![]() |
"Lublin i Zamość znalazły się w gronie 11 polskich miast starających się o tytuł jednego z 7 najpiękniejszych na świecie.
Ogółem, o tytuł walczyć będzie 1259 miast z całego świata"
... Lublin jednym z 7 "najpiękniejszych" miast świata ? Ciekawe.
|
![]() |
Nie wiem jak Zamość bo dawno tam nie byłem i trudno mi powiedzieć ...wprawdzie ma jeden atut- pomnik żydowskiego króla Dawida ....ale Lublin ? To brudne miasto z pozarastanymi chodnikami, z fruwającymi lub uczepionymi gałęzi drzew foliowymi torbami?. Tak jak nie wystarczył do tego Pietrasiewicz aby Lublin został europejska stolicą kultury tak i nie
wystarczy aby znaleźć się w rejestrze najpiękniejszych miast. Wokół Starówki bajzel na przysłowiowych kółkach ,na samej Starówce obdrapana fasada nad Mandragorą ....i nie daj Boże zaglądnąć głębiej w podwórka- z czym do ludzi fajansiarze chciałoby się zapytać ?.
Nie chcę wyjść na malkontenta ale trochę więcej obiektywizmu w ocenie swoich możliwości.
Owszem,jak każdego przeciętnego człowieka denerwuje mnie straganowy nieład w centrum miasta -z tym że rodzi się pytanie....co zrobiło Miasto aby ten stan rzeczy zmienić ?
-wysłało Wieprzowskiego uzbrojonego w Art. i bloczek mandatowy ?. A może by tak dać alternatywę tym ludziom dla których jest to jedyne miejsce dochodu. Udostępnić im miejsce
,ba -nawet zadaszyć kawałek placu i postawić stoły no i mieć z tego niewątpliwy zysk.
Tu od lat nie ma gospodarza a miastem rządzą podstołowi zamęciarze jak wspomniany klan Pietrasiewiczów i klaszczący im ,jak dotąd niezastąpiony Wysocki. Do tego jeszcze kilku z klezmerbendu. Zalecam pierwsze "władzy" dużą porcję węgla na wstrzymanie , potem zamianę okularów na mniej różowe ......dużo ,dużo pracy a potem dopiero otwierajmy wrota na wciąż piękniejący wokół świat.
|
![]() |
Czy to żart prima aprilisowy? Lublin? To szare, brudne miasto, gdzie ze słupów i latarni ciągle sterczą druty z wyborczych plakatów, skwery porastają chwasty, a wszędzie walają się śmiecie? Najpiękniejsze miasto? Niezły żart!
|
![]() |
to chyba żart? Lublin?
|
![]() |
Nie zdiwiłbym się gdybym przeczytał to 1 kwietnia. Uśmiać się można.
|
![]() |
I LOVE LBN !!!!!! ZAMOŚĆ TO WIOCHA !!!
|
![]() |
Lublin zasługuje na takie miano, głos oddany!
|
![]() |
A ja jako chełmianin zagłosowałem na Zamość. Znam to miasto tak samo dobrze jak Lublin, w którym mieszkam, bo długo tam pracowałem. Pojedźcie tam i zobaczcie jak się zmienia i pięknieje nam na oczach pozostawiając daleeeko w tyle szary, chaotyczny i zaniedbany Lublin, który, gdyby nie studenci już dawno temu by opustoszał. A to jacy są Lebelacy doskonale oddaje Knarr i jego "I LOVE LBN !!!!!! ZAMOŚĆ TO WIOCHA !!!" Ehhh, postukajcie się w puste głowy wielcy miejscy paniska, od pługa oderwani...
|
![]() |
A ty chamusiu z kąd się wyrwałeś ??? |
![]() |
@gekk11: widac, ze kultura wali od ciebie, jak gnojowka. takis madry i odchamiony, a walisz miesem jak zwykly prostak. Lublin poza smiesznymi akcjami kulturalnymi w stylu "chodzimy po miescie i czytamy wiersze" nie reprezentuje soba nic. duzo sie mowi o rozwoju, ale wszystko jest po kolei zamykane. nie sama ksiazka i teatrem czlowiek zyje, musi najpierw cos zjesc, a zarobic na chleb w tym miescie coraz trudniej. Zamosc jest ladny i o to w tym konkursie chodzi, o urode miasta, a Lublin jest zapuszczony. na liste UNESCO tez jakos nie wszedl. wszedzie sa miejsca ladne i brzydkie, ale nie lej miodu na gowno, bo nic tym nie wskorasz.
|
![]() |
@gekk11: "Z kąd" była ta nauczycielka od polskiego, żeś się przy niej tak wykształcił?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|