![]() |
z perspektywy emigracji i lokalnych doswiadczen, musze stwierdzic ze polska to jednak dziadowski i zlodziejski kraj.
Wybaczcie, ale jak porownac STALE urzywane w UK do rozbudowy tych smiesznych domkow, przy niewielkich rozpietosciach i to co widze na zdjeciach jako konstrukcje "terminalu" to smiech mnie ogarnia.
Setki milionow ..
Grunt ze nowe domki pod miastem powstana i kolejna grupa zadufanych gburow
|
![]() |
Czego na co drugim zdjeciu ktos stoi z fajka w reku?
|
![]() |
Taką "skomplikowaną" konstrukcję to ze szwagrem w trzy dni byśmy postawili. Nie za dobrze to wygląda. To już Lego wygląda solidniej.
|
![]() |
Ale prowizorka Koszmarnie to wygląda. To już markety solidniej budują.
|
![]() |
Naród polski-co muszę stwierdzić jako polski emigrant-ma niebywałą zdolność, jeśli nie zdolność (bo do niewielu rzeczy jest zdolny, przecież nawet nie potrafi postawić zwykłej wiaty dla podróżnych)to przynajmniej skłonność do łatwych i śmiałych ocen. Z mlekiem matek, przez pokolenia wysysał geniusz budowniczych, inżynierów i innych pstrej maści konstruktorów, a nie potrafi położyć na tej ziemi autostrady, podróżuje żelaznym skansenem, wykrwawia się na asfalcie, który w tym kraju kosztuje krocie. O czym Wy panowie mówicie? Co Was uwiera? Zobaczyliście kilka zdjęć i już leje się z Was polska żółć. Bo Wam to tak wygląda, Jezu Chryste, co za naród, wszystko na nic, wszystko źle, no Polacy, niestety, ale Polacy.
|
![]() |
Fotki się powtarzają: 2 x 30 tych samych ujęć.
|
![]() |
Z perspektywy tego - jak to ująłeś [dziadowskiego i ...] Muszę przyznać, że rozumię Twoje flustracje. Nawet kilka zdań nie potrafisz napisać w ojczystym języku. Widać dobitnie, że państwowa bezpłatna edukacja skrzywdziła Cię bardzo mocno. PS. Kamerki i zdjęcia nie oddają rzeczywistych wymiarów konstrukcji terminalu. No ale jeśli wiesz lepiej bo jesteś w UK i tam domki budują z takich elementów (???), to uuuu....Angole chyba na wojnę się szykują ;-) |
![]() |
Złóż tą ofertę do PL Lublin-Świdnik. A ja z brejdakiem postawiłbym w pół roku drugi Pałac Kultury i Nauki, a co? Ma się ten rozmach w ramach mikrofirm budowlano-montażowych ;-) |
![]() |
Jest tylko 30 fotografii, pół Lubelszczyzny już się śmieje z tego cudowego rozmnożenia.
|
![]() |
Buduja dzień i noc, siedem dni w tygodniu, więc niezgodnie z pozwoleniem na budowę.
|
![]() |
szkoda tylko robotnikow tego lotniska nie bedzie powstanie tylko parking dla wipow limuzyny juz so
|
![]() |
A wywalaj edek burasie!Jak możesz pisać tu takie idiotyzmy? Jeszcze będzie CI łyso,kiedy otworzą to wspaniałe lotnisko. Brawa dla Budimex,Zeman HDF,Mota-Engil,Wakoz i wszystkich wykonawców naszego lotniska!Tak trzymać! Ja jestem dumny z tego,że już w tym roku odleci z tąd pierwszy samolot.
|
![]() |
Oh, oh .. flustracje to raczej ty wylewasz i zle mnie odbierasz.Tak wiem ze niby krytykuje, a ty widzisz w tym terminalu okno na swiat.Dla mnie tez to dobra wiadomosc ze cos sie dzieje i ze bedzie mozna wyladowac u siebie. Zastanawia mnie tylko czemy wy sie godzicie na te wszystkie rzeczy. ?! Wrzuc sobie RSJ BEAMS na google i zobacz z jakich elementow stalowych sie tutaj buduje te domki i zastanow sie na co ida te drakonskie pieniadze wydawane na ten terminal a moze raczej KURNIK. PS. to ze za autostrady placisz w podatkach, benzynie i na bramce finalnie tez uwazasz OK ? A zapomnialem, przeciez EU doplaca 50% do tych autostrad. |
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|