Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Użytkownik

Perła niepasteryzowana: Nowe piwo z Lublina

Utworzony przez Browar, 14 grudnia 2010 r. o 16:19 Powrót do artykułu
Nareszcie jakaś pozytywna wiadomość
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
A gdzie ta PERŁA z dawnych lat 60 - 70 gdzie smak zapach -aromat do dziś pozostaje tylko we wspomnieniach gdzie nalane do kufelka długo musiało postać by opadła piana szkoda ! ,i jak Czesi powiadają to se newrati choć kto wie dla samej idei muszę spróbować tego Piwa wtedy było wyśmienite a dziś no cóż zobaczymy oby powróciło stare kto wie tyle lat tradycji i wyśmienitego wyrobu powróćmy jak za dawnych lat ...!.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
ciekawe ile bedzie kosztowac pewnie ze 3,50zł
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
co ty człowieku gadasz za głupoty pije to piwko i jest ok ty masz chyba muchy ale w nosie. perełka jest ok nasza lubelska i super fajna. PS.mam znajomego w broważe i słyszalem ze kończą robic fajne trybunalskie miodowe oby tak dalej>>>>>>>>>>
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
nareszcie , poza tym perła ma uznaną markę wśród piwoszy w całej Polsce, np. w Gdyni barman spośród ponad 100 gatunków piw polskich zaproponował właśnie perłę export
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Bardzo dobre piwko, próbowałam:)
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
heh napisał:
ciekawe ile bedzie kosztowac pewnie ze 3,50zł
ta perla kosztuje mniej niż 2,5
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Czytałem, że niektóre koncerny piwne produkujące w Polsce ten napój dodają w procesie produkcyjnym żółci zwierzęcej! Czy może to ktoś potwierdzić ? Może czyta to jakiś pracownik Browaru Lubelskiego. Czy Perła jest wolna od tych świństw? Uważam , że żądza kasy doprowadza niektórych do produkowania byle świństwa, a jednocześnie pakowania grubych milionów w reklamę telewizyjną, by wbić do łba łatwowiarkom, że piją napój bogów.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
a czy ktoś może powiedzieć w jakiś sklepach obecnie można nabyć perłę niepasteryzowaną?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
anonim napisał:
a czy ktoś może powiedzieć w jakiś sklepach obecnie można nabyć perłę niepasteryzowaną?
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
anonim napisał:
a czy ktoś może powiedzieć w jakiś sklepach obecnie można nabyć perłę niepasteryzowaną?
W Monopolowych u nas kosztuje 2.60;d
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
viki napisał:
Czytałem, że niektóre koncerny piwne produkujące w Polsce ten napój dodają w procesie produkcyjnym żółci zwierzęcej! Czy może to ktoś potwierdzić ? Może czyta to jakiś pracownik Browaru Lubelskiego. Czy Perła jest wolna od tych świństw? Uważam , że żądza kasy doprowadza niektórych do produkowania byle świństwa, a jednocześnie pakowania grubych milionów w reklamę telewizyjną, by wbić do łba łatwowiarkom, że piją napój bogów.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Kiedys piłem niepasteryzawane piwo Podkarpackie brawar łancut. Piwo było wysmienite. Obecnie nie ma ani browaru, ani piwa.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
viki napisał:
Czytałem, że niektóre koncerny piwne produkujące w Polsceten napój dodają w procesie produkcyjnym żółci zwierzęcej!Czy może to ktoś potwierdzić ?Może czyta to jakiś pracownik Browaru Lubelskiego.Czy Perła jest wolna od tych świństw?Uważam , że żądza kasy doprowadza niektórych do produkowania byleświństwa, a jednocześnie pakowania grubych milionów w reklamę telewizyjną, by wbić do łba łatwowiarkom, że piją napójbogów.
