![]() |
Jaki to remont zwykła zbójecka przebudowa zabytkowego budynku, a tynk jak odpada tak będzie odpadał (mam nadzieje że tylko tynk a nie resztki drugiego maszkarona).
|
![]() |
Ciekawe czy jak jakaś osoba prywatna chciałaby przebudować jakąś kamienice na starówce to czy by jej pozwolili zacząć remont bez skończonego projektu końcowego i gdyby powiedziała ze wyremontuje tylko część kamienicy a resztę pozostawiła nie remontowaną. słysząc od wielu osób jakie problemy stwarza konserwator zabytków jestem pewnie że nic by z takich planów nie wyszło a tu proszę już remontują. nie mam nic przeciwko remontowaniu poszczególnych kamienic tylko niech będzie to dozwolone dla wszystkich a nie tylko dla wybranych. bo w mieście jest sporo osób które by chciały wyremontować swoje kamienice ale konserwator zabytków blokuje w większym lub mniejszym stopniu to wymagając remontu całej kamienicy od razu a nie po kawałku, jest też sporo osób którym nie w głowie remontowanie dopóki ich klientom woda nie leje się na głowę i takich właścicieli trzeba ścigać i różnymi metodami motywować do remontów swoich kamienic. jestem ciekaw czy po remoncie ta kamienice będzie będzie nadal komponować się z pozostałymi. moim zdaniem pierwszym warunkiem pozwolenia na remont powinno być odrestaurowanie maszkaronów z dachu w końcu nie będzie co restaurować i znikną na zawsze, bo jakoś mi się nie chce wierzyć że jak inwestor nie zrobił tego na początku remontu to nagle zrobi to później, ale mogę się mylić i zostanę pozytywnie zaskoczony. pożyjemy zobaczymy oby tylko nie sprawdziły się moje przypuszczenia.
|
![]() |
A pani Landecka znowu wziela lapowke za zgode na taka bandycka przebudowe ??!!! Jak to mozliwe zeby zabrac miejski chodnik na rzecz prywatnego banku ??? I tu juz mozna dowolnie i bez zatwierdzonego i uzgodnionego projektu przerabiac co sie da i jak sie da bo sie dalo ??!!!!
|
![]() |
Nie wiem dlaczego nie podoba się odnowienie choć w pewnej części elewacji....może to zmobilizuje Zarządce do znalezienia środków na odnowienie elewacji na całej kamienicy....małymi kroczkami ale do przodu. A moim zdaniem do bardzo dobrze że zamknięto przejście ( przeszkolono) bo tam zawsze było nasr..... lub nasika...... śmierdziało jak cholera
|

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.