Nareszcie jakaś pozytywna wiadomość
|
|
A gdzie ta PERŁA z dawnych lat 60 - 70 gdzie smak zapach -aromat do dziś pozostaje tylko we wspomnieniach gdzie nalane do kufelka długo musiało postać by opadła piana szkoda ! ,i jak Czesi powiadają to se newrati choć kto wie dla samej idei muszę spróbować tego Piwa wtedy było wyśmienite a dziś no cóż zobaczymy oby powróciło stare kto wie tyle lat tradycji i wyśmienitego wyrobu powróćmy jak za dawnych lat ...!.
|
|
ciekawe ile bedzie kosztowac pewnie ze 3,50zł
|
|
co ty człowieku gadasz za głupoty pije to piwko i jest ok ty masz chyba muchy ale w nosie.
perełka jest ok nasza lubelska i super fajna.
PS.mam znajomego w broważe i słyszalem ze kończą robic fajne trybunalskie miodowe
oby tak dalej>>>>>>>>>>
|
|
nareszcie , poza tym perła ma uznaną markę wśród piwoszy w całej Polsce, np. w Gdyni barman spośród ponad 100 gatunków piw polskich zaproponował właśnie perłę export
|
|
Bardzo dobre piwko, próbowałam:)
|
|
ta perla kosztuje mniej niż 2,5 |
|
Czytałem, że niektóre koncerny piwne produkujące w Polsce
ten napój dodają w procesie produkcyjnym żółci zwierzęcej!
Czy może to ktoś potwierdzić ?
Może czyta to jakiś pracownik Browaru Lubelskiego.
Czy Perła jest wolna od tych świństw?
Uważam , że żądza kasy doprowadza niektórych do produkowania byle
świństwa, a jednocześnie pakowania grubych milionów w reklamę
telewizyjną, by wbić do łba łatwowiarkom, że piją napój
bogów.
|
|
a czy ktoś może powiedzieć w jakiś sklepach obecnie można nabyć perłę niepasteryzowaną?
|
|
|
|
W Monopolowych u nas kosztuje 2.60;d |
|
|
|
Kiedys piłem niepasteryzawane piwo Podkarpackie brawar łancut. Piwo było wysmienite. Obecnie nie ma ani browaru, ani piwa.
|
|
Co do żółci zwierzęcej to niestety prawda, na szczęście Lubelskiej Perły to nie dotyczy, piwa dużych koncernów to produkty komercyjne które mają generować zysk kosztem jakości, za wszelką cenę. Piwa z małych browarów są ważone metodą tradycyjną ,powoli, w dużych browarach piwo robi się tak że produkuje się je bardzo mocne-znacznie krócej leżakuje-(ok 12% alk) i nastepnie rozcieńcza wodą, plus masa chemii (poszukajcie na etykiecie info o zawartości chmielu...tylko kilka piw wogóle go zawiera). Tak naprawdę często pijemy napój alkoholizowany o smaku piwa... Perła niepasteryzowana jest tak naprawde pasteryzowana, ale inną metodą, na zimno, trzeba jakimś sposobem zabic bakterie bo inaczej ok 14 dni i po piwie a to za krótki czas aby się wyrobić z logistyką. Ktoś pomyśli że kiedyś sie dało, oczywiście, ale za czasów dawnej Perły niepast. szło wszystko na pniu i nikt się nie martwił ze towar się przeterminuje. |
|
Perła chmielowa co chmielu na oczy nie widziała . Lub lepiej !!! Przez dno butelki Jak jest niby taka wspaniała to dlaczego w jej składzie nie ma chodź grama chmielu !!! Dają pewnie żółc tak jak ktoś wcześniej napisał. Radzę czytac skład , następnie pic !!Najlepsze czeskie piwko ,wolę zdecydowanie dac 1,50 zł więcej niż pic te popłuczyny
|
|
Baranie jak można na zimno pasteryzować, ale znawca :-) |
|
następny znawca tematu :-) Jak mozna takie brednie pisać? Perła Export zdobyła złoty medal w Czechach w najbardziej prestiżowej kokurencji dla Czechów Piwo Ptremium, dla potwierdzenia http://www.kamnapivo.sk/webtron/zlata-pivni-pecet-tabor-2010-vysledky.html SVĚTLÝ LEŽÁK PREMIUM 1. 187 Perla Export Perla - Browary Lubelskie S. A., Lublin (PL) 2. 175 Premium Pivovar Litovel, a.s. 12% Pivovar Litovel, a.s. 3. 159 Černá Hora Kamelot ležák světlý Pivovar Černá Hora, a.s., Černá Hora |
|
Właśnie wypiłem 2 butelki Perły niepasteryzowanej. Bardzo dobre piwko, a przy tym tanie . Polecam.
|
|
Jeśli to piwo ma trzymiesięczny okres do spożycia i nie jest pasteryzowane, to najprawdopodobniej jest sterylizowane.
|
|
Pasteryzacja na zimno to jedna z mozliwości i jest powszechnie stosowana, takze nie obrażaj innych jak sam sie nie znasz, polega na wyjaławianiu piwa poprzez mikrofiltracje, nie trzeba piwa ogrzewać i dlatego nazywa się na zimno... |
Strona 2 z 4
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|