Czy to nie jest tak, że sprzedawca powinien zapewnić opakowanie? 3-7 zł to ma być kolejny podatek od luksusu?
|
|
Bzdura, bzdura, bzdura. Co to kolejna akcja marketingowa. Nie weystarczy juz mieć nowej komóry co 3 miesiące itp.... Bardzo ciekawa akcja marketów: kup siatkę ekologiczną, ty stracisz tylko 7zł my zyskamy na marży i na siatkach jednorazowych, których nie bedziemy już musieli kupować. W akcje wciągniemy dziennikarstwo, bo to taki jezdny temat, zaś góry śmieci nadal będą rosły. Jeżeli chcą się pobawić w dobrych wójków to niech sprzedają te torby bez marży i z własnym wkładem (koszt przeniesiony z foliowych). Dziennikarze kochani zacznijcie wreszcie myśleć dla nas konsumentów nie zaś pisać artykuły sponsorowane. Takie bzdurki dobre są dla dzieci w przedszkolu i ludzi nie potrafiących myślec samodzielnie. Ekologia zaczyna sie na poziomie recyclingu (nauczyć segregacji na poziomie każdego gospodarstwa domowego - to właściwy cel), a nie głupich hasełek kup kolejną siatkę i daj zarobić innemu. Ja segreguje odpady (taki nakaz) na zakupy mam koszyk wiklinowy, do małych zakupów używam reklamówki boss tej czarnej. Kupować tereb proekologicznych nie myślę!!!!
|
|
Dlaczego te torby są takie małe? Chodzi o to żeby robic mniejsze zakupy czy żeby kupować ich (toreb) więcej???
|
|
Carrefour to niech sie lepiej zajmie uczciwym podejściem do klienta, anie oferowaniem towaru 30 % droższego niż gdzie indziej i na dodatek używanego. Jeśli zamierzacie kupic tam np. telewizor, to nie dość , że przepłacicie średnio 300-400 złotych, to kupicie towar z ekspozycji.
|
|
To nie kupuj, to i tak nieistotne skoro nie używasz jednorazówek. Nie wszyscy postępują jak Ty. Ten artykuł jest o tyle ważny, ze w pogoni za wygodą zapominamy, ze Ziemię mamy tylko pożyczoną i musimy ja oddać naszym dzieciom, czy taka zawalona odpadami planeta utrzyma nasze dzieci?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|