Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Europejski Festiwal Smaku. Szefowie kuchni wybiorą Najlepszy Smak Lubelszczyzny

Utworzony przez Użytkownik niezarejestrowany, 9 sierpnia 2016 r. o 15:59 Powrót do artykułu
A kiedy to się odbędzie?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Wśród sędziów są wybitni szefowie kuchni ze świata: Jean Bos z Belgii, Boris Marcell z Kolumbii i Përparim Babalija z Kosowa.... Pierwszy raz słyszę o tych wybitnych kucharzach.Skąd te nazwiska wytrzasnął autor notatki. P.S.Szkoda tylko że nic nie wspomniano o miejscu konkursu,kto może brać udział i na jakich zasadach.....
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Co się stało się... smaki Lubelszczyzny to bieda i rozczarowanie tych, których oszukały kolejne rządy.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
TO JUŻ DAWNO JEST USTAWIONE , SZEFOWIE KUCHNI WYBITNI BĘDĄ NAS OCENIAĆ NA CZELE Z PANEM SMAKOSZEM W SIWEJ BRODZIE UBRUDZONĄ SWOJĄ PYCHĄ I OKULARACH , NA TYM KULFONIASTYM NOSIE , MIASTO UKŁADÓW NIE MASZ WTYK TO SIĘ BUJAJ !!!
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Tacy ludzie mają inne upodobania smakowe i tak jak dla Anglików ogórek i kapusta kiszona nie nadaje się do jedzenia bo według nich jest zgniła to dla tych ludzi nasze smaki mogą być trochę nie do przełknięcia jako mdłe i bez wyrazu. Informacja o tym wydarzeniu jest mało lakoniczna a właściwie nic nie mówiąca co gdzie, kiedy dla kogo kto może brać udział, chyba że jak to wspomniał ktoś we wcześniejszym komentarzu karty zostały rozdane pośród wybranych.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
                 SMAKI I BURAKI! Smaki są lubelskie i Lubelszczyznę wmawiają, bo Panowie Sulisz i Babcyszyn urojenia mają i promują, że Lubelszczyzna, to woj.lubelskie, no i oto chodzi, że za kasę głupoty się płodzi a człek myśli i nie wie skąd ten smak pochdzi. Czy smak Lubelszczyzny, czy woj.lubelskiego, bo Lubelszczyzna, to przecież lubelska ziemia, i są produkty chełmskie, łukowskie i podlaskie, to czyje smaki - Lubelszczyzny, czy lubelskie? Morał: smak wielkości, to choroba lubliniaków, dotyczy tych maniaków, co udają cwaniaków! >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> RADA JĘZYKA POLSKIEGO PRZY PREZYDIUM POLSKIEJ AKADEMII NAUK Warszawa ,dnia 6 lipca 2011 roku RJP-183/W/2011 Szanowny Panie, Lubelszczyzna to 'ziemia lubelska', a nie 'województwo lubelskie'. Wyraz ten powstał przez dodanie do przymiotnika lubelski przyrostka -yzna,wskazującego na jakiś obszar. Podobnie zostały utworzone nazwy: Opolszczyzna ('ziemia opolska'), Słowiańszczyzna ('ziemia słowiańska'), Wileńszczyzna ('ziemia wileńska'), Suwalszczyzna ('ziemia suwalska'), Kielecczyzna ('ziemia kielecka') oraz wiele innych. Łączę wyrazy szacunku /-/ dr Katarzyna Kłosińska Sekretarz Rady Języka Polskiego przy Prezydium PAN.  
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...