsądni ludzie a nie oszołomy. Zabranie Lublinianom tego przewoźnika oznacza pozbawienie ich pewnego i wygodnego środka transportu na trasie Lublin -Warszawa. Kolejny krok do tyłu tego feralnego miasta.. "
zgadzam się w 100%! Jeżdzę Contbusem od ok 6 lat, a 5 to na pewno i nie wyobrażam sobie że go może zabraknąć!
SZYBKO, TANIO, CZYSTO I KULTURALNIE! Mieszkam i w lublinie i w warszawie i nie wyobrazam sobie teraz podruży innym środkiem niż Contbus ( oczywiscie oprocz wlasnego auta). I ZAWSZE SIĘ CZUJĘ BEZPIECZNIE W CONTBUSIE!
A to co się dzieje na Ruskiej, przez konkurencje jest pożal się Boże karygodne! Wystarczy iść chodnikiem od lubartowskiej w stronę skarpy a już "łapiduchy" z wiejskich firm z tych żuków proponują podróż. Mnie osobiście, ci panowie z krzakowych firm brzydzą i śmieszą. I wole jechac już pociągiem niż z nimi! Kierowcy ok 60 roku zycia- to to dopiero bezpieczeństwo!!!!!
|
|
Dura lex sed lex, drogi mamy takie, jakie mamy i do nich są dostosowane przepisy i ograniczenia prędkości, a kto ich nie przestrzega musi zostać ukarany. Chyba oczywiste, więc po co pisać bzdury i bronić kogoś kogoś kto nie szanuje prawa i jest potencjalnym przestepcą. Na szczęście jeszcze nikomu nic się nie stało ale gdyby wydarzył się wypadek z powodu nadmiernej prędkości busa pewnie wielu zmieniło by zdanie pisz\ąc o nieodpowiedzialności, brawurze itd. kierowcy czy też właściciela firmy.
Zamiast narzekać trzeba zagłosować na odpowiednich polityków i samemu wziąć się do roboty aby zwiększać pkb, bo póki co drogi mamy na prędkości Żuka albo Nysy a nie Sprintera.
|
|
Marszałek to dobry znajomy zięcia pana brewczaka który ma firmę przewozową bp tour coś to śmierdzi wielką aferą :-)
|
|
tylko pociagiem do wawy 2,10 min i jest sie w stolnicya nie gnac na zabicie w ciasnym busiku z biedota ze wsi
|
|
popieram Cie człowieku a tego co cos tam wyskrobał ten jakiśjeden to eutanazja dla sku***ela! |
|
londoner...pies Cie jebał...sam ze wsi jestes buraczana pało |
|
|
|
Marianek( że już nic nie wspomnę o twoim pe...da...lskim nicku)- co ty bredzisz!,Coś ci się w tym twoim przestraszonym rozumku pomylilo, przecież pojazdy firmy Contbus nie jeżdżą ul Waszyngtona,kiedy widzialeś tam Contbusa ??, Zastanów się raz jeszcze , idź zrób siu siu...monia i spać... Jazdę po bezdrożach stolicy zostaw doroslym-a ty jak zrobisz kartę rowerową to pogadamy ( sorki za literówki z "l" ale klawiaturę mam do wymiany).
|
|
podoba mi sie bardzo ta pani w plaszczyku.
|
Strona 2 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|