Co do żółci zwierzęcej to niestety prawda, na szczęście Lubelskiej Perły to nie dotyczy, piwa dużych koncernów to produkty komercyjne które mają generować zysk kosztem jakości, za wszelką cenę. Piwa z małych browarów są ważone metodą tradycyjną ,powoli, w dużych browarach piwo robi się tak że produkuje się je bardzo mocne-znacznie krócej leżakuje-(ok 12% alk) i nastepnie rozcieńcza wodą, plus masa chemii (poszukajcie na etykiecie info o zawartości chmielu...tylko kilka piw wogóle go zawiera). Tak naprawdę często pijemy napój alkoholizowany o smaku piwa... Perła niepasteryzowana jest tak naprawde pasteryzowana, ale inną metodą, na zimno, trzeba jakimś sposobem zabic bakterie bo inaczej ok 14 dni i po piwie a to za krótki czas aby się wyrobić z logistyką. Ktoś pomyśli że kiedyś sie dało, oczywiście, ale za czasów dawnej Perły niepast. szło wszystko na pniu i nikt się nie martwił ze towar się przeterminuje.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Perła chmielowa co chmielu na oczy nie widziała . Lub lepiej !!! Przez dno butelki Jak jest niby taka wspaniała to dlaczego w jej składzie nie ma chodź grama chmielu !!! Dają pewnie żółc tak jak ktoś wcześniej napisał. Radzę czytac skład , następnie pic !!Najlepsze czeskie piwko ,wolę zdecydowanie dac 1,50 zł więcej niż pic te popłuczyny
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
piwowar napisał:
Co do żółci zwierzęcej to niestety prawda, na szczęście Lubelskiej Perły to nie dotyczy, piwa dużych koncernów to produkty komercyjne które mają generować zysk kosztem jakości, za wszelką cenę. Piwa z małych browarów są ważone metodą tradycyjną ,powoli, w dużych browarach piwo robi się tak że produkuje się je bardzo mocne-znacznie krócej leżakuje-(ok 12% alk) i nastepnie rozcieńcza wodą, plus masa chemii (poszukajcie na etykiecie info o zawartości chmielu...tylko kilka piw wogóle go zawiera). Tak naprawdę często pijemy napój alkoholizowany o smaku piwa... Perła niepasteryzowana jest tak naprawde pasteryzowana, ale inną metodą, na zimno, trzeba jakimś sposobem zabic bakterie bo inaczej ok 14 dni i po piwie a to za krótki czas aby się wyrobić z logistyką. Ktoś pomyśli że kiedyś sie dało, oczywiście, ale za czasów dawnej Perły niepast. szło wszystko na pniu i nikt się nie martwił ze towar się przeterminuje.
Baranie jak można na zimno pasteryzować, ale znawca :-)
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Zbigniew napisał:
Perła chmielowa co chmielu na oczy nie widziała . Lub lepiej !!! Przez dno butelki Jak jest niby taka wspaniała to dlaczego w jej składzie nie ma chodź grama chmielu !!! Dają pewnie żółc tak jak ktoś wcześniej napisał. Radzę czytac skład , następnie pic !!Najlepsze czeskie piwko ,wolę zdecydowanie dac 1,50 zł więcej niż pic te popłuczyny
następny znawca tematu :-) Jak mozna takie brednie pisać? Perła Export zdobyła złoty medal w Czechach w najbardziej prestiżowej kokurencji dla Czechów Piwo Ptremium, dla potwierdzenia http://www.kamnapivo.sk/webtron/zlata-pivni-pecet-tabor-2010-vysledky.html SVĚTLÝ LEŽÁK PREMIUM 1. 187 Perla Export Perla - Browary Lubelskie S. A., Lublin (PL) 2. 175 Premium Pivovar Litovel, a.s. 12% Pivovar Litovel, a.s. 3. 159 Černá Hora Kamelot ležák světlý Pivovar Černá Hora, a.s., Černá Hora
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Właśnie wypiłem 2 butelki Perły niepasteryzowanej. Bardzo dobre piwko, a przy tym tanie . Polecam.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
Jeśli to piwo ma trzymiesięczny okres do spożycia i nie jest pasteryzowane, to najprawdopodobniej jest sterylizowane.
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz
aaa napisał:
Baranie jak można na zimno pasteryzować, ale znawca :-)
Pasteryzacja na zimno to jedna z mozliwości i jest powszechnie stosowana, takze nie obrażaj innych jak sam sie nie znasz, polega na wyjaławianiu piwa poprzez mikrofiltracje, nie trzeba piwa ogrzewać i dlatego nazywa się na zimno...
Zgłoś do moderatora
Cytuj
Odpowiedz

Dodaj odpowiedź:

Przerwa techniczna ... ...