![]() |
Ja wprowadzałem się kiedys do mieszkań ale lepiej do domu czyjegos sie wprowadzić. Bardziej komfortowo
|
![]() |
Kupić kilka kontenerów ustawić gdzieś pod miastem i tam robić eksmisje.Jakie kontenery ?? Pod most złodziejów !! |
![]() |
To pokazuje jak potrzebne są takie lokale bo ludzi nie stać na kupno czy wynajem w Lublinie przy tych zarobkach, mam przykład znajomych którzy kupili mieszkanie na raty na 30 lat a teraz ledwo wiążą koniec z końcem nawet przy pomocy teściówMogą zawsze poznać umierającego AKowca co rozdzaje kamienice lub dostać dwa auta od bezdomnego. W życiu nie należy się użalać nad sobą, trzeba po prostu być... |
![]() |
Przyjrzyjcie się drodzy Redaktorzy ilu krezusów mających własne domy mieszka w mieszkaniach komunalnych. Ile pięknie położonych mieszkań komunalnych latami stoi "odłogiem", bo najemcy od wielu lat mieszkają za granicą . Cytowana pani z ZMK z pewnością dobrze zna takie przypadki. Nie dziwię się, że ludzie naprawdę potrzebujący pomocy zaczynają działać w desperacji widząc taką niesprawiedliwość. Żeby było jasne, nie pochwalam takiego zachowania ale uważam, że zarząd mieszkań komunalnych powinien być wzięty pod lupę i solidnie rozliczony ze swoich decyzji i ewentualnych zaniechań.
|
![]() |
Szkoda ,że miasto nie chce widzieć tego co ma podawane na tacy. Wielokrotnie otrzymywali informację i dowody, że osoby zajmujące lokale komunalne po wyżej 100 metrów kwadratowych w pięknych śródmiejskiej wyremontowanych kamienicach, mają nawet po kilka własnych domów i wiele działek budowlanych. Miasto w nagrodę oferuje im zamianę na kilka mniejszych.
|
![]() |
Kurde zajebista informacja :D Czyli juz nie musze dojeżdzać tylko wprowadzę sie na dziko i nic mi nie zrobią :D Zaoszczędze na opłatach na głowe sie nie będzie lało,rewelacyjna informacja niebawem sie wprowadzę !!
|
![]() |
Zmień notariusza bo zaświadczenie z miasta o liczbie osób zameldowanych jest wymagane do aktu. wiem bo w ubiegłym roku kupując mieszkanie osobiście tuż przed aktem chodziłam ze sprzedającym odebrać takie zaświadczenie do UM i przy mnie urzędnik potwiedzał że do tej chwili nic się nie zmieniło. Wystarczy zabezpieczyć swoje prawa i nie szukać najtańszej kancelarii
|
![]() |
ciekawa jestem kiedy wreszcie ktos sie zajmie tymi cwaniakami , pasozytami ktorzy zyja na koszt państwa ktorych ludzie pracujacy muszą utrzymywac, ze tez takim ludziom nikt nie moze nic zrobic wszyscy rozkladaja rece , a wejść do takiego mieszkania manele przez okno pasozytom kopa w dupę i pod most !!!!!!
|
![]() |
To pokazuje jak potrzebne są takie lokale bo ludzi nie stać na kupno czy wynajem w Lublinie przy tych zarobkach, mam przykład znajomych którzy kupili mieszkanie na raty na 30 lat a teraz ledwo wiążą koniec z końcem nawet przy pomocy teściówBez przesady, jest wielu młodych ludzi co radzą sobie sami. Z moich znajomych tylko jedno małżeństwo wzięło kredyt na 30 lat i ledwo sobie radzą. Dlaczego? Bo nie są przedsiębiorczy, nie mają wykształcenia, nie mają zawodu, nie chce im się iść na kurs/szkolenie, który podniesie kwalifikacje. Ja z mężem mam kredyt na 10 lat i nie biegnę do rodziców lub teściów z płaczem by pomogli nam spłacać tylko biorę kolejny projekt do zrealizowania. |
![]() |
Brak woli porozumienia to żadne przestępstwo. Sami mogą ponieść odpowiedzialność karną za fałszywe powiadomienie o przestępstwie. Problem możns znacznie ograniczyć - trzeba wiedzieć, jak. ZNK chyba nadal ma numer mego telefonu - możemy ustalić warunki uczciwej współpracy.
|
![]() |
To przecież jest włamanie w mienie publiczne i nie ma zza to kary?To mnie podoba się ratusz i co mam się tam.wlamać wnieść swoje rzeczy i mieszkać jak król?
|
![]() |
To przecież jest włamanie w mienie publiczne i nie ma zza to kary?To mnie podoba się ratusz i co mam się tam.wlamać wnieść swoje rzeczy i mieszkać jak król?
|
![]() |
sarcasm alert:
no pewnie, że to niska szkodliwość społeczna. po co pracować na własne mieszkanie jak można pójść do miejskiego i bezkarnie zasiedlić? przecież państwo, które to umożliwia, działa na korzyść obywatela!
|
![]() |
12 lat, bez meldunku, sama z dzieckiem tułałam się po stancjach czekając na przydział miejskiego mieszkania a okazuje się że tyle mieszkań stoi pustych. Nie dziwię się więc że ludzie sami sobie je zajmują.
|
![]() |
Nie krytykuj premiera. Najpierw załatw mu działki pod budowę, a potem rozliczaj. A kto jest dysponentem terenów miejskich? Dodatkowy temat, by uderzyć w rząd i wytłumaczyć nieporadność samorządu.
|
![]() |
Idiotyczna interpretacja prawa i stąd kłopoty. Dla mnie to klasyczny zabór mienia oraz włamanie i tu ppwinien mieć zastosowanie kodeks karny a nie Ustawa o ochr. praw lokatorów. Ta ostatnia może mieć zastosowanie tylko w przypadku stos umowy najmu między stronami a nie w prxypadku zaboru mienia czyli przestępstwa. Zastanawia mnie tylko który idiota, na jakiej podstawie i gdzie - w policji, w znk czy gdzie indziej - stosuje taką wykładnię prawa w tym przypadku bo po prostu automatycznie opróżniłbym lokal na bruk z xarzutami o zabór mienia.
|
![]() |
A co jeśli komuś miasto nie chce przedłużyć umowy,potem mieszka nielegalnie ?.Mimo spłaty całego długu.To jest uczciwe ?.
|
![]() |
To miasto pozbywa się lokatorów,czyli wkładki mięsnej.Bo biorą w łapę.Wcale ich los ludzi nie interesuje.Prywatnie lenie w pełni sił po 1000zł biorą za wynajem klitki.
|
![]() |
A skąd oni mają klucze ?
|
![]() |
Może wreszcie ktoś zrozumie że aktualne przepisy chroniące lokatorów-przestępców należy zmienić. Ochrona należy się właścicielowi.
Inna sprawa, co ktoś już tu zauważył, że w tej sytuacji nie powinno się stosować ustawy o lokatorach, bo to zwykli bandyci.
|
Strona 3 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|